Keskerakonna esinumber Harju- ja Raplamaal on Jüri Ratas

Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas on Riigikogu valimistel suurima valimisringkonna ehk Harju- ja Raplamaa esinumber. Teiste seas kandideerivad ringkonnas Ratase kõrval Kaido Höövelson, Kristiina Heinmets-Aigro, Vladimir Velman, Toomas Vitsut ja Aivar Riisalu.

Keila raudteejaamas juhatas Jüri Ratase sisse Keskerakonna aseesimees, majandus- ja taristuminister Kadri Simson, kelle sõnul on erakonna esimees tõestanud end rahva silmis võimeka ja erinevaid kogukondi ning inimesi ühendava valitsusjuhina. „Tunnen Jürit aastakümneid ning kõikidel oma ametipositsioonidel on ta näidanud, et suudab olla tugev liider ka kõige keerulisematel hetkedel. Jüri Ratas on parim peaministrikandidaat, kelle töövõimele ning kogemustele ei leidu konkurentide seas võrdväärset vastast,“ kinnitas Simson.

Ratas, kes läheb Riigikogu valimistele esmakordselt Keskerakonna esimehe ja peaministrina, tänas erakonnakaaslasi ning sõnas, et esinumbri roll suurimas valimisringkonnas on kahtlemata vastutusrikas ning konkurents valimistel saab olema tihe. „Meil tuleb igapäevaselt Eesti inimestega kohtuda nii tänavatel, kodudes kui ka erinevatel üritustel ning teha tööd, et õiglasema Eesti suund jätkuks. Peame ühiselt pingutama, et meie ühiskond oleks tugevam, solidaarsem ja märkaksime kõiki selle liikmeid. Väikese riigi tugevuseks saab ja peab innovatsiooni, e-lahenduste ning töökuse kõrval olema ka ühtehoidev ja üksteist toetav kogukond,“ rõhutas erakonna esimees.

Ratas lisas, et talle kui esinumbrile annab valimistel tuge kogenenud poliitikutest, uutest tulijatest ja oma valdkonna spetsialistidest koosnev meeskond. „Keskerakonnaga on liitunud lugupeetud inimesed mitmelt erinevalt elualalt. Ma tänan siiralt neid, kes soovivad ja julgevad poliitikas kaasa lüüa ning oma ideid realiseerida just Keskerakonna ridades. Keskerakonna tugevus on alati olnud erinevate mõtete ja inimeste kokku toomine, et leida parimad teed ühiste eesmärkide saavutamiseks. Usun, et see põhimõte toob edu ka tulevastel Riigikogu valimistel,“ leidis ta.

Harju- ja Raplamaal kandideerivad Keskerakonna ridades Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas, tuntud sumomaadleja ja ettevõtja Kaido Höövelson, Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees ja erakonna Harjumaa piirkonna juht Toomas Vitsut, varasem saatejuht ning produtsent Kristiina Heinmets-Aigro, Tallinna abilinnapea ning ettevõtja Aivar Riisalu, Riigikogu liige Vladimir Velman, Maardu linnapea Vladimir Arhipov, Eesti Raudteelaste Ametiühingu juhatuse esimees Oleg Tšubarov, ettevõtja Kersti Männik, ettevõtja ja Anija vallavolikogu liige Jaanus Kalev, Eesti Linnade ja Valdade Liidu tegevdirektor Jüri Võigemast, Rapla vallavolikogu liige ning Eesti Vee-ettevõtete liidu juhatuse esimees Hans Liibek. Terviklikud valimisringkondade nimekirjad ja kandidaatide järjestused kinnitatakse Keskerakonna valimiskonverentsil 12. jaanuaril 2019.

Vaata ka meeleolukat fotogaleriid!

Kesknädal.ee

10 kommentaari
  1. Oi 6 aastat ago
    Reply

    milline üllatus! Mõtlesin juba, et Jurka eelistab ikka kodukanti aga ahnusest suure hulga häälte järele on valinud suure petmisteguriga piirkonna. Veel suurem pettus on Lasnamäel.
    Aga öelge Katale edasi, et osastav kääne Jürist pole mitte Jürit, vaid Jüri. Ei ütle rahvas ju pagit, nagit, tagit. Kata, austa eesti keelt!

