Hanimägi: ksenofoobial ja labasel käitumisel pole Õismäel kohta

Andre Hanimägi

Haabersti järgmine linnaosa vanem Andre Hanimägi sõnas kolmapäeval pärast Pakistani päritolu mehe ründamist Õismäe teel, et linnaosa rahvuslik koosseis on mitmekesine ning äärmuslike vaadetega inimestele ei saa linnaosa iialgi koduks.

Linnaosa vanema kandidaat rõhutas, et ksenofoobial ja labasel käitumisel ei ole Õismäel kohta. „Ükski särk ega logo inimesest seaduskuulekat või sellisel inetul moel käituvat inimest ei tee, kuid paraku on meie seas väga erinevaid inimesi ning võib tunda heameelt, et juhtum tõsisemat pööret ei võtnud. Loodan aga, et kuraasi täis mehel jagub julgust ennast politseisse minna tutvustama ning avalikult vabandada oma käitumise eest siin elavate ja töötavate inimeste ees,“ ütles Hanimägi, kes avaldas lootust, et juhtum saab aja jooksul selgemaks.

Ta lisas, et juhul kui on tegemist võõraviha ilminguga linnaosas, tuleb see otsustavalt ja kiirelt hukka mõista.

Hanimägi tõi välja, et Haaberstis elab väga palju erinevaid rahvusi teineteise kõrval, käiakse koos erinevates ringides ja üritustel ning töötatakse ühiselt selle nimel, et nii endal kui ka teistel oleks Haaberstis hea elada. „Päris kindlasti ei saa äärmuslike vaadetega inimestele meie linnaosa iialgi koduks,“ kinnitas ta.

2 kommentaari
  1. Kuigi 5 aastat ago
    Reply

    ma pole ise Õismäel kunagi ametlikult elanud, olen sealse eluga kursis juba selelst ajast, kui seal hakati eramuid suurte kastide püstitamiseks maha tõmbama. Samuti elavad seal paljud tuttavad.
    Võtangi kokku, et need paljud rahvused elavad küll üksteise KÕRVAL, kuid mitte LÕIMUNULT! Tere samas trepikas küll öeldakse aga see on ka kõik. Ei teata nimegi ega pereseisu ja kas lapsi on. Kord tuttavalt küsisin, kes see kena tots on? Tuttav vastas, et keegi Kaalja või Vaalja, nii olevat keegi tolle poole pöördunud. Kus töötab, ei tea, kellega elab, ei tea. Ometi jagati trepikoda juba üle 10 aasta!
    Nii bussis, trollis kui ka kauplustes eristatakse välimuse järgi, kes on slavoeestlane, kes asioeestlane, kes afroeestlane ning hoidutakse neist eemale. Samuti nood. On vale öelda, et just eestlased Õismäel neegreid silmadega põletavad, palju kuumem tuli tuleb just vankade silmist.
    Nüüd ma enam vastikus Tallinnas ei ela aastaid. Maal omasuguste seas ei teki küsimustki, kes on kust. Isegi kohalikud üksikud vankad on eesti keele ära ja pole mingit vaenu. Katsetati siia ka muslimeid sokutada aga need lasid ruttu jalga. Kuigi neile keegi pinnale ei käinud ja hooldaja oli igal pool kaitseks. Kuid nad pidid tööl käima ning 8 tundi tööd päevas paksu abiraha asemel ületas neil juba mõistuse. Ruttu bussi ja Saksamaale Angela juurde parasiitide kogukonda. Nii et ma ei imesta sugugi, kui ka Õismäel keegi selliseid parasiite ei salli. Teine lugu on pime viha väliselt. Kuid meil puudub ka alus neid parasiite eristada. oleks igal muukal otsa ette kleebitud silt, palju ta toob Eestile kuus sisse, nt +5000 või -1000, siis toimuks muutus ka suhtumises. Siit Andrele hea soovitus: märgista iga mutukas ära, siis oskame ka neisse suhtuda. Kui keegi ründab +5000 tegelast, siis peab ta ise sama hunniku rahvakassasse peksma.

  2. Kalluta aga 5 aastat ago
    Reply

    Kesikla koalitsioonikaaslase retoorika “viljad” on need, mida linnaosavanem taunib….

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.