Sõnnikuhargiga ajakirjandust korrastades

Ahto Lobjakas. Foto: Madis Sinivee/Scanpix

Ahto Lobjakas on paha! Ei ole. Tema ütlused on pahad. Rohkem veel – ebaviisakad.

Aga kust võtta viisakust, kui peaaegu et igas kaasaegses teatritükis käib pidev ropendamine ja kinofilmides muudkui jälle selle tagumise kehaosa nimetamine. Kahjuks seda näevad-kuulevad lapsed, ja siis veel küsime, miks meie noorus on selline? Massimeedia, raadio ja televisioon on meid sellisteks kasvatanud. Ka kirjanduseks nimetatud „Musta pori näkku” kiidab seda takka.

Miks kasutab kolmes kõrgkoolis õppinud Ahto Lobjakas selliseid väljendeid, mille eest teda korrale kutsuti? Kas ta arvab, et siis loetakse ja kuulatakse teda rohkem? Ajakirjanduse õppetool on just selleks, et õpetada kirjutama ning kommenteerima selgelt ja õiglaselt. Kellelegi paha tegemata ja vältimaks solvanguid.

Kui Lobjaka arvates EKRE on saast, siis miks president selle erakonna ministrid ametisse nimetas? Vaat, sellele Lobjakas ei osanud mõelda.

Teine patune, Vilja Kiisler ei saanud rahu isegi pärast lahkumisavaldusega vehkimist ja oma Postimehe teleusutluses hakkas jällegi EKRE kallal norima – läbi Evelin Ilvese. Samamoodi käitus ta ka telekõneluses Riina Rõõmusega ERR-i poolelt. Lobjakat kaitstes püüdis Kiisler  rõhutada EKRE-t kõiges süüdi olevana.  Paraku jääb mulje, et lehed ja televisioon on teda pöördesse ajanud. Kas ihaldatud kuulsus? Olgu kuidas on, aga viisakaks peab alati jääma. Mitte kõigile pole antud Urmas Oti oskust olla sündsuse piires ründav ajakirjanik.

Ajakirjanik peab jääma vahendajaks. Nii õpetas ka Juhan Peegel noori ajakirjanikke Tartus.

Ajakirjanduslik paanika tekitati ka värske minister Kuusiku vastu. Ainult kahtlustuse põhjal ei tohiks sellist klaperjahti korraldada. Kaasati eksabikaasa, kes valitsusjuhi telefonitsi valjuhääldi kaudu kuuldel olles andis kindla vastuse, et „vägivalda tema suhtes pole olnud”. Loomulikult kõik väited vajavad kontrollimist, aga seda oskavad viisakalt ja ilma kärata teha meie uurimisorganid. Ometi jätkus massikommunikatsioonis koduvägivalla rõhutamine Kuusiku eksabikaasa suhtes. Toon oli selline, et eksminister on juba peaaegu et süüdi mõistetud. Siin on küll selge küsimus: kuhu jäi süütuse presumptsioon? Kas tõesti lugejate klikkide arvelt käib selline ennatlik süüdimõistmine?
Lõpuks siia värske näide seni ennast kultuurseks ajaleheks nimetanud Eesti Päevalehe 5. mai kirjutisest:

Sõnnikuhaisulisest ajakirjandusest tuleb ja peab loobuma!

25 kommentaari
  1. sitta kah pani asja liikuma 5 aastat ago
    Reply

    Kunagi tegi ilma Pärn oma kuulsa karikatuuriga.
    Nüüd püüab tandem Kiisler ja Lobjakas oma lollustega rahvast ärritada.
    EKRE räägib sulatõtt ja sai seepärast ka rahvaste toetuse!
    Nüüd on nutulaul lahti. Tõde pürgis võimule, toovad selguse Internetivalimiste pettustes, kus Reformierakond sidus serverid seina külge kinni ja plommis ära ka veel. Nüüd pidi loll rahvas uskume tulevat tõde! Muudatused valimisarvutis tehti ikka traati pidi ja see oli kõigile programmide omanikele vaba! NII MÄNGITI KALLAS VÕITJAKS, kes juba teist korda saab paberhäältega vaid süljtopsi täie sedeleid.
    Ratas on muutunud araks.
    Muudkui vabandab? Milleks? Suursaadik ütleb-suursaadi ka vastutab!
    Ja Itaalia moodi pole ta KILJOTIINI ei kautanud, ei lubanud!
    Aeg on asuda ausaks oma väljaütlemistes ja mitte karta teravusi!
    Pätt on pätt ja vajab läbisõimamist1

