Isamaa võitlus ellujäämise nimel

Üliväikese reitinguga, aga veel üsna suure mõjuga partei Isamaa valimiskampaania on hoogu võtmas ja teles jookseb tal reklaam, mis räägib erakonna julgetest otsustest juba 30 aasta vältel.

Urmas Reinsalu, Helir-Valdor Seeder jt Isamaa poliitikud püüavad igal võimalusel meedias esineda ja silma paista. Isamaa reklaamiga suur plagu on paigaldatud näiteks Keskerakonna peakontori kõrvale. See kõik on mõistetav, sest Isamaa jaoks käib nüüd võitlus ellujäämise nimel: partei rabeleb tõsiselt, et päästa end halvimast.

Aga ikkagi: 30 aastat julgeid otsuseid? Kui ajaloos pisut tagasi minna, siis meenub erakonna eelmise nime all kuulsaks saamine järgmise pahateoga: Isamaa ja Res Publica (IRL) poliitikud Indrek Raudne ja Nikolai Stelmach hangivad oma ettevõtete kaudu Vene uusrikastele Eesti elamislube. Sellest teatas tookord ETV saade „Pealtnägija”. Sellele vastas koheselt partei juht Mart Laar: „Oleksin lootnud, et erakond oleks sellest kuulnud enne kui avalikkus.“

„Samuti pean erakordselt kahetsusväärseks Indrek Raudse väidet, et just ühte Toompea korterisse registreeritud ettevõtete osa- või aktsiakapitali suurendamisest saab riik olulist tulu, millest pensione kasvatada, õpetajatele palka maksta ja kaitsekulutusi tõsta,” sõnas tookordne erakonna esimees oma kirjas.

Kui nüüd see ebaseaduslik elamislubade-juhtum ja „igavene” kokku panna, siis telereklaamis hõiskamine „õigetest otsustest 30 aasta jooksul“ küll kokku ei klapi.

Varajane reklaamide käivitamine võib aga ununeda selleks ajaks, kui teised erakonnad oma teavitustega pihta hakkavad. 5-protsendisest valimiskünnisest üle saada polegi ehk siiski lootusetu?

Kn

9 kommentaari
  1. õnnetu emamaa 6 aastat ago
    Reply

    Nüüd on kõik muidugi suured isamaalised inimesed, kes kapis sinimustvalget hoidsid ja vabast eestist unistasid – aga oma kirjatöödes sõimasid igati kodanlikku korda ja ülistasid nõukogude võimu. Ausalt -väga silmakirjalik.
    Ei, kunstisamaale!

  2. EKRE võidab valimised 6 aastat ago
    Reply

    ETV+ pidi muutuma alternatiiviks Vene telekanalite propagandale Eesti territooriumil, paljastades Venemaalt tulevat valeinformatsiooni, ning aitama venekeelsetel elanikel integreeruda Eesti tegelikkusesse, lähendama kohalikke venelasi Euroopa väärtustele ning looma Eestis kvaliteetse teleajakirjanduse.
    Kolme möödunud aasta jooksul selgus,et ETV+ reiting on väga madal, tsiteerituse tase üldse null.
    Seepärast ongi TTV loodud, et EKRET toetada!
    NII LIHTNE SEE POLIITIKA ON!!!!

  3. Tegemist 6 aastat ago
    Reply

    on sõna otseses mõttes isamaaREETURITEGA. Teha koostööd Eesti vaenlastega on omane ainult REETURITELE.
    Kahjuks meil on reeturid au sees. Millegipärast ei käi see sm Simmu kohta, kes reetis Putinile euroopalikud prill-laua mõõtmed peastaabis.

  4. isamaa on isane 6 aastat ago
    Reply

    Ainuli isastest on veel kasu.
    Štalhmach ja To Ruddnech on hääd isased ja toetasid erkonda rahade hankega.
    Laar sai ka üsna pallu enesele üle bankade.
    Isaste omavaheline armastus on vihastanud toda ekret.
    Nüid kraaksuvad nagu soorebased.

    • lahtise suuga 6 aastat ago

      Kas oled kunagi näinud kedagi söömas väga suurt mahlajäätist? Lisaks väga tugevale külmatundele ei ole see just kõige ilusam vaatepilt. Väga vähesed inimesed näevad fantastilised välja, kui nende suur on maksimumini avatud. Ära pane endale veelgi rohkem pinget peale, mõeldes, et pead samal ajal kui sul on isase partneri meheau suus, välja nägema nagu imeline jumalanna Isamaal.Välimusest palju olulisem on see, missuguse tunde see teis mõlemas tekitab. Niisiis, tead, keda valid!
      Vali Isamaa!

    • Nii ongi 6 aastat ago

      Vahel ei lõhna ISAMAA peenised just kuigi hästi ja seda seepärast, et mõned Isamaa mehed on rõvedad.

  5. ei usu enam sind "ISAMAA" 6 aastat ago
    Reply

    Nende elamislubadega kauplemise kõrval (mis on Yana Toomi tegevuses teistsugust—-toob ju tema samuti, läbi oma isikliku korteri, /tema enda jutu järgi 3000 inimest, kelledest osal on kindlasti ukrainlaste veri kätel/ Ukraina separatistlikest piirkondadest inimesi Eestisse. Kas ta just seda isikliku kasusaamise eesmärgil teeb, on ilmselt palju öeldud, kuid tema täidab vankumatult oma eesmärki—–:”eesti keel ei võida kunagi!” MIlline erinevus on siis Toomil või “Isamaalastel”? Miks üks leidis hukkamõistu, teise tegevus on vakstu all peidus ja ainult Tallinna linna ametnikud, kes sissekirjutisi teevad, teavad seda ja teevad seda oma “ülemuste” heakskiidul. See,et “Isamaa” on ennast maha mänginud, upitades “Suitsunurgas” venestajad võimule –ei päästa neid enam mingi suur plakat. Reeturit enam puhtaks ei pese.

  6. kaaperdatud nimi 6 aastat ago
    Reply

    See nimi pole küll neile õige.
    Isamaa eestei saa meid maha müüa!
    Vargad ja pätid ja jälle tahavad püüne pääle.

  7. Rein Mark 6 aastat ago
    Reply

    Tuleb välja ,et Isamaa hüüatus tuleb vaid kriitilistes olukordades.Sisuliselt on toimunud selle nime kaaberdamine ja teistele erakondadele on jäänud vaid kodu,-isa-ja emamaa.Selle kahe viimase mainimine on ka problemaatiline, kui arvestada uut soo poliitikat. Isamaa erakond asetab teadlikult mitmeid episoode oma kontosse, vältides piinlikke. Lisaks elamislubade afäärile kukkus Plats Puhtaks loosung läbi see tõttu, et agarad endised punased valdasid infot kus saaks ärastada ja Isamaa omas võimu et seda ellu viia, millest sai suuurepärane koostöö ja seda lisaks ka Interrindega tolleaegse Tallinna linnavõimu kindlustamisel. Ka Omandireform ja mitmed muud on omaette episoodid selles korruptsiooniahelas .

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.