    • Näiteks 6 aastat ago

      4 aastat tagasi peteti kandidaatide kasuks Harjumaal+Raplamaal 15,9%.
      Kõige enam said lüpsta kandidaadid Lääne-Virumaalt 19,78% ja Ida-Virumaal 16,48%. Ja mitte kedagi see ei kottinud!

    • to Oi 6 aastat ago

      oled sa juba mõelnud kuidas Jurkat õnnitleda suure valimisvõidu järel. Et see ülekaalukalt teiste konkurentide ees tuleb, selles pole põhjust kahelda. Võtad vaba päeva, sest tõenäoliselt ei ole sa vaimselt valmis 4 märtsil siin jurkatama ja bandetama.
      Et need petmistegurid on ka piirkonniti erinevad, vaat sellist vaimusünnitust pole varem kuulnudki. Aga sa võta oma mõttekaaslased kaasa ja hakake valimiste jälgijateks. Kui sul muidugi neid mõttekaaslasi on?

  2. Maali maalt 6 aastat ago
    Reply

    Lasnamäel on esinumbriks külavanem Edgar Savisaar, geniaalne poliitik ruudus, et mitte öelda kuubis.

  3. Küll 6 aastat ago
    Reply

    oled sa elust maha jäänud ja ega mõistustki ole sulle antud. Et piirkonniti häältega sahkerdatakse, on sulle suur avastus. Toon su kanapeale lihtsa ehk lollikindla näite.
    On 2 valimisringkonda: A ja O. A-s on valijaid 1000, O-s 10000. Kui A parim kohub kasvõi kõik 1000 häält aga O parim 1001 häält, siis ühispanka läheb rohkem ikkagi O parima 1001 häält ehk 1 võrra rohkem. Seda arvestamata, et A parim kogus 100% ringkonna võimalikest häältest, O parim ainult 10,01% ehk 9,99 korda vähem.
    Pole oluline, et meil ringkonnad niipalju ei erine ja 10-kordset pettust ette pole tulnud, kuid senised tulemused on ikkagi kuritegelikud ehk ebaseaduslikud. Sellepärast kõik senised riigikogu valimised 1992.a-st ebaseaduslikud ongi.
    5 aastat tagasi said põhiseaduse vastaselt häälte kaalu moonutades kasu:
    Edgar Savisaar 2639 häält, Taavi Rõivas 2182 häält ja 3. oli Jüri Ratas 1090 häälega.
    Pettasaanute esikolmik: Jaana Toom 1907, Toomas Kivimägi 770 ja Mart Helme 680 häälega.
    Viga tuleb aga sellest, et moonutatud hääled ringkondades lähevad jagamiseks üle Eesti ning nii moonutatakse ka lõpptulemusi. Ma ei kahtlegi, et bandede matemaatikud on oma töö juba teinud. Ega muidu Taavit oleks karistuseks kabistamise ja mainekahjustamise tasuks kupatatud Lääne-Virumaale ja omad marjamaale.
    Nii on lood. Võta valimisandmed ette ja arvuta ise. Kui oskad.

    • jessas küll 6 aastat ago

      valimisringkonnad moodustatakse ju valijate arvu järgi. Sina arvad et kusagil külakolkas kus on 7 valijat ja kõik annavad oma hääle külavanem Jaanile, siis Jaan on kõvem tegelane kui kõrvalasuva küla 100 valijaga külavanem Peeter kes saab näiteks 5 korda rohkem hääli kuigi protsentuaalselt saab kõigest 35% kõigist häältest. Midagi pole teha, hakka harjuma, Tallinnas elab kolmandik kogu riigi valijaskonnast ja sealt tuleb ka kõige rohkem saadikuid Riigikogusse. Harjumaa on järgmine tihedalt asustatud piirkond kus palju valijaid ja ongi loogiline et sealt tuleb samuti rohkem mandaate.
      Me võime küll vaielda, et kas see on tervikuna hea et Riigikogus on esindatud ainult suurlinnad ja tiheasutusega alad, aga see nõuab Valimisseaduse muutmist. Ole hea ja hakka pihta, löön kampa, aga siin Ratast sõimates ei saavuta sa mitte kõigevähematki. Täiesti vale inimese peal elad ennast välja.

