Kes kaitseb vaesemaid?

Delfis oli 31. augustil kõrvuti üleval kaks uudist. Ühes kritiseeriti Keskerakonda ja valitsust seoses tulumaksureformiga, teises tõrvati Tallinna linnavalitsust ja tasuta ühistransporti.

Kunagi oli ütlus: ”Statistika on küll täpne, kuid mitte alati tõene.” Kas sellest ajendatuna või hoopis vastupoliitikale tuginedes, aga nii Delfi kui ka Päevaleht on asunud madalapalgaliste kallal nörritama.

Võrdluse alla püütakse võtta esimest poolaastat, kõrvutades mõlemat kvartalit. Eesti Päevaleht hõiskab, et „Ratase väide, et sissetulekute ebavõrdsus väheneb, on igatahes ennatlik; selgema pildi madalapalgaliste käekäigust saab alles terve aasta andmete ja tuludeklaratsioonide põhjal. Kui mõni koalitsioonipoliitik hakkab teile valimiskampaania ajal rääkima, et maksureformiga tehti madalapalgalistele suur heategu, ärge uskuge teda – seda ei ole veel tõestatud”.

MOTT: mida oligi tarvis tõestada! Nii Delfi kui ka Päevaleht on lülitunud valimiseelsesse propagandasse.

Piisaks vaid heita pilk 500-eurosele igakuisele tulumaksuvabastusele ja kõlbaks vaid kolmanda klassi matemaatikatehtest, et mõista esimest võitu. Kui väljaanded arvutada oskaks, saaks nad aru, et maksumuudatusteta oleks palgalõhe veelgi suurem olnud.
Pole tarvis siin üles lugeda neid korraldusi, mis on Jüri Ratase peaministriks olemise aegu ette võetud. Seda kahjuks  Hans H. Luige meedia ei taha kohe mitte meenutada ega välja öelda. 17 aastat valitsenud Reformierakond oskas mõelda vaid rikaste edasisele rikastumisele. Ka nende parteikassasse tilkus tänutäheks mitte vähe seda va krõbisevat. Maksid rikkurid, ja ikka oma helgema tuleviku nimel. Nüüd on nende pilt kurvem, sest Keskerakond on populaarsuselt ette rebinud ja peaministriks tahetakse ka edaspidi Ratast.

Madalapalgaliste kallal ilkumisest jäi väheseks, ja siis mindi teise eduvõtme kallale. Nimelt tasuta ühistransport Tallinnas ja nüüd veel ka mitmes maakonnas sama soodustus. Kas ei mõisteta, et just madala sissetuleku saajad on kõige rohkem tasuta sõidu eest tänulikud? Muidugi on hinnad kõikjal tõusnud, kuid selle maksavad transpordi osas kinni nii Tallinn kui ka riik. Reisijale on see ju selge rahaline kokkuhoid!  Selles ongi pealinna ja maakondade tasuta ühissõidu edulugu.

Kn

20 kommentaari
  1. Jätke 6 aastat ago
    Reply

    rumalused. Miks keskbande pole seniajani vastu võtnud seadust, et riigieelarvest saavatel töötajatel ei ületaks ülempalga ja alampalga suhe 3? Ja miks hoitakse pensionäre vaesuses, kui mitte midagi tehes peaks kõigil olema VÕRDNE pension? Kui abirahadeks jaotada 40% eelarvest, saaks kohe kõigile pinsiks 600€ kuus. Ja lapsed selelst osa elatisrahaks ning enam poleks ühtki vaest. Miks keskbande MITTE MIDAGI selle heaks ei tee? Vaat sellele seltsimees Kn ei vasta!

  2. Hästi öeldud! 6 aastat ago
    Reply

    Nii see on. Statistika valetab, kuid ausalt ja inimloomalikult!
    Kesknädal räägib nii, nagu asi on,
    vastased kräunuvad küll.aga kui kaua?
    EKRE tuleb koos Keskiga võimule. Persident muidugi annab Peamise ministri ikka Keskerakonnale, sest ekret ei salli ta silma otsas mitte. Ekre teda sõimas kõikjal.
    Nüüd oleks rutem vaja seda100 euri saada, et uskuda Kesikute aususesse. Kehe aasta pärast oleme juba koolenud. Aga valima läheme varsti !?!?

    • EKRE 6 aastat ago

      ei asu keskbandiitidega koostööle enne kui keskbande pole prügimäele viinud Jurka külmkappi, kus varjul koostööleping eesti vaenlasega nr 1. Sest koostöö korral oleks EKRE kogu krempliga üleni sitane, et enam puhtaks ei pese. Seega EKRE juba oma puhtuse huvides ei saa vastu võtta mis tahes pakkumisi kremli tentsikutelt ja Putinilt.

