Kes teab tõde 1991. aasta 20. augusti kohta?

Savisaar 20. august 1991

Aadu Jõgiaas

Sageli mõistavad inimesed ajaloo ühte ja sama fakti väga erinevalt, seda enamasti põhjusel, et ei teata sündmuse kogu tausta. Meedia avaldab loo, kuid oluliste seonduvate nüansside avamiseks ei jätku enam teadmisi, leheruumi, eetriaega või ollakse lihtsalt pahatahtlik.

Möödunud nädala „Pealtnägija“ mammutsaade oli ainult Edgar Savisaare tegevuse kõverpeeglis meenutamine. Sellest ETV saatest kirjutatakse nagunii veel palju kordi nii head kui ka halba, aga mulle isiklikult ei meeldinud üldse kahe esineja ütlused ja arusaamine 1991. aasta 20. augustil Eesti Vabariigi Ülemnõukogus toimunud Eesti Vabariigi iseseisvuse väljakulutamisest. Kalle Muuli sõnad sellest sündmusest: „Vaatas mossis näoga pealt, kuidas teised iseseisvuse välja kuulutavad.“ Talle sekundeeris Marju Lauristin: „Ta oli nii solvunud, et isegi siis, kui kõik juubeldasid ja lõid šampuseklaase kokku, istus ta jälle üksi nurgas ja keeldus teiste sekka tulemast.“

Sageli ei mõista isegi väga olulistes ajaloosündmustes osalejad ise toimunu tervikut, vaid teevad järeldusi ainult oma arvamuse ja tollase tegutsemise järgi. Veelgi ettevaatlikumalt peaksid omi mõtteid avaldama ise mitte kohal viibinud, vaid ainult teiste juttude-kirjutiste alusel mingi nägemuse loonud isikud. Nii on tõenäoliselt ka seda sündmust tõlgendatud.

Meedias on palju kordi ilmunud foto, kus EV Ülemnõukogu liikmed koos Eesti Kongressi delegatsiooniga löövad kokku šampuseklaase iseseisvuse taastamise puhul. Selle pildi allkirjas on alati üpris sarnane tekst. Tunne Kelam meenutab, et Edgar Savisaar pidustustest osa ei võtnudki: „Mis oli kontrastne, oli see, et Edgar Savisaar saabus saali alles hääletamiseks. Istus peaministritoolile ja sinna ta istuma jäigi. Ta ei ühinenud nendega, kes üksteist õnnitlesid.“

Kas keegi on kunagi mõelnud, miks peaminister oli nii suures mures, et isegi iseseisvuse saavutamine jättis ta ükskõikseks? Arvan, et mina tean tõenäolist vastust. Mõni minut peale kella 21 esitasin peaminister Savisaarele järjekordse ettekande hetkeolukorrast ja viimase tunni jooksul saabunud teabest. Praegu kirjutan seda teksti mälust: „Toompeal käis mõni hetk tagasi, vinnastatud püstol käes, Nõukogude alampolkovnik ja tutvus kaitserajatistega, ning mingil seletamatul kombel ootamatult kadus jälitavate piirivalvurite vaateväljast. Leningradist saabus informatsioon, et sealsel lennuväljal on stardivalmis helikopterid, et erivägedega rünnata Tallinnas asuvat Toompea lossi. Tallinnas paiknevad Pihkva dessantväelased said umbes kella 20 ajal korralduse asuda puhkama. On teada, et valmistutakse rünnakuks, mis oletatavasti peaks toimuma peale kella kahte öösel.”

Kes peaministritest oleks sellise teadmisega läinud alkoholi tarbima? Meist mitte keegi ei teadnud, mis võib veel juhtuda. Kindlasti omas peaminister Edgar Savisaar minust tunduvalt rohkem informatsiooni. Kindlasti teadis ta laos ootavatest käeraudadest, arreteeritavate nimekirjadest jne.

Olles sel õhtul ja ööl teenistuses Toompea lossis, olin arvamusel, et järgmist hommikut ei pruugi mu elus enam olla. Õhtul kella kümne aegu helistasin perele ja jätsin mõttes hüvasti…

 

30 kommentaari
  1. Maali Maalt 6 aastat ago
    Reply

    Teame seda, et Savisaar oli taasisesesvumise väljakuulutamise vastu.

