Kahe lahkuja lugu

EVELIN ILVES Foto: Scanpix

Evelin Ilves läks lahku oma pillimees-kaaslasest  ja Vilja Kiisler jätab hüvasti Postimehega.

Aga need kaks naist olid koos eelmisel neljapäeval Postimehe stuudios. Teemaks muidugi poliitika.

Evelini mäletate kindlasti kunagi tohtrikoolituse saanuna ja ka kirjutajana ühes kohalikus maakonnalehes.

Siis juhtus nii, et ta võlus ära Ameerikast tulnud meie uue välisministri ja asus tema varjus abikaasana uisutama, viiulit mängima, kalli fotoaparaadiga pilte tegema. Temast kirjutas pidevalt vaba-aja-meedia ja kõik oli kena, kuni Toomas leidis Lätimaalt uue kaasa, ja ees oligi lahutus.

Aga Evelin läks Hiiumaale, võttis kaaslaseks pillimehe ja hakkas saare rahvale tervislikult toitumist õpetama. Küllap siis tulidki värsked mõtted minna Euroopa Parlamenti, sest levisid kuuldused, et ka eksabikaasa uus naine pürib sinna.

Esimesed intervjuud Euroopa kohta olid üsna ebalevad, aga Postimehe telepildis avas Evelin ennast juba palju kogenenumana.

Kohe saate alguses ütleb Vilja Kiisler: Mida teil sinna asja, kui teie šansid on üsna kehvad? Evelin räägib, et on toidu ja tervise teemadega tegelnud kogu oma elu ning nüüd tahab teha nii, et igas rahvusriigis säiliks oma rahvuslik köök. Kiisler aga katkestas ja rõhus sellele, et Evelin tahab saada Roheliste erakonna juhiks, olles vaid kümme päeva olnud erakonna liige. Evelin lubas hakata tegema tööd erakonna liikmete seas ja kommunikatsiooni parandama.

Vilja Kiisler püüdis teda ennast valusalt kõrvetanud EKRE-teemat veelkord üles võtta. Evelin läks sellega mõnuga kaasa. Kahju! See teda ilmselt ei kaunista. Vähemalt Euroopa Parlamendi valimistel.

Viimasel Eestimaa Roheliste üldkogul Evelin Ilves erakonnajuhiks saada ei üritanudki.

Kn

21 kommentaari
  1. Nii 5 aastat ago
    Reply

    Evelin kui ka Vilja on sellised tühjad kotid, mis seisavad lääbakil ainult kõlakate levitajate rahakoti najal. Püsti ei tõuse nad aga kunagi, rahahunnikutest hoolimata.

  2. ahuu feministid! 5 aastat ago
    Reply

    Kus te nüüd olete?
    Evelin vahetab mehi nagu sokke. Tene naine tuleb pidulikule pleenumile jooksudressis ja sildiga kõhu peal-SÕNA ON VABA! Ise on olnud joobnuna roolis ja lubadeta ka veel!
    Mis toimub siin riigis?
    Kas Mart on selles süüdi ja mingi naisi vahetav sudroob saab ka sõna et sõimu suurendada? Kas see ongi Eesti kultuur ja haridus?

    • Kes häbistab riiki? 5 aastat ago

      Kaljulaid peab halvaks mänguks seda, et Kaja ei saanud Eestit edasi hävitama.
      Niisugune hoiak on riigipea puhul mitte ainult kohatu, vaid ka lubamatu. Just nagu on kohatu ja lubamatu dressipluusiga riigikogusse valitsuse liikmete ametisse vannutamisele ilmumine, millest vaatab vastu nartsissism ning lugupidamatus mitte ainult parlamendi liikmete ja parlamendi institutsiooni, vaid lõppastmes kogu Eesti Vabariigi suhtes.

  3. president, aa? 5 aastat ago
    Reply

    Kaljulaiu poolsed Eesti Vabariiki häbistavad soolod on seda kohatumad, et erinevalt nt Soome presidendist puudub tal mitte rahva poolt valituna, vaid väljaspool presidendivalimise protsessi parteide tagatubade kokkuleppel ametisse määratuna pea igasugune demokraatlik mandaat.

