Eesti Linnade ja Valdade Liit tunnustas 100. aastapäeva vastuvõtul teenetemärgiga Eesti omavalitsussüsteemi ülesehitamise juures olnud olulisi isikuid

Foto: Kalev Lilleorg.

Täna õhtul tunnustati Estonia kontserdimajas esmakordselt ajaloos Eesti Linnade ja Valdade Liidu teenetemärgiga inimesi, kellel on olnud hindamatu panus Eesti omavalitsusüsteemi arengusse.

“Tegemist on kindlasti väärikate inimestega, kelle hulka kuulub omavalitsustegelasi meilt ja Soomest, häid kolleege ministeeriumitest kui ka teaduse esindajad. Igaüks neist on andnud väga olulise panuse nii omavalitsuste kui ka Eesti Linnade ja Valdade Liidu taasloomisse ja kestmisse. Suuresti tänu neile on meie omavalitsused ja omavalitsuste koostöö niivõrd kõrgel tasemel,” sõnab Eesti Linnade ja Valdade Liidu juhatuse esimees Tiit Terik.

Peaminister Jüri Ratas toonitas oma tervituskõnes Eesti Linnade ja Valdade Liidu olulisust kohalike omavalitsuste esindamisel.

“Tugevad ja tegusad omavalitsused on inimkeskse ning arenguvõimelise riigi vundament. Seetõttu peab meie vahel valitsema headele partneritele omane koostöö. Üheks näiteks, et see juba toimib, on taastatud iga-aastased eelarvekõnelused. Nende tulemusena on valdade ja linnade tulubaas jõudnud taas eelmise majanduskriisi eelnevale tasemele. Ees on ka rida väljakutseid alates omavalituste veelgi suuremast iseseisvusest ja selgemast rollist kuni iibe ja inimeste tervise parandamiseni,” rõhutas peaminister.

Teenetemärgi pälvisid 11 auväärt isikut:
Taavi Aas; Jüri Ellram; Pekka Granqvist; Sulev Liivik; Sulev Mäeltsemees; Jüri Mölder; Garri Raagmaa; Toomas Sepp; Jaanus Tamkivi; Sirje Tobreluts; Jüri Võigemast

Eesti Linnade ja Valdade Liidu ajaloost saab täpsemalt lugeda Liidu kodulehelt aadressil www.elvl.ee/tutvustus.

1 Kommentaar
  1. Õudne 2 aastat ago
    Reply

    Omavalitsused peab looma rahvas ise. Majad piirkonniti tulevad kokku ning ühiste huvide nimel panevad ka valla kokku. Linnas linnaosavalistused või nn linnavallad. Siis tunneks igaüks igaüht ning ühiselt ka rahastaks oma valla tegevust. Valdade eelarvetest koosneb aga Eesti eelarve. Ning vallad annavad ülesanded keskvalitsusele, kelle ka nad ise kokku panevad. Toimiks tulemuspalk, mis õltuks ülesande täitmisest ja suhtelisest edust/mahajäämisest.
    Ning toimiks ka erapooletu rahvakohus, millel oleks õigus iga eeskirju rikkunud ametnikule kinga anda ning keelata tal järgmised 5 aastat rahva kulul elada.
    Midagi taolist meil aga pole. On kari …, kes oma haigushoogude järgi panevad kokku salastatud alluvuskorra, kus inimese hääle väärtus on 0.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.