Mailis Reps lahkub Riigikogu fraktsiooni esimehe ning Keskerakonna aseesimehe kohalt

Mailis Reps

Keskerakond arutas täna käimasolevat uurimist Mailis Repsi osas ning otsustas, et praeguses olukorras on vajalik valida Riigikogu Keskerakonna fraktsioonile uus esimees. Samuti ei jätka Reps Keskerakonna aseesimehena.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas sõnas, et fraktsiooni ja juhatuse ühisarutelu tulemusena leiti, et Mailis Repsil tuleb keskenduda enda kaitsmisele käimasolevas uurimises ning erakond tervikuna saab keerulises olukorras edasi liikuda raskete, kuid vajalike muudatustega. “Tänan Mailist, kes on väga teeneka ja võimeka poliitikuna märkimisväärselt panustanud Eesti elu arengusse ja Keskerakonna tegevusse nii erakonna aseesimehe kui ka Riigikogu fraktsiooni juhi ja mitmekordse ministrina,” ütles Ratas.

Keskerakonna esimees ei nimetanud täna erakonna aseesimeest, Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimehe valimised toimuvad esimesel võimalusel. Juhatuse ettepanek fraktsioonile on valida esimeheks Jaanus Karilaid ning aseesimeesteks Kersti Sarapuu ja Andrei Korobeinik.

18 kommentaari
  1. Rapla kommunist 3 aastat ago
    Reply

    Kas saaks ka meie regioonist ta mineme ajada?
    Pakuks asemele Tõnis Tõnissoni!

    • Vaene vargatädi 3 aastat ago

      Raplas on palju punasemaid kandidaate.
      Repsile KINGA!

  2. Karma teeb oma tööd. 3 aastat ago
    Reply

    Veel üks venestaja ja Brüsseli p.lakkuja vähem. Oli EV presidendiks soovija??!!!

  3. vana 3 aastat ago
    Reply

    Olen Teie valija. Võtke endid esindama jurist, sest muidu kuulavad teid avalikult üle meedia “tegelased” ja on teid süüdi mõistnud. Ah, et ei ole raha. Loomulikult kui iga teile teotust eraldanud inimene kuulutatakse kurjategijaks, et teid toetas?
    Kui Repsi eest maksis asutuse juhtkond, milles siis Reps süüdi on. Või oli see siis sihilikult nii organiseeritud, et pärast süüdistust esitada?
    Ja viimaseks. Torkab silma, et Ratase juhtimisel tema ei vastuta enam erakonna hea käekäigu eest. Ju siis nagu paljudele tundus – ta otsis ja vast otsib siiamaani oma kohta Euroopa Liitu.

  4. Pealkirja 3 aastat ago
    Reply

    lugedes jäi mulje, nagu Mailisel sai keskbande pettustest kõrini ja otsustas ise lahkuda, et välja minna uutele väljakutsetele.
    Mina pean Mailise kahjutegudest suurimaks tema ministriksoleku aegadel meie hariduse põhjalaskmist. Kui parimad löövad alati läbi, siis kehvemad on jäänud selgelt kehvemateks. Isegi kehvemateks kui Gretškina Elsa aegu ENSV koolides.
    Aga ma ei näe selles Mailise loobumist politikaanluses. Muud ta ju teha ei oskagi. Järelikult laseb end järgmiseks riigikogu valimiseks panna esi-20 nimekirja ja kui keskbande taas mõne eestivaenuliku bandega liidu loob, saab Mailis vabanevate kohtade arvel ikkagi riigikokku rahvast petma. Nii et ka järgmised 4 aastat on tal kindlustatud.
    Lootus millegi muutuseks oleks ainult siis, kui Jurka kuskile (nt Brüsselisse) eest ära koristataks ning puhuma hakkaks uued tuuled.

    • vana 3 aastat ago

      Jah ma tunnen ka teie bande ära aga selles on teil õigus, et mida varem see Ratas ära koristataks kasvõi Euroopasse, oleks Keskerakonna tagasitulek võimalik.
      Kuritegu oli eelmise valitsuse laialisaatmine koostöös eestlastele kõige kõige ohtlikuma bandega. Oma lihtsameelsusega läks õnge nn presidentiks saamise lubadusega!

  5. Varsi saadetakse ta Brüsselisse- 3 aastat ago
    Reply

    Ratas kaob ja temagi
    LÄHEB SINNA VARJU.

