Vabaerakondliku vabaduse lõpulaul

Andres Herkel

Vaatame viimaseid reitinguid ja näeme sealt bravuurikalt 2014 Andres Herkeli juhtimisel  alustanud Vabaerakonna praegust pidevat langust. Võiks ju öelda, et mis selles siis nii erakordset on? Tuldi, oldi, saadi  Riigikogusse 8 mandaadiga, ja mängiti siis ennast auti. Nii on ka varem nii mõnegi parteikesega juhtunud. Kui mitte rohkemat, siis vähemalt mingi aeg oldi orbiidil. Rohkem küll oma kehvema poolega.

Mis teha, kui viimaste küsitluste järgi on  Vabaerakonna toetus allpool valimiskünnist. Rahvas ei unusta, et erakonna juhatusse kandideerijate hulgas oli ka  Jaak Vackermann, Nissi valla koloriitne talunik, kes üritas kasseerida riigilt umbrohu kasvatamise eest ligi 50.000 eurot mahetoetust aastas, kasutades selleks naabrite kinnistuid, et saada PRIA-st raha kätte pettuse toel.

Erakonna järjekorras teine juht Artur Talvik leidis üldkogu-kakluses, et arvatavalt erakonna järgmiseks esimeheks tagasi valitava Andres Herkeli kaaskond koosneb inimestest, keda iseloomustavad “broilersüsteemis mõtlemine” ja poliittehnoloogia.

Talvikul endal olid seljataga tülid nii noortekoguga kui ka erakonna ladvikus, kus ei oldud  tema tegevusega  rahul. “Ta teeb soolot!” arvati. Samas olevat Herkel endine Isamaaliidu tuulelipp; ta kartvat enim Riigikogu palgast ja hüvedest ilma jäämist. Olid arvamused, kuidas olid, aga Vabaerakonna üldkogul valiti erakonna esimeheks teistkordselt  Andres Herkel.

Artur Talvik oli tulivihane ja purskas: „Kuna  te mind ei tahtnud ja hülgasite, siis mingem tagasi poliitiliseks liikumiseks. Muidu see igavene paharet  Andres Herkel  liidab teid värske Isamaaga!”

Ei liitnud Herkel kedagi. Sai hoopis pruudi, kes kindlustas tema parteilist võimu valimistel supernõustajana. Abieluväline kaasa Külliki Kübarsepp teatas, et nende ühise lapse saamine on teadlik valik. Küsimust, millise mulje jätab avalikkusele olukord – abielumees on otsustanud saada lapse väljaspool abielu – ei osanud Kübarsepp kommenteerida. „Ma ei tea, kuidas sellele läheneda” – oli vastuseks.

Kogu see blamaaž solvas sügavalt erakonna lihtliikmeid ja uueks esimeheks valiti Kaul Nurm.

Mis saab edasi? Kas loosung „Anname riigi rahvale tagasi!” on nende jaoks nüüd lõppenud?

Kn

24 kommentaari
  1. Kesknädala naljanurk 6 aastat ago
    Reply

    Sellest õnnetust onukesest saab vaid veel nalju rääkida. Poliitikas on ta ammu suur null!
    Aga näe, korjati lollidelt raha ja hõiskavad reklaamides.
    Ei tee see uus vanake Kaul ka enam midagi.
    On liiga vana!

    • rahulikumat elu vaja 6 aastat ago

      Kui palju rahulikum oleks meie elu, kui poliitikud saaksid hääli töötulemuste eest ja mitte rahva mõjutamise eest valede ja laimuga. Paneb imestama, et nii palju on kergeusklikke inimesi. enne valimisi hakkavad meie mõned poliitikud eriti vassima. Reformierakond sai kõige rohkem eetriaega Muidugi on neil vaja mõjutada inimesi vale ja laimuga, sest töötulemusi pole. Kolmeraudne ilmus välja nendele abiks, samuti ronis välja Randpere oma vastiku jutuga, muidu temast tolku pole. E.N.Kross on suurte oskustega laimaja ja parimate inimeste tervise rikkuja. Samuti võiksid teise elukutse omale vaadata Michal, Ligi, Ansip ja Rõivas. Kaks viimast viisid meie elatustaseme viimaste hulka. Neid on veel, kes peale halva midagi ei tee, nende jaoks on tähtis vaid võim ja oma rahakott.

