Peitusemängija Tsahkna

MARGUS TSAHKNA. Foto: Tairo Lutter/Scanpix

Poliitikule ei saa pahaks panna, kui ta vahetab erakonda. Vahel muutuvad ajapikku põhimõtted, vahel minnakse erakonnakaaslastega lausa nii tülli, et ühise laua taga istumisest ei tule enam midagi välja.

Halvem on aga lugu siis, kui tegemist pole õieti ühegi põhjusega, ning seda enam, kui ülejooksikuks on endine erakonna esimees. Nagu seda on endine IRL-i esimees Margus Tsahkna.

Tema puhul pole mõtet rääkida maailmavaate muutumisest, sest IRL-i eesotsas sai ta oma suurtest ideedest eesotsas Eesti 2.0 rääkida küll ja küll ning valitsuskoalitsiooni liikmena kanda ka valitsusvastutust. Ka otsest tüli erakonnakaaslastega tema puhul polnud. Lihtsalt tal jäi oma ideede realiseerimiseks erakonnas toetust väheseks.

Ning seda toetust polnud sellepärast, et Tsahkna hakkas oma erakonna- ja koalitsioonikaaslastega koos kokku lepitud ideede realiseerimise asemel hoopis peitust mängima. Näiteks kui oli vaja inimestele selgitada uusi maksumuudatusi, pidas Tsahkna hoopis paremaks valida kohti, kus uute poliitikassepürgijatega rahulikult maailmaparandamise asju arutada. Kui oleks pidanud oma erakonna inimestega rääkima, kõneles ta hoopis Kristiina Kallase või Priit Alamäega Eesti200-st. Aasta eest lahkus Tsahkna ka fraktsioonist, taas mitte rääkides oma edasistest plaanidest.

Peitusemäng jätkus eelmise nädalani, kui Tsahkna andis teada liitumisest MTÜ-ga Eesti200. Nüüd toetab ta „kahesajaliste“ muutumist erakonnaks, et osaleda tulevastel Riigikogu valimistel. Siiski jätab Tsahkna taas vastamata küsimustele, kas ta pürgib selle uue seltskonna etteotsa. „Ma ei lähe oma agendaga peale,“ piirdus ta ERR-ile ütlemisega.

Peitusemäng lõpeb sellega, et Tsahkna sõnul pole tema jaoks Eestis praegu ka erakonda, kelle poolt ta tahaks järgmise aasta märtsis parlamendivalimistel hääletada. „Ja selliseid inimesi on päris palju. Loodan, et Eesti200 sünnib kui tõsine poliitiline liikumine. Pean silmas jõudu, kes osaleb valimistel,“ rääkis ta.

Et enam mitte lugeda Tsahknale ette, nagu laste peitusemängus, et „kas oled valmis või ei ole, ikka tulen“, võiks talle soovitada põõsa tagant välja tulla ning anda teada oma poliitilised eelistused ja eesmärgid. Peitusemäng jäägu koduaias lastega mängimiseks.

Kn

5 kommentaari
  1. Pole 6 aastat ago
    Reply

    nõus Kesknädalaga, et politikaanile ei saa pahaks panna, et ta rahvaröövimisel vahetab bandet. Rööv jääb ikkagi rööviks.
    Meil aetakse mingit ila maailmavaate üle, ehkki need ilatsejad ise ei taipa maailmavaatest sentigi. Maailmavaaade pole see, kas tõsta endal palka või lükata see kavalamasse aega, samuti mitte see, kas sellele pätile panna ära või saab tema kulul kõrtsis juua. Lihtsaim maailmavaate selgitus on see, kas Maa on ümar või lapik. Kui sellest lähtuda, siis meie petised pooldavad Maa lapikust.

  2. Ja 6 aastat ago
    Reply

    Tsahkna on niivõrd tühi koht, et ta ei vääri kirjamustagi. Küll on edukam ja ohtlikum teine Tsahkna, kes viib võlgades haigla rahva rahapaja manu pidu panema. Margus aga unustage ära.

  3. rta 6 aastat ago
    Reply

    Minu meelest on eetiline, kui erakonnast lahkunu lahkub saadikumandaadist ja tema asemel tuleb asendusliige. Keda üle -või ärajooksik esindab? Lubas partei programmi täita, aga ei tee seda ja petab valijaid. Reeturitele mina oma häält ei anna!

    • Eksid 6 aastat ago

      Meil ei valita erakondi, vaid isikuid. Kahjuks pole paljud veel sellest aru saanud ja ajavad arulagedat ila.

  4. Ott 6 aastat ago
    Reply

    Tsahkna läheks vist kõige meelsamini Reformi tahatuppa, kus tal ehk lubati midagi, See on lihtsalt pettusmäng et läheb uude moodustatavasse erakonda. Aga kes teab, ehk on seda erakonda vaja kes täidaks tühja koha Reformierakonna valitsemise reas. See oleks katastroof mee riigi jaoks kui tuleks selline valitsus kui kaks eelmist.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.