Ratas kõneles Norra ametikaaslasega kahepoolsete suhete tugevdamisest

Kohtumise foto autor: Erik Peinar, Riigikogu Kantselei

Riigikogu esimees Jüri Ratas kohtus täna videosilla vahendusel Norra parlamendi esimehe Tone Wilhelmsen Trøeniga, kellega räägiti ühistest väärtustest ja kahepoolsete suhete tugevdamisest.

„Norra on mulle väga südamelähedane,“ ütles Ratas Norra ametikaaslasele. „Kahepoolsed suhted meie riikide vahel on väga head, jagame samu väärtusi, meie riikide vahel on tihe kaubandus- ja investeerimissuhtlus, me mõlemad hindame innovatsiooni, digitaalset arengut, rohemajandust ja sotsiaalset kaasatust,“ loetles Riigikogu esimees ühiseid huvisid ja koostöö valdkondi. Tema sõnul tuleb senisest enam ühiselt tähelepanu pöörata Läänemere kaitsele.  

Pooled kinnitasid vastastikuseid häid suhteid inimeste ja ettevõtete tasemel ja avaldasid lootust, et loodetavasti sel aastal taastub turism, mis aitab koostöö hoogustumisele kaasa.

Tänasel kohtumisel puudutati ka homset NB8 videokoosolekut, kus Põhja- ja Baltimaad otsivad koos lahendusi koroonakriisis lahendamiseks ja piirangute leevendamiseks. „Pandeemia on meile seadnud palju piiranguid ja sundinud kasutama ka digitaalseid tööriistu, kuid nüüd otsime ühtse perena võimalusi ja ideid kriisist väljumiseks,“ rääkis Ratas.

Ratas andis ametikaaslasele ülevaate hetkeolukorrast Eestis ja ütles, et riik on aeglaselt, kuid kindlalt kriisist taastumas. „Piirangud ja vaktsineerimised toimivad samm-sammult, kuid me peame olema piirangute tühistamisel väga ettevaatlikud ja alustama leevendusi seal, kus see kõige rohkem aitab,“ sõnas Ratas viidates koolidele.

Ratas tutvustas Riigikogu tööd koroonakriisi ajal ja rääkis, et parlament töötab kaugrežiimis kuni selle kuu lõpuni ning mai töökord otsustatakse aprilli viimasel nädalal.

Kaitsekoostöös tänas Ratas Norrat panuse eest piirkonna julgeoleku tugevdamisse. „Norra panus tugevdab piirkonna julgeolekut ja on solidaarsuse hea näide,“ lausus Ratas. „Üha olulisem meie ühiskondade jaoks on küberjulgeolek ja selles vallas peame jätkama koostööd nii kahepoolselt kui ka NATO-s.“

Riigikogu esimees esitas Norra ametikaaslasele kutse tulla kahepoolsele visiidile Eestisse, kui asjaolud seda võimaldavad.

2 kommentaari
  1. Nojah 3 aastat ago
    Reply

    Norralt on meil palju õppida. Norra ei topi oma nina teieste riikide siseasjadesse vaid tegutseb oma rahava heaks. Norras otsustatakse kõik küsimused ise ia neil pole vaja alluda liidule Norra on vaba riik. Seal ei poeta USA ees kus presidendiks tuli mees kes ihkab sõda ja topib oma nina teiste riikide siseasjadesse aga endal riigil toimuvad pidevalt tänavarahutused. Norralased saavad valida oma riigipead rahulikult ilma väljaspoolt tuleva surveta.

  2. to ohhoo tubli Harry 3 aastat ago
    Reply

    Harry tahab teid patukotte õigele teele juhatada. et koguaeg valet teed käite, siis sobib ses mõttes küll.
    Põrgusse see tee kord viib. kui juba siin maapeal lollusest põrgut ei tekita.midagi väga sarnast sellele on juba saavutatud ka ilma koroonata.
    ja kui arvestada, et osad kommentaarid on nii nõmedad ja valitsus neid nagunii üldse ei loe ega arvesta, see on pööblile nagu liigse auru väljalaskmise koht, siis pole Harry halvem mdagi.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.