    • Asi 6 aastat ago

      selles ongi, et need erinevate suurustega valimisringkonnad ei toida ühiskassat ühtmoodi ehk hääle kaal moonutatakse.
      Valimiseti on hääle kaalu moonutatud järgmiselt:
      1992.a – 1,34×
      1995.a – 1,32×
      1999.a – 1,62×
      2003.a – 1,42×
      2007.a – 1,58×
      2011.a – 1,44×
      2015.a – 1,39×
      Kuna see erineva kaaluga häälte ülekandmine leiab aset ka järgmisel talvel, siis umbes 1,4× moonutatakse tulemusi ka seal. Ehk valitavad ringkondades on umbes 40% ulatuses ebavõrdses olukorras. 15…20% uutest riigikogu liikmetest on “valed” ehk just see vale osa mõjutab ka valitsuse moodustamist, 15-20 kohta on väga olulised vähemalt 51 hääle kokkusaamisel.
      Kõik oleks korras, kui meil oleks 101 ringkonda, kust pääseb edasi PARIM. Ning siis ka ei tohiks hääletajal olla üksainus hääl, vaid kuni 5 häält, ning kokkuvõttes selguks valitu ehk parim kohapunktide põhjal.
      Sama oleks ka 1 ringkonna puhul, kui valitaks kohapunktidega 101 parimat. Viimase korral aga on miinuseks see, et valitu pole seotud mingi ringkonnaga.
      Kui oletada praegu umbes hääleõiguslike arvuks 700000, tuleks moodustada 101 ringkonda umbes 7000 hääleõiguslikuga. Alles siis oleks igakl sealelaval inimesel õigus valitule kõrri hakata, et miks sa raisk enne meil ei lasknud otsust läbi hääletada! Siis too valitu ei situks oma valijatele peale nagu nüüd. Tänane võileivapidu ja öised kohtumised on tegelikkuse hale vari.

  4. Jüril uus naine? 6 aastat ago
    Reply

    Juuresoleval pildil näeme teda järjekordse poliitprostituudi seltsis…

  5. ikka.... 6 aastat ago
    Reply

    …ühed ja samad näod ja nii lõputult,—-nn. “esinumbriteks” paigutamine partei tagatubades, häälte ülekandmine, ümberjagamine ja jälle näeme Toompeal politikaanide tülpimiseni nähtud tähtsaid nägusid. Riigimehi on neist üksikuid. (Näiteks; “Kas Simson on riigimees (naine) kui omaenda võimu nimel kehtestab “tasuta” transpordi, kuid jätab maa teed saatuse hooleks, raha pidavat saama teede korrashoiuks alles aastal 2021?) Eesti riik on juba nagu häbiplekk, kus üks skandaal ajab teist taga ja seda just “TÄNU” nende pidevalt pinki nühkivate politikaanidele, kes võtavad vastu seadusi neid läbigi lugemata ja tagajärgi analüüsimata. Kõik need VEB-fondi afäärid, rublatehingud, “kadunud” tuhanded, rahapesuafäärid, süüdimatute ja karistamatute sulidele hea elu võimaldamine teiste arvel (Eilne “Kuuuurija” juhtum, kus otsesõnu öeldi välja, et normaalsetes riikides sellistel aferistidel tegutsemist ei lubata, Eestis on kõik võimalik ja seda “tänu” just sellistele lõputult pingi nühkijatele, kelle peas on ainult üks soov, saada nutsu juurde—oma sigadused ja riigile otseselt miljoneid kahju toovad otsused maksavad kinni tavakodanikud- (Ossinovski on jälle “esinumber”) Jh, mis riik see ikkagi on? Ratas (Savissare hüpiknukk juba sellest ajast kui kõrvatagused alles märjad olid) on täpselt samasugune politikaan, kes upitab eestlaste eksisitentsile kahjulikke ja julgeolekule ohtlikke kremliide pukki. Kas keegi julgeb siinkohal välja tuua nimeliselt RIIGIMEHI Keskerakonnast või sotsidest, ka reffidega on raskusi—oleks tore kui keegi nimetaks selliseid. Mina näen ainult elu eest tagasi trügijaid, milleks üldse valimisi läbi viija, rahva arvamust ju häälte ülekandmistel ei arvestata. Mina valin Jaani ja saan ikka Jüri.

  6. Aivar 6 aastat ago
    Reply

    Koleso on ikka töeline rahvamees- valab ise rahvale kohvi ja puha…millal näeme, et püüdlikult kellegi taguotsa pühib? Ah?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.