Andre Hanimägi: Kellele ei meeldi, kui riigisekretär selgitab tõde?

Andre Hanimägi

Haabersti linnaosa vanem Andre Hanimägi kirjutab vastuseks Õhtulehe ajakirjaniku Greete Kõrvitsa seisukohale, kus seisab, et Jüri Ratas hoiab iga hinna eest peaministritoolist kinni, järgmist: Jüri Ratas leidis maaeluminister Mart Järviku juhtumis parima lahenduse.

“Võib arvata, et Taimar Peterkopi töös pole põhjust kahelda mitte ainult koalitsioonil, vaid ka opositsioonil ja ajakirjanikel,” märgib Hanimägi. “Kui riigisekretäri ja tema meeskonna järeldused on valminud, saab arvamuse kujundamine olla mitte ainult lihtsam, vaid ka õiglasem. Ajavõit või mitte, aga kindlasti tuleb siis ka Jüri Ratase väga selge hinnang. Igal juhul on alus selleks tugevam, kui teha järeldusi näiteks ministri koolikaaslaste järgi. Seda enam, et ka prokuratuur pole esitanud ühtegi süüdistust.”

Hanimägi lisab, et komisjoni hinnangu valmides tuleb EKRE-l võtta selge seisukoht. “Kui komisjoni hinnang on Järviku tegutsemist tauniv, ei saa erakond seda poliitilise rünnaku egiidi all niisama ümber lükata. Suhtumine valetamisse ei saa samuti olla eelnevast kardinaalselt erinev. Mitmed keskerakondlased on juba varasemalt kinnitanud, et kui minister on tegutsenud ebaausalt, ei saa ta jätkata. Kui riigisekretäri uurimine toob asjasse valgust, annab poliitikutele enam alust otsustamiseks ning Eesti inimestele poliitvahu asemel faktid, siis kes ja miks saab olla tõe selgumise vastu?”

Täispikka arvamuslugu saate lugeda siit: https://www.ohtuleht.ee/…/vastukaja-kellele-ei-meeldi-kui-r…

3 kommentaari
  1. Mitte 5 aastat ago
    Reply

    pole mul usku selle kamba ammendavasse pädevusse. Sest paljugi pole paberitega tõendatav ja paljugi on soovikohaselt tõlgendatav. Ning lõpuks tehakse järeldus, kas mingi ebakõla tekitas kahju Eesti euroliiduvabariigi majandusele või ei. Vastuseks on ette EI ning kogu lugu tiksub vaikselt edasi. Ning konservandid ei pea otsima olematuses olematut ministrikandidaati.

  2. no näe 5 aastat ago
    Reply

    sotsidele ei meeldi, juba käisid seal suuniseid jagamas. Komisjonil niigi paras ports materjali vaja läbi töödelda ja siis ilmuvad eiteakust sm Saar oma kaaskonnaga, kes mõtleb ennast peaministrist kõrgemaks ja hakkab midagi nõudma. Sm Saar ära sekku peaministri töösse, see ei ole sinu asi kuidas peaminsiter oma tööd korraldab või kelle abil seda teeb. Huvitav, et veel aasta tagasi kui koos valitseti, ei kuulnud küll sõnakestki Saare suust Ratase aadressil ja nüüd järsku käib üks solvamine juba ülepäeva. Ega Ratas pole süüdi, et te valimistel põrusite. Mine ja vabanda Ratase ees, see järjekord on juba päris pikk, kes seda tegema peavad ja mitu sotsi nende hulgas. Häbi ja piinlik on, millised silmakirjateenrid need sotsid on.

  3. Nojah 5 aastat ago
    Reply

    Tõde ei meeldi reformierakondlastele. Nad on nii palju valetanud ja laimanus et nad on vist üldse ära unustanud mis tõde on.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.