Kadri Simson: tasuta ühistransport omavalitsustes oleks tugev reklaam Eestile

Kadri Simson

Majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni sõnul on Keskerakonna valimisplatvormi jõudnud lubadus, mille elluviimisel saaksid kõik Eesti inimesed ka pealinnas ja teistes tasuta ühistranspordiga omavalitsustes piletita sõita, väga tugev algatus, sest sellega arendatakse tasuta ühistranspordi süsteemi veelgi jõulisemalt edasi.

„Täna on piletita ühistransport üheteistkümnes maakonnas üle Eesti ning mõnes omavalitsuses, millest tuntuim on kahtlemata Tallinn. Seesugune samm – mis vabastaks tasuta ühistranspordiga omavalitsustes piletist kõik reisijad – oleks meie pealinnale ja riigile tugevaks reklaamiks turistide seas ja annaks pealinna külastavatele inimestele lihtsamad liikumisvõimalused. Meie eesmärk on laiendada tasuta ühistransporti üle Eesti ning see samm on selge avaldus laiema tasuta ühistranspordisüsteemiga Eesti suunas,“ rääkis majandus- ja taristuminister Kadri Simson.

Keskerakonna aseesimees lisas, et meie tasuta ühistranspordi süsteem on juba täna maailmas laia kõlapinda leidnud ning sarnaselt Eestile on ka näiteks Luksemburgi uus valitsus teada andnud, et kehtestab kogu riigis tasuta transpordi järgmise aasta suvest.

Simsoni sõnul on maakondlikel liinidel sõidu tasust vabastamine suurendanud reiside arvu keskeltläbi kolmandiku võrra ning hääbuvast transpordiliigist on saanud kasvava trendiga ühistransport.

„Tasuta sõidu laiendamine Tallinnas kõikidele reisijatele on üks teema, mida rahvakohtumistel pidevalt küsitakse. Sama lugu on nende nelja maakonnaga, kus tasuta ühistransport laieneb vaid noortele ja eakatele. Tasuta ühistranspordi esimene poolaasta on tõestanud, et pileti hind on reisijatele suure tähtsusega ja tasuta sõitu hinnatakse kõrgelt. Tuletan omavalitsustele ja ühistranspordikeskustele meelde, et raha tasuta ühistranspordi rakendamiseks kõikides maakondades on riigieelarves olemas. Omavalitsustel on võimalus enda varasemad otsused üle vaadata ning enda inimestele siiski tasuta sõitu pakkuda.“

12 kommentaari
  1. Simsonile 6 aastat ago
    Reply

    Ära tegele pagan teab millega. Inimesed libedatel teedel sandistuvad, surevad ja tehnika muutub vanarauaks. Tegelege sellega. Need surnud inimesed on teie hingel. Pidite ju hoolima inimestest. Kas inimestel kõri kinni tõmbamine on siis hoolimine?

    • tohoh 6 aastat ago

      no nii lolli juttu võib ajada ikka eriline mõtlemisvõimetu inimene. Krt nõuka-ajal polnud autodel isegi naastrehve ja sõideti ka ilma nendeta ja tunduvalt paremini kui praegu seda tehakse. Auto on autos kinni teedel ja iga väiksema eksimuse korral põrgatakse kokku kellegagi ja lennatakse sügavasse eurokraavi. Uhked autod istumise all ja ei osata hinnata ohtusid ja ikka on Simson süüdi kui tahab teedelt autosid vähemaks saada. Ikka on Simson süüdi et meil pole korralikke 4-realisi teid valmis ehitatud. Kui sõita ei oska, siis ära roni rooli.

  2. Tule 6 aastat ago
    Reply

    vanakurat appi ja pane Katale mõistust kasvõi grammike pähe. Niipalju ruumi seal sotsialistlike lolluste vahel ehk leiaks. Mõtlema peab ajuga, mitte persega ja majanduslikult, mitte kõik Moskvasse kokku ja siis käib igaüks Kolõmalt ja Preisimaalt oma osa kerjamas.

