Peaminister Ratas Ämaris: kaitsekoostöö Prantsusmaaga areneb jõudsalt

Tallinn, Stenbocki maja, 25. juuni 2018 – Peaminister Jüri Ratas kohtus esmakordselt Ämari lennubaasis NATO õhuturbemissiooni teostava Prantsusmaa lennusalga liikmetega ning tervitas Suurbritannia mitmeotstarbeliste helikopterite Lynx Wildcat AH1 meeskonda ja peagi Eestist lahkuvaid Ameerika Ühendriikide rahvuskaardi õhuväelasi.

Peaministri sõnul on hea kohtuda Prantsusmaa kaitseväelastega päeval, mil Eesti liitus prantslaste loodud Euroopa kaitsevalmiduse algatusega. „Prantsusmaa ja Eesti kaitsekoostöö on praegusel ajal väga tugev, ja seda nii kahe riigi vahel, multilateraalselt kui NATOs. Eesti on oma liitlastele tänulik, sest nende kohalolek kindlustab nii meie kui terve Balti regiooni julgeolekut. Samas anname ka omalt poolt rahvusvahelise julgeoleku tagamisse märgatava panuse,“ sõnas Ratas. Eesti on peagi saatmas kuni 50-liikmelist üksust Prantsusmaa juhitud operatsiooni Barkhane Malis.

Peaminister ja kaitseväe juhataja kindral Riho Terras said Ämaris ülevaate prantslaste lahinglennukitega Mirage 2000-5 teostatavast Balti õhuruumi turvamisest. Prantsusmaa võttis õhuturbe Ämaris üle mais Itaalia üksuselt.

Lisaks tutvustati peaministrile suurõppusel Siil 2018 osalenud Suurbritannia helikoptereid ja Ameerika Ühendriikide õhuväelaste kogemust Eestis väljaõppe teostamisest. Hävituslennukitega F-16 opereeriv rahvuskaardi üksus viibis  Ämaris rahvusvahelise õppuse Sabre Strike raames.

 

2 kommentaari
  1. Kaitsekoostöö 6 aastat ago
    Reply

    küll aga kelle vastu me end kaitseme? On see riiklik saladus ja samuti 75-ks aastaks salastatud?

  2. maali maalt 6 aastat ago
    Reply

    Peaasi on, et me ostame prantslastelt Mistraleid kallilt, mis lasti Süürias kõik alla süürlaste poolt vanade vene rakettidega. Meie Kaitseministeerium armastab vanarauda koguda. Venelasel on piiri ääres C-400 raketid, millest ühe väikese Eesti ülesküntud uudismaaks muutmiseks kõlbab ainult 1 rakett. Ma leian, et maa ja natsiooni säilitamiseks peaks oma naabriga hakkama rääkima. Muidu on nii nagu T.-H. Ilves jommis peaga tahtis kohe Peterburgi purustada ühe hoobiga ja edasi Omski ja Tomski peale minna. Arvan, et Ilves ,,hea,, USA haridusega ei teagi, kus need linnad asuvad- ju ta arvas, et kuskil Peipsi taga.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.