    • Tegu 6 aastat ago

      polnud mingi TAASiseseisvumisega, jutt on ikka de facto iseseisvuse JÄTKAMISEST. Sest de iure iseseisvus kehtis nagunii. See de facto ka 1991.a saavutati. Et me nii de iure kui ka de facto iseseisvusest 2003.a rahvahääletusega suhtega 2:1 loobusime, on juba omaette lugu. Kuid sellest ei kirjuta MITTE KEEGI. Sest siis ei saa ennast pidada seaduslikuks rahvapetiseks.

  2. Pole 6 aastat ago
    Reply

    kuigi veenev. Oleks Edgar seda teadnud, oleks ta ammu kõik pisiasjad avalikkusele välja käinud. Aadu jutu järgi olid need ju Edgarile kasulikud ja mis poliitik Edgar oleks olnud, kui ta poleks endale kasulikke tõiku ära kasutanud. Eriti kui pidi kestvalt pidu kõrvalt pealt vaatama.
    Mis aga puutub ajalukku AJALOO seisukohalt, siis on tähtsad ainult arvud ja andmed ehk tõigad. Neid ei saa vaidlustada. Millal, kus midagi toimus. Ja kes midagi tegi. Kui me läheme aga isikuliselt selle juurde, MIKS midagi tehti ja kes OLEKS VÕINUD midagi teha, siis SEE POLE ENAM AJALUGU! See on ajaloo ilukirjanduslik esitamine.
    Ma ei väida, et teist luulutamist poleks üldse vaja, alati on rühma sees neid, kes selle pahna kinni maksavad. Kuid TEGELIKKU ajalugu ja ÜMBERJUTUSTATUD “ajalugu” tuleb hoida lahus. Selline märksu tuleks alati mingi ajalookäsitluse juurde panna.

  3. Tõesti 6 aastat ago
    Reply

    Tundub, et mees palvetab!

  4. maali maalt 6 aastat ago
    Reply

    Liba Maali Maalt juba möllab siin. Teadagi, mis põhjusel -sest keegi on jälle Savisaare kohta tõde öelnud. Istusime 20 augustil terve perega teleri ees, kus kanti üle Ülennõukogu Istungjärku. Pidevalt öeldi, et hääli ei saada kokku, kuna EKomitee mehed koos internatsidega ei tahtnud hääletada Iseseisvumise eest. Tõusis püsti Illar Hallaste ja irvitas koos Laariga esimeses reas ning ütles, et mis see Iseseisvus meile annab, midagi ei muutu sellest. Lauristin kutsus siis T.Kelami Toompeale ja algasid rasked läbirääkimised ERSP tegelastega. Lõpuks saadi siiski tänu lehmakauplemisele hääled kokku. Kelam ütles, et sel juhul, kui te 50% Põhiseadusliku Assamblee kohtadest annate meile, siis hääletame Iseseisvuse poolt. Rahvas telerite ees hoidis hinge kinni, kas lõpuks ikka hääletatakse või mitte, sest K.Kama keeldus üldse hääletamast. Lõpuks ikka üle noatera tuli Iseseisvus. Vastu olid mehed, kellel oli NSVLiidus hea elada. Hiljem täie õigusega nimetas Savisaar Lauristini reeturiks. Kui EK mehed ja Lauristin teadsid ka sellest areteerimiste nimekirjast, siis on arusaadav, miks mehed lõid põnnama. Selle asemel, et Savisaart turtsumises süüdistada, peaks ta paluma andeks oma vanemate eest, kes olid kunagi meie endise Iseseisva Eesti kukutajad. Praegu me 2003a. loobusime taas ise iseseisvunud Eestist. Me oleme täielikult suurriikide marionett. Me ei saa ise läbi viia nii sise kui ka välispoliitikat. Suurriikide eesmärk on üldse Euroopas kaotada väikesed natsionalistlikud riigid. Laar alustas sellega kohe 1992a. tööstuse, põllumajanduse ja merenduse kaotamisega. Seejärel aeti 100 tuhat inimest kodudest välja ja sama palju on lahkunud välismaale s. t. põgenenud Eestist.

  5. Aivar 6 aastat ago
    Reply

    …maali- “vastu olid mehed, kes NSVLiidus oli hea elada! Nüüd me siis saime teada, miks Savisaar iseseisvuse vastu oli!