    • valede valguses 6 aastat ago

      Vova P. teatas Eesti oiguskaitsele juba 2007 aastal, et tema vaenlased aga Refi sobrad nagu Browder, Hodorkovski jne pesevad Eesti musta raha… Loomulikult narilised olid nous katust pakkuma, mis sest, et raha rapane, kuid raha ju ei haise… Vaadake nyyd, kui suuri kuritegusid nad ikka suutsid selle veneviha propageerimise varjus toime panna… Lambarahvast on ajupestud ja totaalselt ara pimestatud selle venevihaga, kui reffarid ise samas ilusasti eeltoodud varjukate all venelastega kriminaalset koostood arendanud muutes Eestit rahapesumaaks number 1 maailmas!

      Reageeri

    • valimiste võitja 6 aastat ago

      Keskerakond on endiselt parim, lubadused on head ja tekib kindlustunne sest nad täidavad oma lubadusi. Nad ei laamenda, ei laima teisi ega ei õhuta vihavaenu nagu teevad seda Reformierakonna poliitikud. EKRE-l on ka palju kisa, aga kuidagi peab silma paistma ja nähtaval olema. Arvan, et kui peavoolumeedia ei valetaks ega vassiks vaid kirjutaks ausalt töötulemustest siis oleks Keskerakonnal veel palju rohkem hääli. Aga peavoolumeedia teenindab reformierakondlasi ja aitab neil inimesi mõjutada ehkki ilma töötulemusteta. No mis töötulemusi sai olla kui vaesus aina kasvas. Jube mõelda kui nad jälle võimule saavad. Isamaalastest pole meie rahvale mingit kasu. Neil on vaid sõnakõlksud mis meie elu paremaks ei tee.

  2. Vabakatel aeg avalikustada ennast 6 aastat ago
    Reply

    Hetkel kannavad karistust 66 reformierakondlast, 233 on karistusregistris kehtiva karistusega ning ligi poolest tuhandest juhtumist 137 on tõsisemad kuriteod.

    • Meid mõjutatakse 6 aastat ago

      Valimispropaganda ongi üks suur valijate mõjutamine. Valimisprogrammide avaldamine meedias on ilmselgelt valijate mõjutamine. Mitte “mõjutamine” ei ole ´pahapaha, vaid mõjutamine läbi vale ja laimu külvamise, see on enam kui pahapaha. Maailmamastaabis – püüd objektiivsete faktide avaldamise kaudu mõjutada valimisi maailmariikides, see on lausa riikide ja rahvaste “inimõigus” sest maailma suurriigid on mõjuvõimsad vähemate, nõrgemate üle ja seega ei saa olla meiesugustele ükskõik (või teistelegi suurtele) kes neid riike valitsevad ja seal elukorraldust loovad.

  3. Pean 6 aastat ago
    Reply

    sm Kn-iga nõustuma. Andresel pole üldse juhi soont ning temasugused olesklejad ei tahtnud ka ainuvõimu nautivat Arturit. Lõpuks valiti eikeegi.
    Kuid tegevusetus ja ajuvabadus kordus nagu varem rohekatel. Seal ka keegi mitte midagi ei teinud, ainult oleskleti.

    • uurimus tõestab 6 aastat ago

      Turu-uuringute ASi uuringu järgi on Vabaerakond langenud toetustabelis viimaseks.
      Peamisteks murekohtadena olid välja toodud juhtimisvead ja kesine kampaania, viidates kampaaniajuhi Ivo Rulli tööle. “Meil on tööl kampaaniajuht, aga ometigi tulemust ei ole.”

