Peaminister Jüri Ratas Lihulas toimunust

Peaminister Jüri Ratas avaldab Facebookis kaastunnet Lihulas hukkunute lähedastele ja tunnustab politseid.

“Täna öösel Lääneranna vallas toimunu on kirjeldamatult kurb. Minu siiras kaastunne kahe hukkunu lähedastele, soovin kiiret tervenemist kannatanutele, sealhulgas kahele väikesele lapsele.

Samuti tunnustan Politsei- ja Piirivalveametit, kelle operatiivse tegutsemisega saadi ohtlik olukord kontrolli alla. Tulistaja on vahi alla võetud ja nüüd selgitavad õiguskaitseasutused välja selle traagilise juhtumi tagamaad.”

6 kommentaari
  1. Ja 4 aastat ago
    Reply

    sellega ongi kõik? Tunneme kaasa, mõistame hukka ja vihkame? nagu Viha-Kersti suust kukkunud.
    Miks sm Ratas ei luba, et relvaload vaadatakse kõik üle ning see tühistatakse neil, kes
    1) on olnud vaimselt haige (siia ei käi KGB poolt haigeks sokutatud inimesed);
    2) kes on kunagi ähvardanud kedagi;
    3) kes on seni relva kuritarvitanud;
    4) on noorem kui 27 aastat ja vanem kui 60 aastat;
    5) pole teeninud Eesti sõjaväes;
    6) on varem kriminaalkorras karistatud;
    7) pole lõpetanud vähemalt keskkooli;
    8) pole Eesti kodanik sünnilt seisuga 16.06.1940.
    .
    Nii me saaks paljud võimalikud vaenlased relvadest vabastada. Tahavad relva, kerigu Eestist kus kurat.
    Lasketiirudes võivad käia, kuid range järelvalve all. Ka nõuab selline nõuestik, et inimene oleks vähemalt keskmiselt haritud ehk relva ei lubataks igale jobule.
    Iga relv peab olema kodule lähimas relvahoidlas, mis on raudse valve all. Erand tehakse vaid jahihooajal relvaloaga jahimeestele, kes võivad kindlas ajavahemikus kindla valve all relva hoida ja sihipäraselt kasutada. Jahivälisel ajal tuleb relv anda relvahoidlasse. Kõik relvad peavad olema laskmiskõlblikud, iga kaheldav relv tuleb käibelt kõrvaldada. Kui seda ei saa parandada, tuleb see kas hävitada või laskekõlbmatuks moonutada. Viimast tuleb kord aastas ette näidata.
    Samuti on vaja nimestikku neist, kes tarvitavad sageli kärakat ja on loomult jõhkrad ja julmad.

  2. arvamus 4 aastat ago
    Reply

    kommijatele – relvaseaduse on töötanud välja ref. aegne valitsus, miks politsei aga kergekäeliselt ei peatanud luba? miks selline kodanik sai olla nagu näidis nö.riigilkaitse mees….
    Lihula osakonna sulgemine- ei ole tunnustamist vääriv, see kaotati millise vlitsuse ajal ? Ometi kõik teavad , et selles piirkonnas on sagedased juhtumid – on ju asukoht suure liiklsuega kõikidele praamidele minejaile, suvitajaile nii Pärnu poolt, Tallinna ja samuti Haapsalu poolt . Politsei tegevus on väär selles osas olnud, olenemata -et Lihulas on vaikne….
    Keilas on ka vaikne…., kas kaotame ära ? Kelle valiitsuse ajal kaotati? See ei saa olla normaalne, piirkond on suure transiidiga

    • Kerge 4 aastat ago

      on süüdistada rehve, sotse ja isamaatuid, kuid kui keskbande pole 3 aasta jooksul midagi teinud endise olukorra taastamiseks, siis on sama hävitamine ka keskbande ja isamaareeturite mõte ja nüüd liituvad sellega ka konservandid.
      Taolise jama muutmiseks kuluks ainult mõni kuu, 3 aastat näitab juba sihiteadlikku minnalaskmist.

  3. to ja õigust räägid 4 aastat ago
    Reply

    üle 50 aastastel just neid vaja ongi. Vanainimesi on kõige rohkem röövlite poolt tapetud.
    Relvaluba tuleb võtta neilt, kes on tulistanud mõnda LOOMA ! v.a.jahil, seda kahjuks ära ei keelata, nii et lustivad seal tappes. Aga mõtlen kui on lasknud väljapool jahti. kodulooma või liiki kelle kohta pole jahiaeg ja kui omanik pole jahimees.
    Psühhopaadid ja maniakid tapavad sageli loomi ja see peaks olema ülitähtis ohumärk! Kahjuks ei saa nad sageli üldse karistada või ei panda karistusi kõigile avatud registrisse, kust need ei kustu enne 90 a möödumist.

  4. õeke 4 aastat ago
    Reply

    TA OLI KA MEDITS.ÕDE…

  5. varjatud terrorid 4 aastat ago
    Reply

    Mitte et psühhopaasid ja mniakid peaksid väljaspool tara elama ja Elusolenditega tegelema /need häired POLE ravitavad/ siis TÄHELEPANUKS VALITSUSELE ja TARGUTAVALE MEDITSIINILE – MILLISED TÕELISED RAHUSTID ON MEIL VABAMÜÜGIL???
    MITTE AINUMATKI.!!! Kui see tegelane oleks olnud TAZEPAMI tugeva mõju all /kuulub bensodiasepiinide hulka/
    oleks ta posit, juhul vajunud magama, võttes seda kuni magama jäänuks, rahunenud- autoga poleks tõenäol.viitsinud sõita või oleks lõpetanud peagi, ja siis magama keeranud, lõdvestunud,saanud raevuaugust välja. Aju OLEKS SAANUD PUHKUST PIDEVALT VAEVAVAST PROBLEEMIST VÕI KOMPLEKSIST, ÄREVUSEST, AGRESS. /selliseid hooge võivad tekit.ka antidepressandid, kuna bensodiasep. loetakse ekslikult kahjulikumaks kui nad on, on nad aga vähem kui alkohol või narkots.Neid aga pidevalt välja pole lubatud kirjutada. Terviseamet käib arste kontrollimas-ahistamas. Siis peab psühhiaatri juurde minema kes kirjutab antidepressandi, mille mõju võib ka selline olla – agress.. Psühhiaateri läbi ainult saab ka psühholoogi juurde . Selge, et inimesed psühhiaatri juurde minna ei taha – abi vähe kui ldse, langemine kellegi täisvõimu alla, lollid rohud mis kahjulikud/,/ POLEKS OHVREID OLNUD.
    Mees püüdis kõigest hingest endale enast tõestada -selleks kaitseliit, head teha -õetöö, Või siis sakakavalalt psühhop. võimutseda -relv, kaitseliitlase õigused, õetöö , jaht ???-ma ei tea seda ja sestap esitan seda kõsimusena. Ilmselt keegi tema minevikust või olevikust ÕÕNESTAS teda /kui see just sünnipürane viga polnud/ ÕÕNESTAS, NÄRIS JA PSÜHHOTERRORISEERIS. TULEMUS SÜNDISKI. KARISTUSE ALLA AGA NEED ÕÕNESTAJAD EI SATU.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.