  6. Aivar 6 aastat ago
    Reply

    …ja sai selgeks, mis maalil peaga on- hoidis liiga kaua hinge kinni!
    Inimesed, ärge hoidke hinge konni, see kahjustab aju verevarustust ja teie tulevik saab olema sama mis maalil…

  7. Tõesti 6 aastat ago
    Reply

    Maalil on täiesti õigus! Kõige suurem iseseisvuse vastaste eeskõneleja oli Hallaste (puhaku rahus), kommunistid ja nendega seotud. E. Savisaar soovis Eesti Vanariigi iseseisvust, Rahvarinde eesmärk oligi ISESEISVUSE taastamine.

  8. to Tõesti.... 6 aastat ago
    Reply

    RR, i loodi “Perestroika” toetuseks, st. Iseseisev Eesti Nõukogude Liidu koosseisus. Selle järgi talitas Savisaar, nii et muud luulud ei päde. Savisaar oligi solvunud, sest ainult temal oli ainuõigus (nii ta arvas) teha otsuseid. Kui ta oli niiöelda sellepärast nurgas, kui teised lõbutsesid, et teadis teistest rohkem—–siis seda enam oleks ta pidanud ka teisi informeerima ohust. Aga see, et ta seda ei teinud—näitab veelkord selle inimese kohutavat egoismi ja muretses ta ju iseenda naha pärast, sest tema oli lubanud teisiti CCCP, võimuorganitele. Tõsise ohu puhul oleks see mees plehku pannud ja sellest luuramisest ümber lossi kuulevad vist küll kõik esimest korda, nii et kas see on nüüd katse Savisaart puhtaks pesta. Miks ta eestlastele selja pööras ja hakkas sõna otses mõttes venelastele pugema–rääkige ka sellest. Milles olid eestlased tema ees süüdi—ainus süü oli, et tahtsime “Kurjuse Impeeriumist” välja ja vabaks. See, et Savisaar vedas kogu umbkeelsete armee meile selga (tänu selle inimese tegevusele tundsid venelased, et oluline pole õppida eesti keelt), pideva vastandumisega—jääb igavesti seda äärmiselt egoistlikku inimest “kaunistama”. Inimest, kellest me ju alguses väga lugu pidasime ja austasime, kuid kellest on järgi jäänud ainult võimuahne variser.

  9. vabandust 6 aastat ago
    Reply

    Iseseiseva asemel peab olema “isemajandav”

  10. Tõesti 6 aastat ago
    Reply

    To Tõesti! Tõenäoliselt olete üks nendest keda loo autor mõtleb: “Veelgi ettevaatlikumalt peaksid omi mõtteid avaldama ise mitte kohal viibinud, vaid ainult teiste juttude-kirjutiste alusel mingi nägemuse loonud isikud.” 20. augusti 91. õhtul Toompeal käinud n. armee polkovnikust on meedias korduvalt juttu olnud. Paljudest nendel päevadel juhtunud sündmustest on liiga vähe kirjutatud – räägitud ning sageli moonutatult, et Rahvarinde ja Savisaare tegemisi võimalikult halvas valguses näidata. “To tõesti” kommentaar on sellise teguviisi ehe näide!

  11. küsin veelkord.... 6 aastat ago
    Reply

    ,,,,,,miks ta ohust teisi ei teavitanud? Miks ta eestlastele selja pööras? Mäletan väga hästi, et algul olid venelased valmis õppima ära eesti keele ja meie ühiskonda ka integreeruma, vähemalt enamus. Bussides-trammides räägiti vaikselt, püüti rääkida eesti keeles, oldi sõbralikud, kuid mina enam Savisaar neid õhutama hakkas, mida enam venelasi enda ümber koondas, seda enam läksid “vabastajad” õhku täis. Eesti keel on surev, see ei võida kunagi—-seega seda pole vaja õppida ja eestlastele võib sülitada. Kas see ei olnud nii ja see aina süveneb, sest Ratas on ju sama võimunäljas kuigi mitte nii kättemaksuhimuline ja autoritaarne. Olen täiesti tavaline eestlane, mingite poliitiliste ambitsioonidega, lihtsalt olen mures oma pisikese kodumaa saatuse pärast. Muide olin ise RR, ja väga valus oli hiljem teada saada, kelle initsiatiivil ja kelle toetuseks see tegelikult loodi. Aga jäägu see kõik Savisaare ja tema jüngrite südametunnistusele. Mis puutub seda ohtu —siis olgem ausad—CCCP, i võimuorganeid poleks küll miski peatanud ka mitte Savisaare nurgas mossitamine, kui neil sellised kavatsused olid. Vene sõjaväe käes oli siis veel täielik võim.