    • kui vabaerakond oleks targem 6 aastat ago

      Kui erakond õpiks, et üks uuemaid süüdistusi, et teelt kõrvaldada inimesi, et võimule saada, on korruptsioonisüüdistused. Kui oskaks? Aga kunagi ei jää süüdi tõelised korruptsioonimeistrid reformierakonnast. Läbi aegade on reformistid inimeste meeli mürgitanud Venemaa-vastase laimuga, kuigi väga hästi teavad, et praegune Venemaa pole meile midagi halba teinud ega kavatse ka teha. Aga see läheb kergeusklikele ja vihast moondunud nägudega inimestele peale ja hääli tuleb. Ega armu ei saa ka meil elavad vene keelt kõnelevad inimesed, kuigi paljud on siin sündinud ja peavad Eestit oma kodumaaks. Vene koolides õpetatakse eesti keelt ja ka paljud teised õppeained on eesti keeles. Muuseas Venemaal suhtutakse kõigisse rahvustesse hästi. Stalinismi kuriteod olid koletud ja kannatada said ka venelased. Meil Eestis olid ikka põhiliselt eestlased ise, kes kaebasid ja koostasid nimekirju, keda Siberisse viia, keda kulakuks teha. Muuseas Stalin oli grusiinlane ja hiljem oli Gruusias väiksema kaliibriga mees kuritegude poolest kui Stalin Shakashvili, kes pärast oli tagaotsitav ja põgenes Ukrainasse. Praegust vene rahvast ei saa küll milleski süüdistada. Meie omad elavad rahulikult ja armastavad Eestimaad. See vene-vastane olek on kasulik poliitikutele, kes midagi asjalikku teha ei taha aga võimule tahavad.

    • äkki ühinevas ekrega? 6 aastat ago

      “Inimene on ikka nii suur siga, kui tal olla lastakse,” lausus parteijuht Mart Helme. Vene mentaliteet dikteerib hirmu vabaerakona ees ja hirmu otsingu ees probleemi iseseisvaks lahendamiseks. Vene tsivilisatsiooni alus põhineb vajadusel isakese-eeskostja järele, «isandas, kes tuleb ja otsustab, mida teha». Putin ongi see «isanda» kuju vene Euroopale. «Putin tuleb ja päästab meid, oodake» – see on sõnum, mida päevast päeva formuleeritakse ja tiražeeritakse kogu vene maailmas Solovjovi ja tema Kremli tellijate poolt projektiga Elagu Moskva. Kreml. Putin. Ja vabaerakond polegi selle vastu. Järelikult loodavad Ekre kerega ühineda???

  4. vabaerakond vabale pereemakesele 6 aastat ago
    Reply

    „Me peame hästi palju mõtlema sellele, kuidas me edaspidi suhtleme robotitega. Kuidas me neid kohtleme? Mida nendega teha võib?” püstitas president küsimuse, kas inimnäolise roboti puhul kehtivad samad reeglid, mis on inimene-inimene suhetes, sealhulgas seksuaalsuhetes. Vaat see on küsimus.
    Seega, Herkel suhtles robotnaisega ja UPS…
    TITT sai valmis!

    • kysymys 6 aastat ago

      Miks poliitikud võivad kodanike ajudega seksida?

    • on valikute aeg 6 aastat ago

      Mida kõike on lubanud Vabaerakond ja isamaareeturid ja pedesotsid, ajuvabadest rääkimata. Isegi kui võimule ei pääsetud, lahustuti nagu märkamatult valitseva sopa seas. Nüüd on järjekord konservantide ja ehk veel mõne uuema käes. Praegu nad eristuvad ja peavad ennast eriliseks just ise, kuid kui nad löövad liitu rehvi bandega, siis jääb nende omast näost järele vaevalt kümnendik.
      Kogu sellise lahustumise põhjus on isikute endi loomus, sest neid kannustab võimule rumal ahnus. Kuuleme ju sageli, kuidas üks või teine sahkerdaja ütleb otse välja, et see või too on läbirääkimise küsimus. Seega ollakse ette valmis oma põhimõtteid välja vahetama risti vastupidiste vastu, et vaid ise pildil püsida.