  3. Eestile annab tiivad :

    1)Tasuta elekter : elektrits aabtasuta.blogspot.com
    2) Tasuta arstiabi :
    Janika Veski pakutava MMS-i olemuseks tegelikult on ravi aluseliste toitaine abil.
    3) Majade ehitamine ilma pangalaenuta talgute abil :
    ww w.juured.ee
    w ww.savimaja.ee
    4) Transport poolmuidu :
    htt p://m.stins.biz/auto/
    5) Tasuta toasoojus : ht tp : / / m. stins. biz/ auto/

    6) Eesti oma raha ,vaata otsingust Eesti Veksel.

  4. ah jätke juba 6 aastat ago
    Reply

    EPL,DElfi, PM või ÕL avaldatu kommenteerimine. Iga vägegi mõtlemisvõimet omav inimene saab aru, et need väljaanded on ikka räigelt kallutatud. Eriti naljakad on nende igapäevased autorita juhtkirjad. See on propaganda ja kusjuures sellega ei viitsista isegi vaeva näha. Ammu juba ei võta tõsiselt PM-st, EPL, Delfit ja ka ÕL. Kõik nad on mingite erakondade hääletorud ja muigama ajab, et nad enam isegi ei püüa seda varjata.
    Kesknädal võiks keskenduda ka rohkem teistele teemadele ja mitte niivõrd kogu aeg kommenteerima seda mida keegi kusagil öelnud on, vaid hoidma natuke teistsugust joont. Seda p*ska tuleb nii palju, et te jäätegi neid kommenteerima. Pidev Reformierakonna tampimine(ei vaidele vastu, nad väärivad seda päriselt ka) võiks siiski vähemaks jääda. Oravad on ise kogu aeg sillutanud teed KE-ga hirmutades ja vastandudes. See on vastik ja ärge astuge sama reha otsa. Usaldage valijaid, nad saavad ise ka aru, mis toimub.

  5. Jane 6 aastat ago
    Reply

    Keskerakond hoolib inimestest. Keskerakondlased teevad kõik, mis võimalik inimeste heaks. Aga mitte kõik ei tea seda, sest peavoolumeedia vaid kritiseerib teenendades Reformi tagatoa tegelasi kes töö asemel tegelevad laimukampaaniaga parimate inimeste suhtes. Ega pole kerge keskerakondlastel mitmel põhjusel–neid segatakse kogu aeg, koostatakse valestsenaariume, raske on alustada sealt kus on varem kõik valesti tehtud kuna elatustase sai viidud viimaste hulka, pensione ega abirahasid ei tõstetud eelnevate valitsuste ajal, võimalus arstiabi saada kohapeal likvideeriti ära jne. See nimekiri on pikk, mida pole tehtud meie inimeste heaks. Keskerakondlased püüavad heastada neid tegematajätmisi ja minna edasi. Juba praegu on palju head ära tehtud selle lühikese ajaga. Keskerakond saab hääli ausatelt ja hoolivatelt inimestelt tubli töö eest. Edu neile.

  6. lollile EKRE-le 6 aastat ago
    Reply

    Ekre on ikka loll küll. Pole ju mingit lepingut Venemaaga!
    On vaid kavatsemise protokoll kultuuri ja hariduse alal.
    Aga seda need põmmpead ei mõista ega vist ei hakkagi mõistma.
    Ikka maakad teised küll!

    • Oled 6 aastat ago

      ise loll. Meie ajusolkijad kutsuvad seda petmise eesmärgil protokolliks, kuid venelastel on ta DOGOVOR ehk LEPING!

  7. Vaagija 6 aastat ago
    Reply

    Kui võtta vaid kaks meedet – 500-eurone tulumaksuvabastus ja tasuta ühistransport, siis madalapalgaliste ja pensionäride sissetulekud on keskeltläbi juba tõusnud 60-80 eurot kuus. Ootame ära ka 100-eurose pensionitõusu.

    • Kas 6 aastat ago

      tõesti oled nii lihtsameelne, et loodad saada 100€ otsa? Selle 2 aastaga euro väärtusetustub niigi ja eelarve kasvuga kasvab ka pinsitegur ning 100€-st jääb järele umbes 30, kui sedagi. tegemist on põhimõtteliselt samasuguse hoopleva valega nagu Ansipi 5 jõukama vaese hulka pürimine.

  8. to Vaagija 6 aastat ago
    Reply

    MISMOODI on pensionäride sissetulekud tõusnud 60 -80 eur kuus ???????????