    • Sõnniguga tavakoolis 5 aastat ago

      Hullem variant oleks, kui eesti õpilased võtaksid heauskselt omaks, mida koolis räägitakse, ja muutuksid venemeelseteks. Vaat et panevad veel selga võõra mundri ja marsivad koos oma koolivendade ja -õdedega. Kas ei peaks ühiskoolide loomise eelduseks olema see, et enne puhastatakse vene kool suurriikliku šovinismi ja totalitarismiihaluse ilminguist? Võib-olla ei tea minister, mida peaks taolises olukorras ette võtma? Lubatagu mul head nõu anda. Kujutage ette, et mingil avalikul üritusel visataks sitta laudauksel ja minister plaksutab seepeale?
      Aeg ekre rahule nüüd jõtta.

  2. Juba omad solgivad turgu 5 aastat ago
    Reply

    Kui te koos ei oska püsida ja pooldate pedraste ja neegreid siis pole teil koos ka midagi peale hakata.Kaks kolmandikku eestist on ju EKRE poolt valetagu need küsitlused palju tahavad.AGA kui te e-hääletust nüüd ei keelusta igaveseks taotakse teid peagi maa põhja.ESIMENE asi mis tuleb keelustada ongi e-hääletus.siis juba tuleb ametnikest puhastada re poolt paikka upitatud rahvavaenlased.
    Ja Mailis võiks parteiga tegeleda. Mitte ähvardada parteid laiali ajada.
    Millal ta oma Raplamaad kuhugi-mihigi innustamas käis? Pole kuulda. Kas Peasekretär teab?

    • Kääbikud paljunevad vegetatiivselt 5 aastat ago

      Mina ei saa sellest aru, et miks mingid ajukääbikud arvavad, et kui inimene kogu aeg kellegagi tüli ei nori ja ei vastandu ega kanna provokatiivseid T-särke, nagu too vene lüpsja tasemel president (Viktor Gräžin) siis ta ei oska juhtida? Minu arvates Ratase töövõime, kannatlikkus ja võime teiste osapooltega võrdselt arvestada on imetlusväärne ja aitab koos hoida kõige keerulisemaid kooslusi. Näiteks Kaja Kallas ei suutnud oma upsakusega isegi läbirääkimisi algatada. Milleks on vaja välistada, alavääristada, mustata? Kas Reformierakonna kasvav viha on üleleenud? Ja Isamaa kukkus ka seestpoolt urgitsema. Vaat et visatakse teid välja!

    • nõrgem lüli 5 aastat ago

      Sotsid ja liberaalid on jõudnud arusaamisele , et Jüri Ratase TÖÖTLEMINE ei anna tulemusi ja valitsus püsib . Nüüd on siis võetud keskrekonna nõrgem lüli Mailis Reps sihikule .