  12. Vello 6 aastat ago
    Reply

    Tegin tol kõnealusel hilisõhtul, taskuraadio näpus kogu Tallinnale ringi peale, külastades kõiki toona võtmetähtsust omavaid kohti alates Tondi kasarmutest ja lõpetades Toompeaga saamaks ülevaadet tegelikust olukorrast mitte üksnes raadiost kuuldu vaid ka oma vahetu kogemuse põhjal ning võin öelda, et šampusepokaalide kõlistamine oli küll viimane, mis neil ärevatel hetkedel inimesi huvitas või milleks neil üldse tähelepanu jagus. Selleks oleks pidanud olema ikka väga elust ja reaalsuset irdunud. Ja süüdistamaks nüüd kedagi nüüd tagantjärgi selles, et tema seda ei olnud peab olema lisaks veel ka äärmiselt pahatahtlik.

  13. Kohalviibija- psühholoog 6 aastat ago
    Reply

    Absoluutselt väärt ülevaade hr Jõgiaasalt. Lauristin on tema kõrval kriiskav hüpikahv, kes teemale pihta ei saa tänaseni. Sobib ainult naisidikate marsile. Kui mul on kiusatus korrata ühte tõde nendele tolvanitele , kes oma puuduliku ajutegevusega on avastanud , et RR perestroika toetuseks on argument RR alavääristamiseks. Ma ei hakka lollidele seletama midagi. Kui mõistus puudub siis selline aju ei ole võimeline analüüsima mingit infot. Mul on ettepanek – vaadake seda videot, kus Savisaar teeb ettepaneku moodustada RR. See on nii kõnekas , aga jällegi tekivad lollil hoopis teised assotsiatsioonid kui tähelepanelikul ja arukal. Ta ütleb umbes nii: ………………….. on tulnud aeg moodustada rahvarinne………………(paus)…….. perestroika toetuseks. Taignapead – mis oli sõnum????????????????????????? See oli sõnum samal või veel peenemal tasemel, kuidas nõuka ajal poliitilist nalja tehti – arukad said aru ja naersid , lollakad küsisid alati- mis jama see nüüd oli.

    • Pole 6 aastat ago

      üldse tähtis, kes kuskil seisis või istus või lamas ja kas jõi limpsi või sampust või üldse mitte. Seda urgitseb ILUKIRJANDUSLIK ajalugu. TEGELIK ajalugu esitab vaid tõigad kes kus mida otsustas.
      Need omavahelised suhted ja muud oletused tagantjärele midagi ei muuda. Küll on neid suhteid ja suhtumisi vaja teada tulevikku vaadates, et ei võetaks vastu SELLIST otsust, vaid TEISTSUGUST. Kui see aga on toimunud, siis taas unustage ära, tõigad on olemas ja neist tuleb ka lähtuda.

  14. ka kohalviibiv psühhiaater.... 6 aastat ago
    Reply

    Inimene küsib otse üht, psühholoog raiub vastu teist. “Tähendusrikkad” pausid, nurgas pääsetee otsimine, teisi ohust teatamata—sellele on üks nimetus. Oma naha hoidmine. Selja keeramine eestlastele on samuti fakt—käisin kaameraga Lasnamäe Kremlile alluva, Kremli rahaga ehitatud kiriku avamisel ja kuulsin nägim, keda mees moosis, kelle tähelepanu kerjas ja kelledele oma tegevusega otseselt näkku sülitas. Kui ta oli kõigi eesti poliitikute peale vihane, siis miks ta oli rahva peale vihane—-ah õigus küll, eestlased teda enam ei austanud ega valinud. See oli käputäis, kes teda ümmardasid ja andunult suhu vahtisid. Aga “omadele” olete valmis ka nüüd selga pöörama, seda näitas teie tegevus Ratta juhtimisel, kus oleks võinud olla tõsist austust oma looja vastu, aga vastupidi–reedeti ja reedetakse kui see endale kasulik. Kordan veelkord—-olin Savisaare fänn, nii RR,s kui “Balti ketis” kui Lauluväljakul ja ma ei saa aru, miks ta meile selja keeras, kuigi kõik on aastatega paika loksunud.