    • Oh seda teda küll... 5 aastat ago

      On raske ette kujutada mõne vähegi kultuurse riigi presidenti või peaministrit Kaljulaiuga sarnasel nartsissistlikul moel käitumas.

  4. aeg küsida vaba sõna 5 aastat ago
    Reply

    Kersti Kaljulaiul on aeg oma amet maha panna. Eesti rahval on õigus riigipeale, kes ei häbista oma käitumisega Eesti Vabariiki, kes tegutseb reaalselt rahva ühendajana ja kelle üle saame rahvana õigustatult uhkust tunda. Selles olukorras on selgem kui kunagi varem, et president tuleb muuta kas rahva poolt otsevalitavaks või siis tuleb presidendi institutsioon üldse likvideerida.

  5. makarov räägib südamest 5 aastat ago
    Reply

    Postimehe poolt kuu aja eest aasta arvamusliidri tiitliga pärjatud raadiomees ja kolumnist Ivan Makarov kutsub oma arvamusartiklis Kersti Kaljulaidu presidendi ametikohalt tagasi astuma.
    Kõnekat pealkirja “Vanaemad ei seksi robotitega” kandvas arvamusloos heidab Makarov presidendile ette esmaspäeval parlamendis ministrite ametissevannutamisel üles näidatud jämedat etiketirikkumist ja süütuse presumptsiooni eiramist ebaväärikas protestiaktsiooni vormis.
    “See, et president lahkus demonstratiivselt riigikogu saalist ühe ministri ametivande andmise ajaks, oli protestiaktsioon. Kas EV riigipeal on sobilik korraldada protestiaktsioone parlamendis? No üldse protestiaktsioone korraldada?

    • Astudes tagasi,läheme edasi 5 aastat ago

      Makarov lõpetab oma artikli korrates Ahto Lobjaka poolt 22. veebruaril Postimehes presidendirollis olles tehtud avaldust ja väljendades sellele omalt poolt toetust: “Armas Eesti rahvas! Teatan teile raske südamega oma tagasiastumisest Eesti Vabariigi presidendi ametist. Teen ühtlasi riigikogule ettepaneku muuta Eesti vabariigi põhiseadust nii, et kaotataks presidendi institutsioon… Presidendi amet Eestis on devalveerunud piirini, kus temast on saanud ühiskondliku arengupeetuse järelevalvaja.”

    • tüdind 5 aastat ago

      Nii igavad naised siin.

  6. kiisler märatseb edasi 5 aastat ago
    Reply

    Vaene naane. Sipleb oma toimetuses viimaseid päevi ja arvab, et palutakse tagasi jääda.
    EI TAHETA!
    Sama on ka too toitumisõpetajast räigelt rasvunud õpetlasest viiuldaja-uisutaja-laste valeusu õpetaja.
    Ajad on muutunud.

    • Tõestada polegi vaja 5 aastat ago

      Loomulikult ei ole raske mõista, miks vasakliberaalselt meelestatud meedia- ja poliitikaringkonnad püüavad Kiisleri Evelin Ilvese ja Lobjaka juhtumi suureks puhuda ja selle oma enda huvide teenistusse rakendada. Neis ringkondades hakkab vaikselt kasvama hirm, et ehk ei saagi poliitiliste tuulte pöördudes ja ideoloogiliste jõuvahekordade muutudes lõputult oma võimupositsioone kuritarvitada, ilma et peaks sellega kaasnevat kriitikat taluma ja oma tegevust põhjendama.

    • Kuulasin 5 aastat ago

      eile järele Kuku saadet, kus ka Kiisleri Vilja räuskas. No õeluse tont on ta tõesti. Sellisele tuleks vooruse vöö ümber suu siduda. Tahtis ainult oma seisukohta peale suruda, Muuli Kalle ei saanud sõnagi võtta. Kui Kalle tahtis üht valdkonda selgitada, kiskus Viljake ta ikka oma põllule ja süüdistas siis vägistamises. Kuid ega ka Kalle olnud suuteline end kaitsma, kuidagi haledalt kukkus kogu see saade välja.