  3. mnjah 5 aastat ago
    Reply

    Ma olen kogu aeg rääkinud et siin maarjamaal on väärtushinnangud paigast ära. Küsite, miks ja kes selles süüdi on? Minu arvates on see reformierakonna pikaleveninud valitsemise ja ideoloogia pealesurumise tagajärg. Kui ise oldi võimul, siis käis valitsemine ainult oma peamisele rivaalile vastandudes, mõnitades ja halvustades. Nüüd on neid juba kaks, kellega hirmutatakse. See pole siiani muutunud, vaadake Ansipi teleklippi ja veenduge ise. Ka seda näevad meie noored ja arvavad et nii peavadki asjad käima siin riigis, et see ongi uus normaalsus, et midagi ei pea põhjendama, midagi ei pea tõestama, piisab vaid õukonnameediale(sh ka ERR) näpunäidete jagamisest ja see ongi kõik. Et selline tegevus solvab väga suurt osa eestimaalastest ja kutsub esile viha, see ei loe, see on ka uus normaalsus, et kõik peavadki kõigi peale vihased olema. Mina väidan et poliitikud, eriti reformierakonna ja sotside poliitikud on pikki aastaid tegelenud eestimaalaste teadliku lõhestamisega ja see on kõige otsesem ja suurem julgeolekuoht.
    Tohutult kurvaks teeb kui ERR-is ei ole mitte ühtegi ajakirjanikku, keda mõni juhtiv keskerakondlane suudaks kõnetada ja kes teeks kasvõi üheainsagi saate teie motiividest, selgitaks miks läksite sellesse koalitsiooni. Mina olen teie valikuga rahul, see oli ainuõige otsus, aga siit edasi ei ole ma enam teiega rahul. Ei ole vaja tegeleda ajakirjanduse poolt võimendatud probleemidega, sest seda tehakse provokatiivselt. Kui ajakirjanikel on ainsad küsimused teile ainult selle kohta, mida teise erakonna poliitikud on kusagil ütlenud ja te ei suuda neid ajakirjanikke paika panna, siis see jääbki jätkuma kuni te lähetegi omavahel riidu. Te olete nüüd varsti 3 aastat näinud missusgune see ERR on, nüüd oleks vaja midagi ette võtta, sest V.Vooglaiul on õigus, et ERR-is ei ole mitte kedagi kes ka teie ja konservatiivide tegemisi eutraalselt kajastaks. Saatke need ründearsenaliga ajakirjanikud rindele, kusagile rahu valvama ja sõdima kui see neile nii südamelähedane on, nad ei pea olema ajakirjanikud kui nad seda tööd professionaalselt teha ei taha ega oska. Ma olen nördinud, et maksumaksja raha eest sellist propagandat tehakse. No minge ja vaadake uudiste vooge, need on kõike muud kui Keskerakonna sõbralikud. Viige see personal lõpuks ometi tasakaalu. Ma olen tüdinenud ja väsinud sellest juba, kui palju kordi ma veel neid kommentaare pean kirjutama, et lõpuks ka midagi ette võetakse.(Eilne Ringvaade, AK-s P.Kuusk taas ründas ja üritas saatekülalisele sõnu suhu toppida, mõnitas ja alavääristas, eilne Vikeraadios R.Rebase päevakommentaar, mis otseselt oli suunatud hirmutamisele, õhtul Kadastikuga intervjuu, millega aetakse samuti puru silma, sest ajakirjandusmaastikul käib tegelikult kõva võimuvõitlus koha eest siin päikese all, aga seejuures aetakse kõik poliitikute kaela, endal nagu süüd üldse ei nähta) Tegelege ometi probleemidega. Ja veel, võtke kordki oma julgus kokku ja öelge oma valijatele selge sõnaga, et ärge e-hääletage enne kui see süsteem on kontrollitud ja läbipaistvaks tehtud ja seeläbi ka usalduse võitnud.

  4. Ele 5 aastat ago
    Reply

    Mina olen ikka mõelnud et kust tulevad sellised alatud, valelikud ja ausaid inimesi poriga loopivad ajakirjanikud. Vaevalt et ülikoolis neid sellisteks õpetatakse. Mõned ausad Postimehe ajakirjanikud ju kirjutasid et neile öeldakse ette mida peavad kirjutama ja keda laimama eriti E.Savisaart. Muidugi kaotasid nad oma töökohad. Peavoolumeedia ei kirjuta mida head on teinud Keskerakond selle lühikese ajaga vaid otsib vaid vigu. Selgelt nad teenendavad vaid Reformierakonda. Ja näe imet nii saadaksegi hääli ilma töötulemusteta rahva meeli mürgitades. Ma ei tea ühtegi asja mida reformistid on meie rahva heaks teinud oma valitsemise aja. Vaesus aina kasvas. Nende tegevus on jätkuvalt alatu. Nad urgitsevad, valetavad laimavad ja peavoolumeedia toetab neid. Selline tegevus ei peaks kuuluma sõnavabaduse alla vaid peaks olema karistatav.

    • Otsi 5 aastat ago

      põhjust lehtede omanikes. Luige Hans ja Linnamäe Margus ju põevad alaväärsust ning otsivad iga võimalust, et saaks kedagi sopaga üle külvata. Kuna neil on ka omad lemmikud ja neid hakkab keegi ohustama, siis skandaali huvides palgataksegi müüdavad nahad – sopalobjakad, kiislerid, parised, kooritsad jms kõnts. Pole vaja isegi hoolikalt veebi jälgida (ma paberlehti ei loe), Telhvis oli Luige Hans tellinud ühe sopairjutise teise otsa, saaks aga konservante sopaga üle valada. Teema oli üks aga erinevad nimed aina leierdasid seda, ise mitte midagi tõestamata. Vastukirjutusele ruumi aga ei leitud, veeb saavat täis!