  9. Kuningas on alasti 6 aastat ago
    Reply

    A mis siis kui ma 2 a pärast koolnud olen või talvemantel täitsa ää laguneb.?
    Kas hr.pääminister teab ,mis on mantlite hinnad turul`? Mantlite ja jupkade?
    Heidan lubadused üll ja läen kui kuningas ,see rõivasteta. Kus on too laps, kes ütleks tõe, et kohale jõuaks.

  10. to elektrits 6 aastat ago
    Reply

    LIHA ON KÕIGE HAPPELISEM TOIT. JA PIIM. JA SUHKUR .JÄRGNEB TERAVILI .
    OLen sinuga ses punktis ühte meelt. Köögivilja EEstis ju peaaegu ei kaasvatata. Kui suts, siis hirmkallis.
    Nii et kust see aluseline toit tuleb siis?
    Meie toetame ju põllumehi karja ja teraviljakasvatajaid kogu aeg.

  11. saja rutsi rubla 6 aastat ago
    Reply

    See sada eurot on suurpettus vaid lollidele vanuritele.
    Iga aastaga odavneb euro rohkem, kui saja kaupa. Kahe aasta ootamise järel on see raha juba vene rublast odavam.
    Aga näe, hoolime rahvast!
    Lihtrahvast.
    Rahvast, kes kõige lollim siin maailmas.

  12. Vaagija 6 aastat ago
    Reply

    To To Vaagija. Pensionärid säästavad tasuta transpordilt niipalju küll ja kui pensionär veel tööl käib, siis säästab rohkemgi.

    • Säästetakse 6 aastat ago

      ainult kulutades, mitte juurde teenides.

  13. unise lehe järelkaja 6 aastat ago
    Reply

    Hea artikkel. Paneb ikka mõtlema küll.
    Kas saame ka vaesusest kunagi lahti?

  14. to Vaagija 6 aastat ago
    Reply

    Mine maga pea selgeks.
    On vilets annetus see 100 euri ,seegi indekseerimisega kokku, ja lubaduse kujul…kui keskmine palk on 1200 ja vaadatakse, kuidas juurdegi maksta neile. Samas on ju teada, et inimeste külmumistemperatuur ja toiduvajadus
    enam-vähem ühesugune.
    Itaalias,soojal maal, kus ka jumalavili odavam, on pensionid 800 -1000 alates. Käivadki siis kohvikus aega veetmas, saavad kokku,peavad pidu,peavad lemmiklooma, hoolitsevad enese eest, käivad juuksuris,pediküüris jne.
    On nende väikesed rõõmud.
    Sa ää loe cente teise rahakotist, pane mõistus tööle !

  15. Pensionär 6 aastat ago
    Reply

    Selle pideva NÄRUTAMISEGA olen saanud nüüd DEPRESSIOONI, nii keskmise, mis ähvardab raskeks minna,sest OLUD ju ei muutu + ÄREVUSHÄIRE.
    Teate ka, missugused koledad kõrvalmõjud lollirohtudel on? Alates 50% Alzheimeri suurenemise riskist, Parkinsonismi suurenemise riskist kuni
    mõõduka debiilseks jäämiseni välja + kõiksugu muud organitele mõjumised, fakt, et tegelikult nad ei aita, sõltuvused = konksu otsa jäämised + KANNATUSED.
    Vananedes toob elu muidki põhjuseid kaasa juba nagunii. Vallandajaks on sageli just VILETSUS, mis keelab väiksemadki rõõmud, tekitab pidevat ärevust, centide lugemist, hirme, ei võimalda osta toidulisandeid, millest oleks tuge tervisele, neid proovida, enese eest HOOLITSEDA.
    /tulevik pole niigi turvaline, vaid vägivaldne pigem, kui suhtumine eakatesse märgistab mad tingimata kui dementsed,kellega võib,tohib,peab teha seda, mis ametnik tahab,mitte ta ise. Eriti kui suured hoovad antakse HOOLDEKODUDE KONTSERNI kätte,kes pidevalt kiibitsemas iga valitsuse ja komisjoni juures/
    NÄRUTAGE EDASI EELLASTE EESKUJUL, KÜLL HAIGEKASSA KINNI TAOB KULUD.

  16. uskmatu 6 aastat ago
    Reply

    Mis on läinud valesti ? Omavalitsusreformi oleks pidanud tegema -üks maakond üks omavalitsus.
    Tasuta transport kõikide maakondade siseliinidel.
    Kui astmeline tulumaks siis ainuke valik oleks mitu astet aga mis tehti meil ?
    See nännutamine st.valikuvabaduste andmine kohalikele juhtoinastele ei ole demokraatia vaid maksumaksja raha laristamine !
    Laias laastus pole meil viimase 27 aasta jooksul tüüri juures olnud riigimehi vaid mingite kitsaste huvigruppide esindajad.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.