  7. EPL kultuurilehena nüüd! 5 aastat ago
    Reply

    “Naisi tuleb kohelda nagu sitta.” Välja arvatud siis, kui neil on “noor ja ilus tagumik”. Ning kurikuulus salvestus: “Püüdsin teda keppida jah.!!!!!!!!

    • julgesti sõbrad nüüd tööle! 5 aastat ago

      Seekord olen Helme poolel ja loodan et selles valdkonnas hakkavad lõpuks asjad muutuma, ühtegi inimest ei tohi ajakirjandus jalge alla tallata kui selleks pole asitõendeid ja süüdimõistvat otsust.

  8. eestlane 5 aastat ago
    Reply

    Eestis peab olema eluaegne president ja selleks Arnold Rüütel! See mees vabastas Eesti riigi ja tema teeks meie riigi jälle ühtseks ja rahvuslikuks. Ta on vabaduse sümbol! Vabadusvõitlust pidas juba Karl Vaino aeg, kui tema ülesandeks oli Vaino kingapaelu siduda. Korra jättis Rüütel paelad lahti ja Vaino kukkus ninali, mille puhul ei saanud 2 päeva meid venestada. Selline suur panus oli Arnoldilt eesti rahvuse ja riigi vabastamisel!

    • Mine 5 aastat ago

      ravile!

  9. Helme nõuab õiglust 5 aastat ago
    Reply

    “Kui Eesti vabariigis on president, kes ei tule õnnitlema värskelt ametisse määratud valitsust, siis on president käitunud lihtsalt protokollile mittevastavalt ja peaks tõsiselt järele mõtlema, kas ta ise sobib presidendi ametisse,” kommenteeris Helme.

    • Kersti 5 aastat ago

      on Brüsselist ja sealt saadetud pagulased võivad teha, mida südametusetunnistus ihaldab.

  10. no on rasva läinud 5 aastat ago
    Reply

    Vaene paksuke sai Tallinna teles niisuguse kooslepi osaks oma valetoitumise propageerimisel! Koos palja porgandiga on tema nüüd paks porgand.
    Kaua veel on selline UHHUU jura Evelini poolt talutav?

    • soovitused Evalinile pärast paksenemist 5 aastat ago

      Suurematel toidukordadel peaks järgima taldrikureeglit – ühe poole taldrikust peaksid täitma köögiviljad (pool nendest toorena või salatina, ülejäänu hautatuna), teine pool aga jaotada omakorda pooleks:
      • esimene veerand olgu valgurikka toidu päralt (näiteks kala, kanaliha, munad jms),
      • teise veerandi moodustagu tärkliserikkad süsivesikutoidud (näiteks riis, kartul, spagetid jms, seda võib osaliselt asendada ka rukkileib – eelistage täisteratooteid ja leiba valgest jahust saiatoodetele).

  11. Miks napib meie naispresidendis riigimehelikkust? 5 aastat ago
    Reply

    Mulle on tema kohta allikad rääkinud igasuguseid asju alates sellest, et tema kodu on korrast ära, ta karjub oma mehe peale jne. Mina pean meie Vabariigist aga nii palju lugu, et ma ei hakka sellist tühja juttu rääkima.
    Avalikult teadaolev info ütleb ka seda, et president Kaljulaid juhtis 1995. aastal ilma lubadeta ja purjus peaga autot. Kas see oligi põhjus, miks ta napsuse peaga kiiruse ületaja oli nõus silmagi pilgutamata ametisse nimetama aga siis kui oli vaja tõeliselt otsustav otsus teha – et mitte Kuusikut ministriks kinnitada naisepeksu kahtluse tõttu- tehti sellest suur palagan.
    President Kaljulaidi käitumine on minu meelest mitte riigimehelik, kuna ta valis konkreetse naise peksja Tiit Ojasoo lavastama EV 100 etendust ja ei ole temalt senini ära võtnud ka Valgetähe teenetemärki. Sellega loob president kahepalgelisust veelgi juurde.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.