Jaan Männik surub vägisi end poliitikuks

FOTO: JAANUS LENSMENT/SCANPIX

Proovis Jaan Männik oma jõudu IRL-i juhiks saada. Põlati ära. Kaotuskibedus pani pilgud sinnapoole, kus on liidrite puudus. EKRE poole. Lisaks Helmedele on vaja uusi nimesid, mis rahvale tuntud. Nii saadigi kampa endine pangajuht ja Eesti Telekomi  ülemus Jaan Männik.

2015. aastal kandideeris Männik IRL-i esimeheks. Siis kirjutas ta Postimehesloo, milles kirjeldas nii oma arusaama poliitikast kui ka erakondadest. EKRE sarnanes tema hinnangul Timo Soini erakonnaga Soomes ja Front National’iga Prantsusmaal. Selliste erakondade suhtes oli ta kriitiline.

Männik selgitas, et tema on mõttemaailmalt sarnasem Vabaerakonnale. Keskmine EKRE valija on tema sõnul väheharitud õllesõbrast mees maalt.

EKRE poolt Riigikokku kandideerival Jaan Männikul on kaks kodakondsust: Eesti ja Rootsi. Kaks aastat tagasi nõudis EKRE, et topeltkodakondsusega Valdo Randpere ja Imre Sooäär peaksid Riigikogust lahkuma. Ekrelane Henn Põlluaas nimetas topeltkodakondsust julgeolekuriskiks.

Männik ise kinnitab Eesti Ekspressile oma kaht kodakondsust, aga tunnistab, et läbirääkimistel EKRE-ga tema kodakondsuse asi jutuks ei tulnud. „Peate seda EKRE-lt küsima,“ soovitab Männik.

„Huvitav, ma ei teadnud seda,“ tunnistab Martin Helme, kui kuuleb, et Jaan Männikul on kaks kodakondsust. Siiski lisab Helme, et nad ei ole oma seisukohta muutnud ning on endiselt topeltkodakondsuse vastu. Järelikult pole EKRE ja Helmed nii paindumatud midagi. Ilmselt ka valitsusse saades ja võimu jagades.

Tahaks loota, et Jaan Männiku pürgimused suurde poliitikasse tulemiseks ei vaibu. Kui ei saanud IRL-iga, siis saab ehk EKRE-ga jala ukse vahele. Männik ise oleks tahtnud Vabaerakonnaga, aga nägi selle erakonna lootusetust.

Kn.

10 kommentaari
  1. oh õnnetust 6 aastat ago
    Reply

    On ikka isu raha järele!
    Näe, narvakad ka ei loobunud oma tuhandetest ja tegid kesikutele külma.
    Vaene Ratas. Pole temal kerge.
    Aga mis teha, EKRE saab piruka juurde. Kesikud saadetakse laiali-korruptiivne erakond.

    • irw 6 aastat ago

      kes pärast naerab, naerab paremini. Tibusid loetakse kevadel, varu selleks puhuks rahusteid, sul võib neid vaja minna kui pilve pealt maha prantsatad.

  2. Narva võit 6 aastat ago
    Reply

    Loomulikult Narva jääb Venemaa valda. Mis sellest parteist, kui rahad ja võim on käes.
    Tüüpiline Korbi tegemata töö!
    Pole mingit eestlust venelaste poolt lootagi. See on vaid enesepettus!
    Ja nii see Keskide allakäik sai alguse. Enne NATO vastane Korb Haapsalu venelaste ees ja nüüd Narva takka.
    Nii sillutate tee konservatiividele ja ongi aeg küps!

  3. EKRE ausjuht? 6 aastat ago
    Reply

    Räägime juriidilises keeles 21.09.2006 02:46 A Rüütli koostöö Eestit okupeerinud riigi julgeolekuorgani ja nimelt ENSV Ministrite Nõukogu juures asuva Riikliku Julgeolekukomitee (KGB) esimehe A Porgi, st A Rüütlile kui ENSV Ministrite Nõukogu esimehe 1. asetäitjale sellal allunud asutuse juhiga, on tõendatud Arnold Rüütli 20. märtsil 1981 dateeritud ja allkirjastatud salajase kirjaga August Porgile. Nimetatud dokumendi faksiimile ja tõlke katkendid avaldas k. a. 31. augustil Eesti Ekspress nr 35 (873) oma lehekülgedel A2-A3 ja selle originaali füüsiline asukoht on Tallinnas Eesti Riigiarhiivi Maneeži tn 4 paikneva hoidla fondis R-1, nimistus nr 5, säiliku nr 1064 lehtedel 64-65. Viidatud dokument on venekeelne kiri, kust nähtub, et A Rüütel annab KGB-le teavet ja korraldusi eelnimetatud julgeolekuorgani tegevuse edasiseks organiseerimiseks, samuti käsib julgeolekuorganil end teavitada selle organi poolt jälitatavate edasistest sammudest, – seega tõendab kõnealune dokument A Rüütli teadlikku ja vabatahtlikku koostööd Eesti okupeerinud võõrriigi julgeolekuorganiga. A Rüütel, kes on viidatud dokumendi kohta alates k. a 5. septembrist korduvalt teinud avaldusi Vabariigi Presidendi Kantselei vahendusel ja otse massimeedia esindajaile intervjuusid andes pole ise dokumendil oleva allkirja tõelisust ega dokumendi ehtsust eitanud.