    • Tõesti 6 aastat ago

      Võiks jääda ikka tolle “laulva revolutsiooni” aja juurde, aga see kuidas ta saates “Mõtleme veel” Rahvarinde idee välja tõi oli tegelikult näitleja meistriklass. Selliseid meenutusi võiks rohkem olla! Elus ei ole kõik must -valge. Selles on palju erinevaid värve ja varjundeid. Mingi Lasnamäe kiriku teemasse toomine on täiesti kohatu.

  15. 50+ 6 aastat ago
    Reply

    20. augustil iseseisvuse väljakuulutamine ei pruukinud mitte midagi tähendada või lihtsalt jäädagi deklaratsiooniks. Nõukogude armee oli Eestis sees, Viljandi eriüksus kavatses samuti osaleda kuigi seal tekkisid juhtkonnas erimeelsused, Pihkva dessantdiviisi üks polk oli Tallinnas rünnakuvalmis. Moskvas toimuv ei andnud samuti mitte mingit kindlust Jeltsini võidule. Loomulikult töötas kogu valitsuse poolt moodustatud infosüsteem peaministri jaoks ning ta teadis kõigist teistest oluliselt rohkem. Tollel ööl oli igati loogiline olukord, et rünnatakse ikkagi Toompead ja neutraliseeritakse isepäine Eesti valitsus. Tõesti käerauad ootasid Dvigateli laos, isegi vagunid olid raudteel juba vangistatute jaoks valmis.

  16. uskmatu 6 aastat ago
    Reply

    Kõige suurem süü oli,et ei teavitanud õhus olevast ohust ! Muidugi suur süü sest sellega pani ohtu suure hulga sampuseklaasi kõlistajate saatuse . Kui oleks kohe väljahõisanud siis Toompeal poleks peale tema ja mõnede kaasvõitlejate olnud enam kedagi,kõik oleks kohe kibekiirelt asunud vaba maailma poole teele !

  17. 50+ 6 aastat ago
    Reply

    Teada on mitmed tänapäeval tuntud kõvad tollased kangelased ja isegi nn vabadusvõitleja autasusid saanud, kes püüdsid Eestist kohe putši alguses põgeneda, aga seda teha enam ei õnnestunud! Piir oli kinni! Nüüd on nad sellest tagantjärgi õnnelikud ja saavad igal pool oma kangelastegudest rääkida. Kuid Savisaar oli tõeliselt julge mees, kes iga hinnaga tuli Rootsist 19. augusti 91 õhtul meritsi kaatriga kodumaale, et Eesti saaks võimalusel vabaks.

  18. Mida 6 aastat ago
    Reply

    räägitakse mujal maailmas 20.08.1991. kohta?
    Norbert Rosza püstitas 100m rinnuliujumises ilmarekordi 1.01,29.
    Enam kui 400 töötajate, kirikuteenistujate ja üliõpilaste Ühinenud demokraatlik rinne läks laiali.
    Estonia formally declares its independence fron the USSR.

    Ei mingit märget Edgarist, marjust ega nende toetajatest või vastastest. Isegi nii tähtsast kujust kui Tunne Kelam pole isegi ridade vahelt midagi lugeda. Nii palju lähevad meie voodimängud muule maailmale korda.

  19. vabadus 6 aastat ago
    Reply

    Normaalne! Mitu aastakümmet on püütud sellest kuupäevast mitte rääkida ja maailmale on aetud joru laulvast revolutsioonist, mis olevat toonud Eestile vabaduse. Võeti lauldes kätest kinni ja hea Gorbatšov Moskvast laskis Eesti n. liidust vabaks. Selliselt on tutvustanud vabanemise lugu nii Ilves kui Kelam. Tegelikult ei teatud Moskvas “vabaks laulmisest” mitte kui midagi, üleliiduline meedia ei kirjutanud, näidanud ega ei rääkinud sellest. Poliitbüroole saabusid ettekanded, et Eestis on pead tõstmas natsionalistlikud jõud!