  3. u. 6 aastat ago
    Reply

    Ei tohi tähelepanu pöörata vanade pseudopeerude (kes tegelikult on noored reformipeerud) lärmile tasuta ühistranspordi vastu.

  4. Stakan K. Butõlkin 6 aastat ago
    Reply

    Valga vallas (s.h Valga linn) , samuti Tõrva vallas ja Otepää vallas on vallasisene bussitransport KÕIGILE tasuta.
    Ei tea, kas Kadrini ei ole see info jõudnud aga nii see on. Kõik on rahul ning õnnelikud.

  5. Stakan K. Butõlkin 6 aastat ago
    Reply

    Lisan täpsustuse : kuna Otepää ja Tõrva vallasisest transporti eraldi ei ole siis neis valdades saab sõita maakondlikel bussiliinidel : see tähendab, et Valga maakonnasisene transport on TASUTA KÕIGILE ning ka Valga linna bussiliinid t-mida on pisut pikendatud ka linna piirest väljapoole ON TASUTA KÕIGILE.

  6. Kõigile 6 aastat ago
    Reply

    kõik TASUTA!

  7. Tohohile. 6 aastat ago
    Reply

    Vene ajal olid ka paremad kummid, milledega sai sõita nii talvel kui suvel. Praegused on plastmassid ja nendega on raskem teel püsida. Vene ajal oli teede liivatamine ja soolatamine palju parem kui praegu.
    Jäta loll jutt. Sind sellel ajal ei olnud ja oled kindlasti kesik, kes ei hooli rahvast nagu teie erakond kokku. Ainult lubadused kahjuks.

    • ah soo 6 aastat ago

      et sinu tõde on see viimane tõde. Olen nõuka-ajal küll ja küll libedaga sõitnud ja selle aja rehve kiita…tule taevas appi. Sel ajal oli probleeme palju rohkem, vene autodega olid pidevad probleemid, rehve teeääres küll ja küll vahetatud. Nüüd ei mäletagi millal viimati seda tehtud sai. Sõiduoskused olid sel ajal paremad, autosid oli vähem ja kraavid ei olnud nii sügavad, kui eksisid, siis sõitsid põllale ja kogu lugu. Nüüd polegi kuhugi minna, sellest ka laupkokkupõrked. Nagu see talv hakkab nii hakkavad pihta liiklusõnnetused just rekkadega ja nende tagajärjed on traagilised. Millal ometi hakatakse selles valdkonnas midagi ette võtma.
      PS ka praegusel ajal on olemas pehmed kummid, sõida nendega. Meie liikluskultuur ei kannata kriitikat.

  8. to ahsoo 6 aastat ago
    Reply

    Vene autoga, samuti kui kodumasinatega, võid sõita siiamaani. Mitu välismaist välja oled vahetanud, liisiori?
    Kui raha on eputada, siis muidugi. Aga meil pidi 1/3 elanikest vaesed olema. Suurel osal pole isegi vene autot enam,sest kust osi saada, bensuraha jm.

  9. Kallid vaidlejad. 6 aastat ago
    Reply

    Ärge ajage jama. Tegelikult ei ole siin jutt kelle kummid või rehvid paremad olid. Tähtis on ju see, et nüüd teede hooldus ei kannata kriitikat ja sellega peab tegelema Simson. Tema kõige tähtsam ja esmane tegemine peaks olema seotud rahva elus hoidmisega. Nälja ära hoidmisega ja inimeste heaolu eest seismisega. Vene ajal püsisime teel tänu korralikult liivatatud teedele. Simson lidib ringi ja kiidab meie head elu ja suurest armastusest rahva vastu. Tema jutule tõmbavad tema teod vee peale teedel libedaga avariid ja päevas kolm laipa jne. Igal päeval avariid ja tigedaks teeb Sinsoni ütlus, et ei valita õiget kiirust. Tegelikult tema jutt viitab sellele, et tegu aferistiga kellele me maksame töötasu ja mõnud kinni. Temale rahvas korda ei lähe.

  10. Musta rahaga 6 aastat ago
    Reply

    edasi tähtede poole, seltsimehed – igatahes!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.