Laulupidu taasiseseisvumispäeva auks

Vaba Rahva Laul Keila Lauluväljakul

Sel aastal tähistame 100-aastase Eesti riigi 27. taasiseseisvumispäeva. 20. augusti hilisõhtul 1991 Eesti Ülemnõukogus vastu võetud otsus Eesti taasiseseisvumisest oli tol hetkel ainuvõimalik ja õige otsus, mis võimaldas meil edasi areneda hoopis teistes tingimustes.

Vaevalt saaksime nii suurejooneliselt (kui üldse) tähistada riigi 100. sünnipäeva, kui oleksime endiselt idanaabri koosseisus. Oleme teelahkmel: kuidas edasi minna, et meie riik ja rahvas jääks püsima ja areneks edasi? Seda nõuab ka meie põhiseadus. Kuidas areneb  edasi meie emakeel? Kuidas suureneb eestlaste osakaal kogu rahvastikus? Kuidas vältida suuri kaevandusi, et meil säiliks puhas loodus ja rikkalikud põhjavee varud? Kuidas saavutada, et eriti tähtsate asjade üle otsustamisel arvestatakse rahva enamuse arvamusega? Need on vaid mõned probleemid meie ees.

Kutsun Teid seitsmendale isamaalisele laulupeole Vaba Rahva Laul, kus suure ühislaulmisega tähistame Eesti 27. taasiseseisvumispäeva, mis toimub seekord 19. augustil algusega kell 18 Eestimaa südames – ajaloolisel Paide Vallimäel.

Kooslaulmisega saame jälle natuke paremateks inimesteks! Lisaks suurele ühendkoorile (enam kui 1600 koorilauljat üle Eesti ja kaugemaltki veel) laulavad meile ja meiega tuntud lauljad Jassi Zahharov, Siiri Sisask, Koit Toome, Nele-Liis Vaiksoo, Boris Lehtlaan, Oliver Leppik, Renate ja Uudo Sepp. Lauljaid saadab tippmuusikutest koosnev Urmas Lattikase bänd.

Laulupeolisi rõõmustavad oma vahvate tantsudega ka Paide tuntud rahvatantsijad. Laulupidu juhib Veikko Täär. Piletid piletilevist ja kohapeal. Lapsed vanuses kuni 10 aastat on tasuta. Soovitav kaasa võtta rahvuslipud.

Vaba Rahva Laul on juba teist aastat Eesti 100 ürituste hulgas. Facebookis on ka üritus Vaba Rahva Laul, kus saate ennast osalejaks panna, samuti saate seal kutsuda kuni 500 FB-sõpra osalema, mis oleks eriti tänuväärne tegu ja teiepoolne abi!

Ülo Kannisto,

laulupidude Vaba Rahva Laul traditsiooni algataja ja korraldaja

2 kommentaari
 1. Laulgem ilusaid laule ja tundkem elust r66mu. Laulmine teeb elu ilusamaks ja annab lootust,et rahvas hakkab looma enam kultuuri igas eluvaldkonnas. Laulmine on nauding.
  Aga mis puutub Taasiseisvusesse siis see on silmakirjalik lugu sest
  NSVL-i hakati reorganiseerima EL-ks juba kusagil 1960-ndal aastal. 20-ndatest kuni 60-ndateni kapitalistliku propaganda eest inimesi tapeti ilma kohtuta,kohtum6istjaks oli troika. 60-ndatest NLKP hakkas ise tegema kapitalistlikku propagandat !!! Uksumatu ,eks ju. 60-ndate algusest(v6i veelgi varem ?) kinodes hakkasid jooksma kapitalistliku propaganda filmid-Hollywoodi filmid. Hollywoodi filmid on kapitalismi propaganda.

 2. Taas 4 aastat ago
  Reply

  saab midagi toimuda siis, kui miski on lõpetatud. Eesti iseseisvus aga lõpetatud polnud, see vaid de facto oli katkestatud NSVL-i ja selle sabarakkude poolt. Seega Eesti taasiseseisvumisest saab rääkida vaid võhik. Siis lihtsalt jätkati de facto seisundit.
  Kuid TAASiseseisvumine on alles ees, sest 2003.a rahvahääletusel 2/3 hääletas iseseisvuse lõpetamise poolt ning siis juba de iure.
  Eesti on olnud iseseisev de iure aastatel 1918…2004 ehk üle 86 aasta. De facto aastatel 1918…1940 ja 1991…2004 ehk veelgi vähem. Samas on de iure iseseisvad seniajani ehk 1920…2018 ja edasi Narvataguse ja Petserimaa, sest need alad iseseisvusest 2003.a rahvahääletusel ei loobunud, neil ei lastud hääletadagi.
  Kuid olen 100% kindel, et 2020.a ehk poolteise aasta pärast mingit Narvataguse ja Petserimaa 100 aastat iseseisvust de iure Eesti klikk ei tähista. Sest nende tänane okupant EI LUBA!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.