Mihhail Korb: Eesti liigub kõrge elatustasemega riikidele lähemale

Eesti kolmanda kvartali 4,2% suurune majanduskasv näitab, et Eesti on odavast allhankeriigist liikumas järjest rohkem kõrgemat lisandväärtust pakkuvate majandusharude suunas ja seeläbi väheneb vahe kõrge elatustasemega riikidega, lausus Riigikogu majanduskomisjoni liige Mihhail Korb.

“Teist kvartalit järjest oli majanduskasvu enim panustanud tegevusala info ja side. Meie IKT-ettevõtted tegutsevad globaalsel turul ja on valdkonna liidriteks,” rääkis Keskerakonna peasekretär Korb. “Riik saab sektori arengule omaltpoolt kaasa aidata läbi kõrghariduse riikliku koolitustellimuse ning usaldusväärse ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna loomise. Koos majanduskasvuga on paranenud inimeste ostujõud ja sissetulekud, keskmine brutokuupalk tõusis koguni üle kaheksa protsendi.”

Korb lisas, et praegune majandusseis on soodne, kuid me ei tohi sellega rahulduda. “Peame olema ambitsioonikad ja panustama veel rohkem teadmistepõhisele majandusele. Eestil on potentsiaali puidu- ja elektroonikatööstuses ning energeetikas. Süsinikneutraalsuse saavutamist tuleb võtta kui suurt väljakutset. Kui suudame esimesena innovaatilisi lahendusi pakkuda, saame olla valdkonna liidriteks terves maailmas,” ütles Korb, lisades, et välisinvesteeringute kaasamisest olulisem on aidata Eesti ettevõtetel laieneda maailmaturule.

Korbi sõnul peab riik hea seisma selle eest, et märkimisväärne majanduskasv jõuaks igasse Eesti perre. “Meie ühiselt teenitud rikkus ei tohi koonduda kitsa ringkonna inimeste kätte,” rõhutab Korb. “Suurema võrdsuse ja sidususe tagamiseks oleme algatanud maksudebati, et seista tugeva keskklassi eest. Meie sissetulekute ebavõrdsus on viimastel aastatel vähenenud, kuid kõrgema elatustasemega Põhjamaad on meist veel kaugel ees.”

9 kommentaari
  1. See 5 aastat ago
    Reply

    on ohtlik! Mida “paremini” me elame, seda laisemaks ja lodevamaks me muutume. Siis aga ei viitsi me enam ise tööd teha ja toome sisse mutukaid. See on selge tee oma rahvuse hukule. Moskvas on vankasid juba alla poole. On mingi segu, kes räägib veel enamjaolt vene keelt. Meie sammume samuti sama hukuteed.

  2. Nojah 5 aastat ago
    Reply

    Kui vahepeal poleks olnud Laari, Ansipi ja Rõivase valitsusi siis oleks me juba lähemal olnud heaoluriikidele. Aga nende valitsuste ajal vaesus aina kasvas ja praegu reformierakondlased segavad valitsuse tööd mõeldes välja valesüüdistusi ja laimu. See on hirmuäratav mida nad teevad ja karistamatult.

  3. Kõrge 5 aastat ago
    Reply

    Tõesti kõrge elatustase: laadapäevadel on parklad autosid paksult täis ja mõned ostukärud on kaupa kuhjaga täis.Samas kogutakse tangu ja suhkrut ning makaroni vaestele nälgijatele.Linnades tegutsevad sotsiaalabi keskused, mis võtavad vastu riideid ja jalatseid -ei tea kellele, Sm.Korb?Mis poed on “Sõbralt sõbrale” ja igasugused riiete ja muu vajaliku vastuvõtupunktid, kas korbidele?
    See Korb võiks parem oma lobisemise ära jätta ning tegeleda vaeste aitamisega.

  4. to autor 5 aastat ago
    Reply

    Ei pea mitte aitama almustega ja surnute vanade kaltsudega , vaid vanaduspensionäridelee EUROOPALIKKU PENSIONI MAKSMA.
    Siis alles võib kireda, et hakkame jõudma.

  5. Nii 5 aastat ago
    Reply

    Seni kuni ei panda piir reformierakondlaste alatule tegevusele ei ole võimalik edu saavutada. Kõrgest elatustasemest on vara rääkida kuna reformistlikud valitsused viisid selle viimaste hulka. Tuleks lõpetada ka sõjamängud ja raha kasutada oma inimeste tarbeks. Nagunii ei hakka ükski riik isegi hädaohu korral meid kaitsma. Tuleks lõpetada sekkumine teiste riikide siseasjadesse ja tegeleda meie riigis elavate inimeste heaolu saavutamisega. Kuigi praegune valitsus on parem ei meeldi mulle viimase aja välispoliitika.

  6. oleme sunnitud vabandama sic 5 aastat ago
    Reply

    Savisaar na oma lollaka kommentaari siia jätnud. Ainult et kardan, et ilma Laari, Ansipi ja Rõivaseta oleksime me praegu toidutalongide korude ja lahtimurtud võiladude ajastus, elades külma eest evakueerituna Alutaguse metsades…

  7. to oleme sunnitud sic...tsema /ei mõtle tõelisi notsusid, neid ma austan ,sest loomad on seda väärt/ 5 aastat ago
    Reply

    MIKS OLED SINA SUNNITUD PUGEMA LAARI, ANSIPI, RÕIVASE jt. /Kallaseid ei jukgenud nimetada ?/
    EES ???

  8. Ei 5 aastat ago
    Reply

    taha suurte maksudega kõrget elatustaset. Parem madalate maksudega madal elatustase.

  9. to ei 5 aastat ago
    Reply

    MUIDUGI EI TAHA SA MAKSE, SEST TAHAD KÕIK OMA KÕHU ALLA KRAAPIDA. MIS KÄTTE SAAD.
    NELJA JALAGA MOLLIS SEES ILMSELT OLED NAGUNII.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.