  6. robert 3 aastat ago
    Reply

    Milline kohutav moraalne allakäik toimub keskerakonnas pikki aastaid olin ikka keskerakonna valija uskudes nende programmi Teadsin oravate sulitempudest ja ülbest valetamisest Esimene kahtlus tekkis TTV likvideerimisel ja kesknädala kui rahvalehe muutmisel partei bülletääniks Urmi kõrvaldamisega muudeti leht sisutuks plakatiks sest seda veab andetu toimetaja Kunagi juhtis haridust andekas Kreitzberg Nüüd politikaan ja suli Ja ikka püütakse luua pilti nagu lahkuks suli omal tahtel Olete selgel allamäge teel ja ikka veel ei usu seda

    • vana 3 aastat ago

      See tähendab seda, et Keskerakonna valijatel tuleb koguda allkirjad nõudega — korraldada kiiremas korras Keskerakonnas uued erakorralised valimised kõigepealt uue esimehe valimiseks ja sealt edasi ka kõikide kõrvaldatud liikmete taastamine oma tööle ja ajalehe taastamine ning leida võimalus rahvaga ka jälle lävida televisiooni kaudu.
      Me kõik näeme, kui madalale on langenud ühe erakonna sõimlemine Toompeal ja tema külge kleepuvad iga päev samasugused tegelased.
      Tulge mõistusele ja saatke see sõimlev seltskond ükskord ometi sealt Toompealt minema!?

  7. Kodanik 3 aastat ago
    Reply

    Aga see oli ju teada, ka inimesed hoiatasid,et peale TTV sulgemist te kaote. Kui rumal võib ikka üks erakond olla? Suur tänu Kim ja Jürka!

    • vana 3 aastat ago

      Vabandust, ma ei tea kas rumalus võib olla kollektiivne aga erakonna ladvik jätab mulje, kui koerale antakse pidevalt tappa, siis ta istuvat nurgas ja ootavat oma nüpeldajatelt häbelikult armu.

  8. nime ei ütle 3 aastat ago
    Reply

    oli siililegi selge, et selle rataskesega algab KE luigelaul.pange ta kiiresti presidendiks, selles ametis võib sisutühja möla edasi panna. ei mingit euroopat, seal ju muidugi hea vegeteerida ja nii see vennike ei saa surmatunnini aru, et ta on ümmargune O.

  9. Eve 3 aastat ago
    Reply

    KOHUTAV MORAALNE ALLAKÄIK KÄIB JUBA AMMUST AJAST REFORMIERAKONNAS. Et võimule saada koristati teelt segajaid alatul kombel, mõeldes neile välja igasuguseid valesüüdistusi.Need süüdistused on rikkunud mitmete tublide inimeste tervist ja seganud tööd. Peavoolumeedia on aidanud neil valetada ja vassida.

  10. Enn 3 aastat ago
    Reply

    Ei ole Repsil häda midagi ja tal on 6 last toita. Reformierakonnas tegutseb vaikselt Kross kellel on mitmeid kuritegusid hingel. On teisigi, aga reformierakondlasi ei karistata millegi pärast ja nad võivad teha mida tahavad.Isegi tuntud sportlane sai kohe dopingukahtlustusest vabaks kui astus reformierakonda.Savisaare eksnaine Vilja läks üle reformierakonda ja üleeelmine kord andis Kross Riigikogus oma koha talle-lugesin sellest. Vilja lasi kirjutada Savisaarest alatut laimu tänutäheks. Kas nii käitub viisakas naine. Jube.Ilma reformierakonnata oleks meie elu palju parem ja õiglasem.

  11. Nojah 3 aastat ago
    Reply

    Reps on tubli naine ja oma eksimusega pole ta kellelegi halba teinud. Tema mees on küll alatu sest jättis naise maha kuue lapsega. Reformierakondlased said oma tahtmise sest võim on käes aga kui alatul kombel see saavutati on jube. Nemad halastust ei mõista. Reformierakondlaste käes on suur jõud peavoolumeedia näol, mulle tundub et õigusmõistmine on ka nende poolel., aga kapo on kindlasti. Nüüd tuntakse paljulapselise ema kelleks on reps tagakiosamisest.

