Aas majanduse teisejärgulisusest: parteidel on erinevad prioriteedid

Taavi Aas

Keskerakondlasest majandus- ja taristuministri kandidaat Taavi Aas ütles Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) seisukohta majanduse teisejärgulisest kommenteerides, et parteidel on erinevad prioriteedid.

“Loomulikult on erakondadel erinev maailmavaade ning prioriteedid, mida erakonnad, sealhulgas ka EKRE, kaitsevad,” ütles Aas BNS-ile, kommenteerides EKRE esimehe Mart Helme öeldut, mille kohaselt on prioriteetne rahvus ja rahvusriik, mitte majandus.

“Ka minu jaoks on Eesti rahva püsimajäämine väga oluline, kuid niisama tähtis on tugev ja edasiviiv majanduskasv,” rääkis Aas. “Majandus ja maksupoliitikat puudutav on koalitsioonilepingus üks pikemaid peatükke, mis näitab, et loodav valitsuskoalitsioon võtab majandusküsimusi igal juhul tõsiselt. Olen päris veendunud, et kõigi kolme erakonna eesmärk on Eesti inimeste heaolu kasv, ettevõtluse tugevdamine ja sealhulgas bürokraatia vähendamine, et ettevõtjate elu lihtsustada.”

Keskerakonna, EKRE ja Isamaa loodava valitsuse siseministri kandidaat ja EKRE esimees Mart Helme ütles rahvusringhäälingule antud usutluses muu hulgas, et “majandus ei ole prioriteetne. Prioriteetne on rahvus ja rahvusriik.”

BNS

3 kommentaari
  1. Jane 5 aastat ago
    Reply

    Muidugi on prioriteetne majanduskasv ja kõikidele eestimaalastele inimväärse elu kindlustamine. Siis ei lähe ka eestlased mujale paremat elu otsima. Aga sellegi poolest ei kao kuskile rahvus ega rahvusriik ja selle toonitamine on vaid sõnakõlks ja häälte püüdmise võimalus. Meie teisest rahvusest inimesed kindlasti pole hädaohuks meie rahvusele ega rahvusriigile. Samuti ei ole seda vene õppekeelega koolid.

  2. Jah 5 aastat ago
    Reply

    Ega teist sellist erakonda polegi kelle jaoks on kõige tähtsam meie elatustaseme tõus mille reformierakondlased viisid viimaste hulka. muidugi on see Keskerakond.. Keskerakondlastel tuleb arvestada ka teise kahe erakonna prioriteetidega. Isamaa hõljub pilvedes ja valmistub kodumaa kaitseks ehkki keegi ei kavatse meid rünnata ja see hirm rahvusriigi ja rahvuse pärast on neil ühine EKRE-ga. Ainult et Isamaa tegutseb vaikselt ja ei lärma ning on paljud muutunud paremuse poole võrreldes eelneva tegevusega eriti kui nende erakonnas oli Kross nüüd see mees mõtleb alatusi välja Reformierakonna ridades ja toob neile hääli juurde. Paneb imestama et nii paljud meie inimesed ei hooli töötulemustest ega vaesuse kasvust ja annavad oma hääled reformierakondlastele kes töö asemel inimeste heaks laimavad tublisi inimesi, esitavad valesüüdistusi, vassivad ja õhutavad vihavaenu. Nendega oleks Keskerakonna liit võimatu. Paljud loevad peavoolumeediat ja saavad vale ettekujutuse toimuvast. Peavoolumeedia on seni olnud Reformierakonna käepikendus. Kahju on et sotsid peavad nüüd reformierakondlastega koostööd tegema sest nad ei sobi kokku. Sotside valimiseelne tegevus oli viisakas ja tagasihoidlik ja jättis hea mulje.

  3. Leinates eestit 5 aastat ago
    Reply

    Halb hakkab seda lugedes. Keskerakonna poliitika on olnud ainult maksutõusud – kuidas nad nii heaolu kasvatavad?
    Rahvast kooritakse, riik aetakse võlgadesse ja nüüd tänu Ratase võimuihale saime kõige sisutühjema valitsuse eesti ajaloos – kogu koalitsioonilepe on ainult üks udujutt ja Ratas ise ka ju üteldud, et tegelikult nad isegi ei tea mida on võimalik teha.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.