    • ajalehest 6 aastat ago

      V.Kalep 22.09.2006 ;Kui Rüütel sai EKP Büroo liikmeks, siis kehtstati kord mis nõudis et kõik asutuse juhatajad oleksid KGB kaastöölised. Alates Hrustshovi ajast KGB oli kompartei alluv. Nii nagu astuse sekretär-masinakirjutaja on asutuse juhataja alluv, oli ka KGB kompartei alluv. Kui A. Rüütel sai sovhoosi direktoriks, kas siis oli veel Hrustshovi eelne kord, pole oluline, sovhoosi direktor (ja EPA rektor) pidi tegema koostööd mõlemaga. Viima ellu kompartei diktatuuri koostöös KGB-ga. Kui A. Rüütel; tõusis EKP KK tasemele, siis tõusis ta kõrgemale KGBst. Tehniliselt tähendas see seda et teda ei tohtinud enam kasutada KGB informaatorina. Samuti Ekre eelmisest juhist J. Aarest liikus Patareis imelik jutt. Ta olevat vangistatud toimetuse fotoaparaadi varguse pärast. Kuid vangid tundsis juriidikat üsna hästi ning ei uskunud seda ning arvasid et J. Aare oli lühikeses vangistuses et koguda muljeid ajakirjanikuna.

  4. See itaallane,super ettev6tja ja investor kes soovis Eesti kodakondsust puksiti Eestist minema ! Miks talle ei antud teist kodakondsust ?!?!

    Parim poliitik olen mina sest oma kommentaaridega viisin Kadri Simsoni selleni,et tagati tasuta transport !!!
    See kinnimakstud transport ei ole tasuta.
    Tasuta saab siis kui kasutada HHO aparaati.
    Bensiini ja diisli asemel kasuta vett.
    HHO aparaat annab tiivad
    http://m.stins.biz/auto/ sest hoiab kokku kulutusi bensiinile ja diislile 90% ja annab v6imsust .

  5. EKRE 6 aastat ago
    Reply

    on võimu nimel kõikidest oma põhimõtetest loobuma. Kujutan elavalt ette, kuidas mutukate küsimuses annavad helmed järele ja pärast põhjendavad, et ega meil praegu olukord olegi nii sitt.

  6. Vello 6 aastat ago
    Reply

    Ja siis? Kui ta trügiks näiteks lenduriks või arstiks, tunneks ma teatud ärevust. Aga sellega, et poliitikuks kõlbab meil iga tola, peaks olema kõik juba harjunud ja vanahärra Männiku näol on meil küll kõike muud kui tolaga tegemist. Nii, et kui leiab endale toetajaid ja järgijaid andku aga minna nagu ka kõik ülejäänud kel sarnaseid soove peaks olema!

  7. Ekre pettused 6 aastat ago
    Reply

    EKRE poliitikud peavad valijaid rumalateks: sisuliste arutelude asemel lubatakse lihtsalt rahamägesid. Panuse aluseks on ju tegelikult meie ühine rahakott ehk riigieelarve.
    Ütleks, et väga sítt näide, sest taolised lubadused poliitikas tähendavad näpuotsaga andmist ja peoga tagasivõtmist.

  8. Ats 6 aastat ago
    Reply

    Kesk materdab EKREt? Kas nii suur soov sõpradega Roosiaanustega koostööd tegema hakata? Kas Pentus ja Michal on Rattale ja Sea-Kadrile sõbrad??
    No siis küll Kesk hävitab ennast sellise koalitsiooniga Reformierakonnale taas uksi lahti tehes.
    Olge ikka mõistlikud, kesikukesed-otukesed!
    Teie ainus võimalus võimule jääda ja parteina alles on märtsis 2019 just EKRE!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.