  20. maali maalt 6 aastat ago
    Reply

    Mõni võib ju öelda küll, et mis see Iseseisvuse väljakuulutamine meile ikka andis, et võõrväed on sees jne. Tegelikult tähendas see väga palju. ÜRO -s luges see palju, sest Eesti täitis sellega kõik nõuded iseseisvumiseks. ÜRO nõue on, et enne tuleb läbi viia referendum, mille me märtsis läbi viisime ja teiseks oli vaja parlamendi enamuse (2/3) otsust iseseisvumiseks. Nii käib terves maailmas. Teised liiduvabariigid tegid kõik samamoodi. Sellest, et Dvigatelis olid juba käerauad valmis ja nimekiri ka olemas (1-ne oli Rüütel ja 2-oli Savisaar jne) teadsid vähesed. Muidugi Rüütel teab ka seda, kes siis määrati Ajutise Valitsuse poolt Eesti kubermangu juhtideks, aga kuna Kallas on veel poliitikas ja Laak äris, siis ta oma perekonna heaolule mõeldes, ei taha ta nende nimesid eriti avalikustada.

  21. Enn 6 aastat ago
    Reply

    Tõde on see, et E.Savisaar on teinud kõik, mis võimalik meie riigi ja rahva heaks. Need, kes Savisaare tervist rikkusid on alatud ja ääretult vastikud inimesed.

  22. Nojah 6 aastat ago
    Reply

    Eks me ootasime vabaduselt palju ja ootused olid suured. Aga selle lootuse kustutasid ära Laari, Ansipi ja Rõvase valitsused. Vaesus aina kasvas ja valitses suur ebaõiglus. See, mis tehti E.Savisaarele meenutab stalinismi kuritegusid. Kui Keskerkond on ka tulevikus võimul siis on lootus paremale elule reaalne.

  23. maali maalt 6 aastat ago
    Reply

    E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.

  24. maali maalt 6 aastat ago
    Reply

    E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.
    E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.
    E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.
    E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.
    E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.
    E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.
    E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.
    E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.
    E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.
    E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.
    E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.
    E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.
    E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.
    E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.
    E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.
    E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.E.Savisaar on Eestile väga tähtis persoon. Tänu tema juhiomadustele saime me vabaks. Kõik me oleme lihast ja luust inimesed, meil on omad nõrkused ja tugevused. Savisaar hakkas läbi viima poliitikat, mis ei meeldinud nn Viru ärikatele. Manipuleeritava Laari tulekuga 1992a. tulid saamahimu ja küünilisus meie igapäevaellu, kohtutesse, adinistratiivsetesse üksustesse. Ka suursaatkonnad nägid Laari Eestit ainuüksi relvana Venemaa vastu. Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.Laar lihtsalt hävitas Eestis tööstuse, põllumajanduse, merenduse, viis järjekordselt omandireformiga läbi eestlaste küüditamise. Kahjuks ka kolleegide, endiste sõprade, õpilaste kadedus ja võimuiha tegid oma töö. Kui ausalt, ma imetlen seda, et see inimene, kes on nii palju austust ja lugupidamist eestlaste poolt pälvinud ja oma kadestajate hoobid kõik ära talunud, on nii heatahtlik ja andestav nende suhtes.

  25. maali maalt 6 aastat ago
    Reply

    Viimased Maali Maalt on libaja kirjutatud, kuigi ta on kasutanud minu endisi komme ning jutt on õige. Ma palusin toimetust kontrollida, kas need on minu meililt saadetud, või mitte. Kui ei ole minu meil, siis paluks need kustutada.