  5. Kolmas eesti! 5 aastat ago
    Reply

    Kui M Helme tahtis ERR muuta poliitiliselt tasakaalukamaks ja ajakirjanike ründavat kõnepruuki soliidsemaks siis koalitsioonikaaslased KE ja Isamaa esindajad teda ei toatanud ja selle asemel naersid pihku,et las peksavad ekret. Kahju,et KE enam ei mäleta kuidas neid aastaid mõnitati ja rünnati??!.Väga reeturlik käitumine KE poolt

    • Asi 5 aastat ago

      ju selles, et ka keskbande ja isamaareeturid ise VIHKAVAD kõigest hingest EKREt. Praegune “koostöö” on vaid olude sunnil ja seegi ajutine.

    • to Tõde lugedes 5 aastat ago

      Selline arvamus oli eile PM-s tõesti, aga minu arvates on vale praegu ühe suvalise reitingu põhjal nii põhjapanevaid järeldusi teha ja pealegi on Valitsus saanud ametis olla vaevalt 2 nädalat ja sedagi saadab opositsioonierakondade poliitilikute labane hüsteeria. Aga kui venelased otsustavad kõrvale jääda, eks siis jäägu, siis jääb KE opositsiooni või kaotab Tallinnas ainuvõimu või saab sootuks ise kambaka ohvriks. Aga ega see venevalija ju kao sealt Lasnamäelt kuskile, võib-olla ongi neile vaja vahepeal näha ka midagi muud, et aru saada kui hea oli enne. Mina arvan et kui venelased ükskõikseks muutuvad ja enam valimas ei käi, siis teevad nad karuteene eelkõige iseendale ja küllap siis ongi vaja vahepeal üks korralik äratus teha. Küll siis võtavad jalad kõhu alt välja kui saavad aru et näiteks reformierakonna juhitav linnavõim ei pruugigi seal Lasnamäel suurt midagi ära teha. Mina ei näe mingeid murepilvi, elu ise paneb asjad paika, ainult vahepeal läheb aeg kaotsi. Ja tegelikult poleks mul selle vastu midagi kui Tallinnat valitseks ka koalitsioon. Reitingud on muutuvad suurused ja peale valimisi on nende tegemine ja avaldamine suisa mõttetu, aga tehakse sellepärast et see on üks effektiivsemaid manipulatsiooni vahendeid. Kantar-Emori uuringud on viimasel ajal olnud ebatäpsed ja alati reformierakonna poole kaldu. Seni kuni minu käest pole kasvõi ükski uuringufirma pea 30 aasta jooksul arvamust küsinud, seni ma neid lihtsalt ei usugi. Järg peaks ammu käes olema, aga ju pean veel ootama.

  6. Nagu 5 aastat ago
    Reply

    aru saan, on Sopalobjaks liiga palju totakaid jänkide multikaid vaadanud. Kuid see teda ei vabanda. ise olen täheldanud, et ta on viimasel ajal KÕIKE püüdnud seostada konservantidega ja siis neid ka põhjab, ilma midagi tõestamata. Vähe selelst, ka tema keel kubiseb solksõnadest, saaks aga rohkem eestlust vihata. Nii juhtub, et ta sageli pole niigi sitta täis pähe suutnud toppida õigeid vasteid, vaid loodab, et kuulaja nagunii tema leiutisi ei tea. Ja kui mõni teabki, siis see ei muuda temast üldpilti kui väga haritud vihapunnist. Meenub, et ta ajas segi substantsiaalse substantiisega, audientsi auditooriumiga. Kõik eputamised kimäärluste, äpiilide, tertsiaarsete ja muu sopaga ei jää muidugi meelde. Igatahes eesti keelt Sopalobjaks EI OSKA!

    • tõde lugedes 5 aastat ago

      Mitte-eestlastest valijate ootamatu ja absoluutselt ära teenitud seljakeeramine ei ole küllap Keskerakonnale kuigi meeldiv: mitte kõik neis pettunud valijad ei hääleta Euroopa Parlamendi valimistel Eesti 200 või sotsiaaldemokraatide poolt. Paljud ei pruugi üldse valima minna ja siis võib mitteaktiivsete piirkondade jadas Narvale lisanduda Lasnamäe. See aga kasvatab teiste erakondade, sh euroskeptikute väljavaateid.

