Välisminister Eva-Maria Liimets arutas virtuaalfoorumil Poola välisministriga ettevõtluskoostööd

Välisministeerium Foto allikas: Välisministeerium

Täna, 7. aprillil toimus Eesti välisministri Eva-Maria Liimetsa ja Poola välisministri Zbigniew Rau juhitud kõrgetasemeline virtuaalüritus.

Virtuaalfoorumi fookus oli Eesti ja Poola koostöövõimalustel ettevõtlusvaldkonnas. Foorumil tutvustasid riigid oma uuenduslikke lahendusi, mis aitavad saavutada jätkusuutliku ja turvalise digiühiskonna eesmärke.

Välisminister Eva-Maria Liimets ütles, et tänavu, kui Eesti ja Poola tähistavad diplomaatiliste suhete 100. aastapäeva, otsustati koos suunata pilk tulevikku. 

„Mul on väga hea meel, et Eesti ja Poola majandussuhted on üha tihedamad ja mitmekesisemad. Tänasel virtuaalkohtumisel vahetasime oma nutikaid ideid ja kogemusi tehnoloogilise innovatsiooni vallas ning jätkame koostööd senisest veel laiahaardelisemalt,“ ütles Liimets.

Kõrgetasemelisel virtuaalfoorumil osalesid ka targa linna, küberjulgeoleku ja droonitehnoloogia valdkonna ettevõtted Cybernetica, Guardtime, EyeVi Technologies, Defsecintel, Aitoldyou, Auve tech ja Marduk Technologies Eestist ning LUG Light Factory, Fudo Security, ICSec, ASSECO, INTL Robotics, Polish Air Navigation Services Agency ja Farada Poolast. Samuti toimusid arutelud ekspertide ja ettevõtjate vahel, kes said tulevaks koostööks suhteid sõlmida.

Üritus on kõigile huvilistele avatud järelvaatamiseks: https://estonian-polishvirtualforum.worksup.com 

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.