  26. maali maalt 6 aastat ago
    Reply

    Viimased Maali Maalt on libaja kirjutatud, kuigi ta on kasutanud minu endisi komme ning jutt on õige. Ma palusin toimetust kontrollida, kas need on minu meililt saadetud, või mitte. Kui ei ole minu meil, siis paluks need kustutada. Viimased Maali Maalt on libaja kirjutatud, kuigi ta on kasutanud minu endisi komme ning jutt on õige. Ma palusin toimetust kontrollida, kas need on minu meililt saadetud, või mitte. Kui ei ole minu meil, siis paluks need kustutada. Viimased Maali Maalt on libaja kirjutatud, kuigi ta on kasutanud minu endisi komme ning jutt on õige. Ma palusin toimetust kontrollida, kas need on minu meililt saadetud, või mitte. Kui ei ole minu meil, siis paluks need kustutada. Viimased Maali Maalt on libaja kirjutatud, kuigi ta on kasutanud minu endisi komme ning jutt on õige. Ma palusin toimetust kontrollida, kas need on minu meililt saadetud, või mitte. Kui ei ole minu meil, siis paluks need kustutada. Viimased Maali Maalt on libaja kirjutatud, kuigi ta on kasutanud minu endisi komme ning jutt on õige. Ma palusin toimetust kontrollida, kas need on minu meililt saadetud, või mitte. Kui ei ole minu meil, siis paluks need kustutada. Viimased Maali Maalt on libaja kirjutatud, kuigi ta on kasutanud minu endisi komme ning jutt on õige. Ma palusin toimetust kontrollida, kas need on minu meililt saadetud, või mitte. Kui ei ole minu meil, siis paluks need kustutada. Viimased Maali Maalt on libaja kirjutatud, kuigi ta on kasutanud minu endisi komme ning jutt on õige. Ma palusin toimetust kontrollida, kas need on minu meililt saadetud, või mitte. Kui ei ole minu meil, siis paluks need kustutada. Viimased Maali Maalt on libaja kirjutatud, kuigi ta on kasutanud minu endisi komme ning jutt on õige. Ma palusin toimetust kontrollida, kas need on minu meililt saadetud, või mitte. Kui ei ole minu meil, siis paluks need kustutada. Viimased Maali Maalt on libaja kirjutatud, kuigi ta on kasutanud minu endisi komme ning jutt on õige. Ma palusin toimetust kontrollida, kas need on minu meililt saadetud, või mitte. Kui ei ole minu meil, siis paluks need kustutada. Viimased Maali Maalt on libaja kirjutatud, kuigi ta on kasutanud minu endisi komme ning jutt on õige. Ma palusin toimetust kontrollida, kas need on minu meililt saadetud, või mitte. Kui ei ole minu meil, siis paluks need kustutada. Viimased Maali Maalt on libaja kirjutatud, kuigi ta on kasutanud minu endisi komme ning jutt on õige. Ma palusin toimetust kontrollida, kas need on minu meililt saadetud, või mitte. Kui ei ole minu meil, siis paluks need kustutada. Viimased Maali Maalt on libaja kirjutatud, kuigi ta on kasutanud minu endisi komme ning jutt on õige. Ma palusin toimetust kontrollida, kas need on minu meililt saadetud, või mitte. Kui ei ole minu meil, siis paluks need kustutada. Viimased Maali Maalt on libaja kirjutatud, kuigi ta on kasutanud minu endisi komme ning jutt on õige. Ma palusin toimetust kontrollida, kas need on minu meililt saadetud, või mitte. Kui ei ole minu meil, siis paluks need kustutada. Viimased Maali Maalt on libaja kirjutatud, kuigi ta on kasutanud minu endisi komme ning jutt on õige. Ma palusin toimetust kontrollida, kas need on minu meililt saadetud, või mitte. Kui ei ole minu meil, siis paluks need kustutada. Viimased Maali Maalt on libaja kirjutatud, kuigi ta on kasutanud minu endisi komme ning jutt on õige. Ma palusin toimetust kontrollida, kas need on minu meililt saadetud, või mitte. Kui ei ole minu meil, siis paluks need kustutada. Viimased Maali Maalt on libaja kirjutatud, kuigi ta on kasutanud minu endisi komme ning jutt on õige. Ma palusin toimetust kontrollida, kas need on minu meililt saadetud, või mitte. Kui ei ole minu meil, siis paluks need kustutada. Viimased Maali Maalt on libaja kirjutatud, kuigi ta on kasutanud minu endisi komme ning jutt on õige. Ma palusin toimetust