    • ka ülemsootska on patune 6 aastat ago

      President on karistatud joobes juhtimise eest Volgaga. Kui kõikide pattude eest tuleks nuhelda surmaga, siis poleks parteides patuseid! Oleksime ilma presidendita! Et pääseda korduvatest “roolijoodikutest”, siis lõhnadega vahelejäänu kohe seina äärde. Esmakordseid vahelejäämisi see meede ei välistaks, aga kui kõik juhiloasaanud seina äärde panna, siis saavutatakse eesmärk. Kui veel viimase protsendikese kätte tahaks saada (need kes sõidavad lubadeta), siis tuleks kõik üle 18-sed likvideerida. Essmärk on saavutatav, tööle!

  5. toetust pole ollagi 6 aastat ago
    Reply

    Miks küll riik neile veel pääle maksab? Saamatu kamp ja saamatu jutuga. Riigi antud rahaga teevad endale reklaami ja solgivad sellega valimisi.
    Aeg ümber vaadata need rahajagamised.
    Las sellised toimivad oma kulul.
    Raha on vaja mujale. Kasvõi pensionide tõusuks.

  6. Pahanduste vältimiseks 6 aastat ago
    Reply

    On tark mõte saata Herkel isapuhkusele ja naisuke parteid juhtima!
    Saate kuulsaks!

  7. hea palgaga töökoht 6 aastat ago
    Reply

    Kui riigikogus vedelemist tööks nimetada tahaks seda hoopis hõlptuluna käsitleda.
    Mida nad seal teevad?
    Joovad odavat õlut ja viina.
    Paljud neist on kaineris istunud.
    Sellest vaikitakse kiivalt.
    Aeg on avalikustada!

  8. lodeva püksikummiga 6 aastat ago
    Reply

    On arusaamatu ja samas täiesti eesti moodi arusaadav, et riigikogu on vaid palgakoht.
    Tee aga tittesid ja aja viina keresse ja nii su neli aastat kulgevad.
    Äkki aitab?
    Hakkame vastu!
    See erakond on prügi!

  9. õnnetu eostuse ilmaletulek 6 aastat ago
    Reply

    Vabaerakonnast jäädakse ajaloos meenutama vaid seda titetegu.
    Rohkemat neist ei taha enam ei kuulda, ei lugeda!

    • nii see maailm hukkaläheb 6 aastat ago

      Fotograaf Laura Dodsworth, kes sai kuulsaks saja peenise ja saja rinnapaari ülespildistamisega, palus taas kaamerate ette sada naist, et jäädvustada nende välissuguelundid.

    • Perepildid 6 aastat ago

      Midajätab Herkel lastele ja lastelastele mälestuseks?
      Ja mida tema poliitiline küljeluu?

    • eeskujuks Vene aadel 6 aastat ago

      . Katariina sai oma armukestelt lapsed, Herkeli pruut Külliki Kübarsepp samuti

    • athurowithi soolo 6 aastat ago

      ! Et aga kõne ei jääks liiga lahjaks, otsustas Artur Talvik kõnepuldist laulda oma lahkumislooks Siberi eestlaste laulu. See oli ka ainus, millega ta tookord hakkama sai. Ikkagi näitleja.

  10. surnult sündinud nurisünnitus 6 aastat ago
    Reply

    Algusest pihta oli aselge, et soovitakse minnakõrgele palgale. Loll rahvas läks haneks.
    Valis.
    Nüüd nutavad palehigis. Nüüd arvavad, et fašistidest ekre kaabud toovad parema elu?
    Lollus jällegi!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.