  12. Maali Maalt 3 aastat ago
    Reply

    Millegipärast on Eestis nii nagu Siberis huntide seas, isegi km. tagant tunnevad vere lõhna ja kõik tormavad purema. Enne tuleks asjal uurida Prokuratuuril, siis kohtusse minna, aga meil kõigepealt meedia laseb naise koos lastega auklikuks nagu sõela põhi ja siis visatakse rahva ette puremiseks, teadmata ja uurimata, kas süüdistused on õiged. Raha vargused valitsuse tasemel hakkasid pihta, kui Isamaa sai 1992a. võimule. Jüri Mõis kirjutas, et kui Isamaa sai võidu, siis tormasid Laari poisid Hansapanka, lõid ukse jalaga lahti ja nõudsid, et lao raha lauale, sest me oleme võimul. Või tuletage meelde Laari suurt erastamise protsessi, kus maffia tuli dollareid täis kohvritega igast maailmanurgast, kuna eestlane oli vaene ori. Siis mäletan, kuidas Oravad nõudsid ameeriklaselt miljoneid ja ütlesid, kui annad, siis on raudtee sinu. Michal oma kilekottidega sai jälle kuulsaks. End. KAPO pealik J.Pihl, saades sotside juhiks, ei suutnud imestada, et valitsuse ühe osanikuna, toodi iga kuu 100 tuhat eurot meelehead Tallinna Sadamast. Ise ta mõtles, et palju siis peaministri oravate partei iga kuu sai. Kas me kuskil Prokuratuuris nägime neid varguste protsesse? Muidugi mitte. Varastada tuleb suurelt, nagu Siim Kallas ja Laar (Estonia tapja), siis ei julge keegi haukuda. Aga mingi vana kohvimasina nn. vargus ja laste autoga kooli viimine -see sotsabi lastele oleks pidanud ammu olema riigi poolt kirjas. Kas suure pere võimekad emad ei tohigi enam ministriteks olla, või võetakse sinna ainult lastetuid või transgendereid?

  13. Nii 3 aastat ago
    Reply

    See mis toimub Eestis on kohutav aga kipume teisi riike õpetama. Meil vohab ebaõiglus igal sammul.See mis on tehtud Savisaarele meenutab tõepoolest stalinistlikke kuritegusid. Ainult reformierakondlased võivad teha kõik mida tahavad. Süütu inimene kellele leiutati kuritegu tuntud ajakirjanik pidi karistuseka tegema rasket tööd mille tagajärjel ta suri.Üks poliitik olevat kukkunud terepist alla surnuks aga oli sellises asendis et ta visati alla aga keegi ei hakanud seda asja uurimagi. Üks reformieRakondlane ärastas kunagi kortereod, mehkeldas riigirahadega, sõbrustas reeturitega jne.Peale Isamaa erakonnast lahkumist reformierakonda on Isamaa rahulikuks muutunud. Mis seal salata see on Kross suur Savisaare vihkaja. Kunagi andis isegi Riigikogus oma koha Savisaare eksnaisele tänutäheks selle eest et see naine laimas oma meest. Maailmakuulus meie ekstrasents kirjutas et parimad aastad olid Viljal koos Edgariga ja ütles et Savisaarele esitatud süüdistus on vaid poliitiline. Aga ega keegi ei julgegi kaitsta neid kellele on tehtud ülekohut sest siissatub ise löögi alla. Kui Reps oleks läinud Rehormi tahatuppa siis oleks süüdistusest vaba. Meie suusataja vabanes kohe dopingu süüdistusest kui sinna läks. Aga see võimalus on ka et mõnest teisest erakonnast susitakse keskerakondlaste kallal Alatuid inimesi leidub kõikjal.

  14. Soo 3 aastat ago
    Reply

    Mõni sõimab Ratast aga reformierakondlaste süüdistused jõudsid juba temani ja hakkasid juba jätkuma. Tal oli lals võimalust kas Savisaare saatus või au ja kuulsus . Ta valis viimase sest tal ei jäänud muud üle. Mulle meeldis tema sisepoliitika väga sest palju head tehti ära peale Ansipi ja Rõivas valitsemist kus vaesus aina kasvas aga tema välispoliitika pole keskerakondlik ja see et ta soovitas välisministriks sellise õela ja ebaõiglase naise kes siis polnud isegi keskerakondlane on kurjast.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.