kontrollida, kas need on minu meililt saadetud, või mitte. Kui ei ole minu meil, siis paluks need kustutada. Viimased Maali Maalt on libaja kirjutatud, kuigi ta on kasutanud minu endisi komme ning jutt on õige. Ma palusin toimetust kontrollida, kas need on minu meililt saadetud, või mitte. Kui ei ole minu meil, siis paluks need kustutada. Viimased Maali Maalt on libaja kirjutatud, kuigi ta on kasutanud minu endisi komme ning jutt on õige. Ma palusin toimetust kontrollida, kas need on minu meililt saadetud, või mitte. Kui ei ole minu meil, siis paluks need kustutada. Viimased Maali Maalt on libaja kirjutatud, kuigi ta on kasutanud minu endisi komme ning jutt on õige. Ma palusin toimetust kontrollida, kas need on minu meililt saadetud, või mitte. Kui ei ole minu meil, siis paluks need kustutada. Viimased Maali Maalt on libaja kirjutatud, kuigi ta on kasutanud minu endisi komme ning jutt on õige. Ma palusin toimetust kontrollida, kas need on minu meililt saadetud, või mitte. Kui ei ole minu meil, siis paluks need kustutada. Viimased Maali Maalt on libaja kirjutatud, kuigi ta on kasutanud minu endisi komme ning jutt on õige. Ma palusin toimetust kontrollida, kas need on minu meililt saadetud, või mitte. Kui ei ole minu meil, siis paluks need kustutada. Viimased Maali Maalt on libaja kirjutatud, kuigi ta on kasutanud minu endisi komme ning jutt on õige. Ma palusin toimetust kontrollida, kas need on minu meililt saadetud, või mitte. Kui ei ole minu meil, siis paluks need kustutada. Viimased Maali Maalt on libaja kirjutatud, kuigi ta on kasutanud minu endisi komme ning jutt on õige. Ma palusin toimetust kontrollida, kas need on minu meililt saadetud, või mitte. Kui ei ole minu meil, siis paluks need kustutada. Viimased Maali Maalt on libaja kirjutatud, kuigi ta on kasutanud minu endisi komme ning jutt on õige. Ma palusin toimetust kontrollida, kas need on minu meililt saadetud, või mitte. Kui ei ole minu meil, siis paluks need kustutada. Viimased Maali Maalt on libaja kirjutatud, kuigi ta on kasutanud minu endisi komme ning jutt on õige. Ma palusin toimetust kontrollida, kas need on minu meililt saadetud, või mitte. Kui ei ole minu meil, siis paluks need kustutada. Viimased Maali Maalt on libaja kirjutatud, kuigi ta on kasutanud minu endisi komme ning jutt on õige. Ma palusin toimetust kontrollida, kas need on minu meililt saadetud, või mitte. Kui ei ole minu meil, siis paluks need kustutada. Viimased Maali Maalt on libaja kirjutatud, kuigi ta on kasutanud minu endisi komme ning jutt on õige. Ma palusin toimetust kontrollida, kas need on minu meililt saadetud, või mitte. Kui ei ole minu meil, siis paluks need kustutada. Viimased Maali Maalt on libaja kirjutatud, kuigi ta on kasutanud minu endisi komme ning jutt on õige. Ma palusin toimetust kontrollida, kas need on minu meililt saadetud, või mitte. Kui ei ole minu meil, siis paluks need kustutada. Viimased Maali Maalt on libaja kirjutatud, kuigi ta on kasutanud minu endisi komme ning jutt on õige. Ma palusin toimetust kontrollida, kas need on minu meililt saadetud, või mitte. Kui ei ole minu meil, siis paluks need kustutada.

  27. Rein Mark 5 aastat ago
    Reply

    On üldtuntud tõde, et nõnda nimetatud rahvuslikud jõud istusid siis peolauda, kui nende eest oli must öö juba ära tehtud.Laari ajaloo raamatutes ongi nemad kangelased. Eesti iseseisvusega meelestus nende peades EV, kui äriühing, mille avapauk oli Omandireform, mis siiani on lõhestanud Eesti ühiskonda.Selles süüdimatus protsessis hakkasid rahvusluse sildi all hargnema üha suuremad korruptsiooni protsessid, mis nüüd on lõppenud suurte afääridega panganduses, kus mängus miljardid ja keegi ei vastuta. Spordis mõistame üksmeelselt hukka dopingu, aga silmad jäävad pimedaks poliitilise dopingu ees, mis ühiskonda on neil päevil raputanud ja millest ei taheta rääkida.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.