  7. Onu 5 aastat ago
    Reply

    Ahto on PÄHH!

  8. maali maalt 5 aastat ago
    Reply

    Kõik nägid, kuidas toimus meie ajakirjanduse allakäik. Eesti Vabariigi tulekuga toimis päris hästi arvamuste paljusus. Peagi, Laari ja Meri tulekuga hakkasime märkama, et ajakirjanduses üha rohkem võtsid sõna IRL ja Reformierakonna poliitikud. Millegipärast ei näinud me enam kuskil Savisaare ja opositsiooni poliitikute sõnavõtte. ERR ja peavoolu meedia väljaütlemised muutusid üha räigemaks. Mitte keegi ei astunud sellele vastu, vaid hakati moodustama alternatiivmeediat. Teame, et tänu Savisaare ponnistustele saime tõde teada TTV-st ja Kesknädalast, sellest mis tegelikult meil toimub. Savisaar oli mees, kes ei läinud üle laipade, nagu seda on kombeks oravatele. Kahjuks Savisaare Keskerakonna mõtted ja suundumused kesklassi moodustamiseks, on kõik läinud looja karja pärast Keskerakonnas toimunud putši ja Savisaare eemaldamist. Liberaalne Ratas ja praegune Keskerakond on muutumas Reformierakonna nooremaks vennaks. Tegelikult ka mulle tundusid EKRE väljaütlemised alguses räiged, kuid kui püüdsin mõtestada neid lauseid, siis nendes oli koondunud tõde ja meie hädad. Maailm on muutumas ja rahvas tahab tunda ennast oma natsiooni liikmena ja oma suveräänse riigi kodanikuna. Loodame, et KE muudab oma suhtumist EKRE-sse. Elus ei saa kogu aeg lasta ennast sõimata, ainult selleks, et oleks kodurahu ja ERR ja peavoolumeedia leiaks, et neil on õigus sõimata kõiki, nii rahvast, kui ka rahva esindajaid.

  9. maalikene targakene 5 aastat ago
    Reply

    Palun siis räägi lahti, kes meist on loll?
    Kaks aastat jahuti 101. koosolekutel ja igapäevaselt söögi alla ja pääle, et tuleb pinsitõus 100 rutsi! Kõik kesikud muudkui pasundasid.
    Ja mis nüüd?
    Noor kaunite juustega poisu saanud ministriks, ütleb EI!
    Mida või keda siis peab hakkama uskuma?
    Kas tänased vanurid ongi vaid selleks, et nende hääli välja petta?
    Veel viimaseid enne surma.
    Ütle siis Maali, sa selle ajaTEADJALEHE alaline korrespondent ??????

  10. Tuleb selge ja asjaline minister 5 aastat ago
    Reply

    Kert Kingo sõnul on sisekontrolliüksuste töötajad korruptsiooniga võitlemast võimetud. Samas kogeb kodanik oma tegevustes igal sammul korruptiivset käitumist oma õiguste teostamisel või siis nende eest seismisel. On loodud lugematu arv organeid korruptsiooni vastu võitlemiseks ja ennetustööks, kuid seni pole erilisi tulemusi näha. Vastupidi – korruptsioon aina süveneb ja selle ulatus kasvab.
    Häda on kõikjal üks – kõik kontrollorganid on oma asutuse, ettevõtte, vallavanema või ministri otsealluvuses. Seega on sisekontrolli töötajad sõltuvussuhtes, nad sõltuvad oma tööandjast.
    Seega pole ühegi asutuse juht huvitatud sellest, et tuleks välja mingi korruptsioonipaise tema ettevõttes, mis kahjustaks asutuse mainet ehk eeskujulikku kuvandit. Sisekontrolli ametnik aga riskib hoopis oma töökoha kaotamisega. Seevastu ongi lihtsam enese õigustamiseks kiusata mõnd töötajat, otsides põhjuseid tema vallandamiseks. Tihti just otsese ülemuse korralduse või soovi alusel.
    Kingo kriitika alla läks ka Politsei ja Piirivalveamet, otseselt kriminaalpolitsei, kes alustavat menetlusi
    isikute osas selektiivselt. Ettekandja tõi näiteid, kus ilmnes ebavõrdne kohtlemine. Miljonitehing jäi kriminaalasjana alustamata ja 40 tuhande eurone võeti menetlusse, kuna süüdistatav isik oli ilma positsioonita ja seetõttu mõjuvõimuta kodanik. Samuti kritiseeris ettekandja prokuratuuri tööd, kes suunavat uurimisi enda tuttavate või valitseva kliki huvides. Prokuratuuri tööd ei kontrollivat mitte keegi.
    Vaat nii ütles uus MINISTER! IKKA EKRE!

