Ratas Maailmakoristusel: puhas keskkond on meie kohustus järeltulevate põlvede ees

Stenbocki maja, 15. september

“Puhas elukeskkond ei saa olla teene järeltulevatele põlvedele, vaid see on meie kohustus, mille peame oma lastele ja lastelastele tagama,” ütles peaminister Jüri Ratas täna esimesel Maailmakoristuspäeval osaledes. Täna 150 riigis üle maailma toimuv Maailmakoristuspäev on Eesti suur kingitus maailmale oma sajanda sünnipäeva puhul.

„Suured ja maailma muutvad asjad saavad ikka alguse visioonist, kirest ja pealehakkamisest. Eesti suur kingitus maailmale – Maailmakoristuspäev – on väljapaistev näide väga paljude inimeste heast koostööst suure eesmärgi nimel. Me tahame elada puhta keskkonnaga maakeral ning parim viis seda saavutada, on hoolida ja ise käed külge panna,“ ütles peaminister.

„Algatus Teeme Ära tõestas, et kümned tuhanded käed ühes riigis suudavad koos teha väga palju. Olen veendunud, et miljonid ühiselt tegutsevad kätepaarid 150 riigis suudavad liigutada maailma. Puhas keskkond on meie kohustus, mille peame oma lastele ja lastelastele edasi andma, “ rõhutas peaminister Ratas.

„Ma tervitan ja tunnustan kõiki eestimaalasi ja meie ideest innustust saanud teiste riikide elanikke, kes on tulnud täna välja, et teha sügispuhastus avalikes kohtades või hoopis oma koduhoovis,“ sõnas peaminister.

Peaminister Ratas osales täna maailmakoristuspäeval Harjumaal Ääsmäe parklas ning koos riigikantselei ja välisministeeriumi töötajatega koostöös Tallinna kesklinna valitsusega korraldatud talgutel Tallinnas Šnelli tiigi juures. Pärastlõunal külastas peaminister ülemaailmsete koristustalgute staapi Tallinna Ülikoolis.

Taust

Maailmakoristuspäev ehk World Cleanup Day toimub 15. septembril 2018. Tegu on maailma ajaloo suurima kodanikualgatusega, mis on alguse saanud Eestist ja mida juhitakse Eestist. Eesti eestvedamisel hakkavad ühel ja samal päeval maakera puhtamaks koristama korraga 150 riiki. Maailmakoristuspäev on Eesti Vabariigi suurim kingitus maailmale oma sajanda sünnipäeva puhul.Lisainfo veebis ja sotsiaalmeedias:

Vaata ka fotogaleriid!

1 Kommentaar
  1. Talgud loodi kodude ehitamiseks aga mitte korporatsioonide poolt toodetud prahi koristamiseks. Korporatsioonide poolt pahatahtlikult toodetud prahiga peab tegelema politsei ja valitsus aga mitte vabatahtlikud !!! Miks Eesti riik ei tooda biolagunevat kile ja sellest topse,riideid,pakendeid ?

    ht tp:
    //marekstrandberg.blogspot.com/2011/03 /piiramatu-kasvu-orgasm.h tml?m=1

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.