Lääne-Virumaa jätkab tugevamana kui varem

Siret Kotka, Keskerakonna Lääne-Virumaa piirkonna esimees, Riigikogu liige

Valimisringkondadest on Lääne-Virumaa kõige väiksem ning tänu sellele kostab ikka ja jälle kusagilt mõtteid, et selle ringkonna võiks kas Ida-Virumaa või Harjumaaga kokku panna. Erinevad tarmukad ideed on sel korral realiseerimata jäänud ning 2019. aasta märtsis toimuvatel Riigikogu valimistel valitakse Lääne-Virumaalt parlamenti viis Riigikogu liiget.

Piirkonna esinumbrina on minu vastas kandideerimas südikad inimesed. Teatavasti „pagendati“ Lääne-Virumaale hääli püüdma endine reformierakondlasest peaminister Taavi Rõivas, kellele olevat antud lubadus, et paar kuud pärast Riigikogu valimisi toimuvatel Europarlamendi valimistel pääseb ta kohe Euroopasse edasi. Isamaa esinumbriks on Marko Pomerants, sotsiaaldemokraatidel Indrek Saar. EKRE kandidaat on Anti Poolamets. Seega olen ainus naine, kes selles meeste seltskonnas esinumbrina kandideerib.

Keskerakonna tugevus peitub tema esinduses, mis on võrreldes 2015. aasta Riigikogu valimistega palju jõulisem ja mitmekesisem. Meil kandideerivad tänane Riigikogu liige ja endine Vinni vallavanem Toomas Väinaste, Rakvere abilinnapeana linna haridus- ja sotsiaalvaldkonna eest vastutav Triin Varek ning Tapa vallavolikogu esimees Maksim Butšenkov, keda kohalikud elanikud hindavad kui töökat ja kohusetundlikku noormeest.

Kuna Lääne-Virumaad teatakse tugeva põllumajanduspiirkonnana, on mul väga hea meel, et meie ridades kandideerib teravilja- ja kalakasvatajana tuntud „Eesti Rukkikuningas“ Hans Kruusamägi. Lisaks põllumajandusele on tähtis meditsiini- ja sotsiaalvaldkond, millega seotud probleemidele lahenduste leidmise eest seisab meil hea meditsiinitöötaja Jelena Fjodorova. Nimekirja kõige noorem liige Jaan Männik töötab majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni nõunikuna; paljudele on ta kindlasti tuttav Tallinna Televisiooni ekraanilt.

Seekordsetel valimistel oleme üheks olulisemaks eesmärgiks seadnud, et kõik elanikud, nende seas ka tööealised ja puudega inimesed, saaksid ühistranspordis tasuta sõita. Praegu vaatavad läänevirulased kahjuks pealt, kuidas suurem osa teiste maakondade elanikke niisama sõidab bussiga tööle või arsti juurde. Neil ei kulu sõidu peale raha ja nad saavad selle asemel osta perele toitu, riideid või vajalikke ravimeid.

Selle aasta suvel asus Keskerakond koguma allkirju tasuta bussisõidu toetuseks. Praeguseks oleme kogunud üle 2000 allkirja ja kogume neid edasi. Allkirju saab anda nii Keskerakonna Rakvere büroos kui ka Keskerakonna telkides, millega oleme väljas erinevates kohtades Lääne-Virumaal.

Allkirjad anname üle Lääne-Virumaa Omavalitsuste Liidule palvega lubada tasuta bussisõit Lääne-Virumaale. Igast Lääne-Virumaa omavalitsusjuhist sõltub, kas meie elanikud saavad bussiga tasuta sõita või mitte. Seni ei ole omavalitsusliit selleks nõusolekut andnud. Rääkisin suvel mitme reformierakondlasest ja isamaalasest omavalitsusjuhiga, ning nad tunnistasid, et Lääne-Virumaal tehtud otsus oli poliitiline ega kukkunud maakonna elanike heaolu jaoks kõige paremini välja.

Peame oma südameasjaks, et elu maapiirkondades ja Eestimaal tervikuna püsiks. Seepärast tuleb teha kõik selleks, et inimestel oleks Eestis hea elada ja nad ei peaks parema palga pärast kolima mõnesse naaberriiki. Tahame, et meie Eesti inimesed saaksid oma kodumaal korralikult ära elada. Kui riik on omalt poolt välja käinud selliseid võimalusi nagu tasuta maakonnasisene ühistransport, mis aitab inimestel paremini oma eluga toime tulla, siis peab neid hüvesid ka inimestele pakkuma.

6 kommentaari
  1. Tüüpiline 6 aastat ago
    Reply

    ettekanne ninameestele: meid toetatakse rohkem kui kunagi varem! Rahvale meeldib sotsialism ja meenutatakse hellalt rahvaste sõprus eeeskuju Nõukogude Liitu.

  2. nime ei ütle 6 aastat ago
    Reply

    ei saa aru! rakvere lehes ütleb väinaste, et toetab seda rändeplaani, sama ka siretikene, siret oli ikkagi 35 lk. sellest läbi lugenud, väinaste üle-eile veel polnud alustanud, aga juba toetab. väinastes ausalt öeldes pettunud, oli siin aastaid savisaare külje all, savisaar oli ju vinni valla aukodanik, enne valimisi pööras end äkki rattamooride punti

    • Need 6 aastat ago

      tallalakkujad toetavad mida iganes, kui vaid käsk tuleb. Sellepärast need ilged pugejad vastikud ongi.

  3. Ehk 6 aastat ago
    Reply

    olekski kõige etem, kui Repinskaja Siretist saaks peaminister. Praegu on küll Jurka ees, kuid 20 aasta pärast oleks õige aeg. Kata on siis juba vanamutt ning tuleb maha kanda. vahepealne aeg tuleb küll olla opos aga siis just õpitaksegi ja taas 20 aasta pärast valitsema pääsedes on võimuviha veelgi suurem.

  4. Meenub 6 aastat ago
    Reply

    rahvasõna: mida lollim, seda tugevam!

  5. Vaatasin 6 aastat ago
    Reply

    Sireti pilti ega saanud aru, kas on pea vasakule viltu nagu Partsu Jussil või on suu viltu paremale?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.