  11. hm 5 aastat ago
    Reply

    Igasugust saasta ei maksa ju lugeda, ei paberlehest ega ekraanilt. Hoiab närvid korras ja annab parema une.
    Niigi teada, et reformarid kasutavad meediat, et võimule tagasi pääseda. Isegi Marine Le Pen aeti eile tigedaks kinnimakstud ajakirjanike ja meeleavaldajate poolt. Ta vist ei saanud arugi, et käib meeleheitlik võimuvõitlus ja teda kasutati ära vaid tümikana, millega EKREle ja kogu valitsuskoalitsioonile virutada.

  12. tõsta sitta traktooriga 5 aastat ago
    Reply

    Igat sitalehte uskuda ei saa. Seepärast ka tiiraasid langevad.

    • andge andex 5 aastat ago

      Halb uudis on see, et idapartnerluse puuduste hinda ei maksnud selle eest vastutust kandvad eurokraadid, vaid asjassepuutuvate riikide inimesed. Brüssel võlgneb idanaabritele vabanduse. Ma kahtlen, kas nad selle saavad.
      Ukraina on pissareis!

  13. Major 5 aastat ago
    Reply

    Maali. Savisaare nime kallal on vägivallatsetud nii et vähe ei ole. Küsimus on kontekstis. Kui sa petad valetad ja varastad, siis selliselt sind ka kajastatakse. Kaabud karjuvad, et neid ei austata ja mida iganes. No perse, see austus tuleb välja teenida. Kui sul on kaabu peas ja sa räägid süvariigist ja lamemaast, siis persse. Minu riiki sa idioot ei juhi. No selge, et mu nui on pika vinnaga. Aga mingu perse see perekond Helme. Nii kuradi sirge on see latt, millega Savisaar meediat mõõtis, ning nüüd kaabud sama asja teevad. Ma ei ole homoabielude poolt. Aga ma ei ole ka nende vastu. Las möllavad. Mis mul sellest? Mina elan oma tagasihoidlikku elu. Mu plikad peavad oma abieluvärgiga minu juurest läbi käima. Nii on.
    Ja mina ei lähe neile ütlema, et seda kaabut võid armastada, ja seda teist kaabut mitte,
    Ma loomulikult räägin neile, et kuidas see värk käib. aga kui tunne tuleb, siis nii on. Ja Kaabu hoiab oma mokad maas. Ma olen nii kuradi hetero, kui veel olla saab. Mulle ei meeldi rahvastiku muutumine. Aga kui mingi kaabu tuleb ütlema, kuidas ja millal minu tütred aborti tegema peavad, siis ma löön neil idiootidel kaabu silmile.

    • Kolmas eesti! 5 aastat ago

      Lgp Major ,Sinu kommentaar on musternäide rumalast, piiratud mõistuse ja enesekesksest pööblist.

  14. Major 5 aastat ago
    Reply

    Maali. Mis juttu sa ajad? Savisaar oli pätt.. Nüüd on küsimus,, kas Ratas on ka pätt.Seda me ei tea veel.

  15. Tramp on süütu! 5 aastat ago
    Reply

    Mart Helme süüdistab ERR-i Washingtoni korrespondenti Maria-Ann Rohemäed rängalt räiges valetamises. Nii ERR-i enda stuudios kui ka eile riigikogus süüdistas ta korrespondenti süstemaatilises valetamises ja USA presidendi Donald Trumpi laimamises. Nüüd on ametlikult teatatud, et Trump on kõigist süüdistustest vaba. ERR peab tegema riikliku vabanduse USA saatkonna ja Ameerika rahva ees!
    Muidu on Eesti muutunud paariariigiks.
    Kohutav häbi ikkagi!

    • Häbematus! 5 aastat ago

      Eesti ERR sõimab Trumpi! Meie NATO vihmavarju.
      Ja nüüd äkki Helme on paha?
      Tema ei luba valetada ERR-i toimkonnal.
      Raadio ja TV laiali peksta!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.