Lauri Laats Keskhommikus: õpetajatel ei ole muud väljapääsu, kui streikida

22. novembri Raadio 7 saates Keskhommik lahati teiste teemade hulgas ka peagi algavat õpetajate streiki. Saates arutasid saatejuht Janek Mäggi, Riigikogu liige Lauri Laats ning Põhja-Tallinna vanem Manuela Pihlap, et õpetajate palk peaks olema ühiskondlik kokkulepe, see tähendab kindla protsendi määramist SKTst nagu riigikaitse kulutuste korral.

Raadiosaates ütles Riigikogu liige Lauri Laats, et õpetajatel tuleb kindlasti streikida ja oma seisukohtade ning palga eest seista. Raadiosaates tõdeti, et enne valimisi lubasid kõik erakonnad õpetajate palka tõsta.

„Olukord on muutunud piinlikuks, sest iga aasta tõstatub sama teema ning õpetajad peavad paluma oma töö eest tasu, see peaks olema aga ühiskondlik kokkulepe. Me peaksime ühiselt kokku leppima, et õpetajate palk tuleb tõsta tasemele, et need õpetajad, kes täna töötavad mujal hakkavad mõtlema kooli tagasituleku peale,“ rääkis Pihlap.

Lauri Laats ütles, et võibolla see sarnanebki ühiskondlikule kokkuleppele, nagu me tegime kaitsekuludega. „Me seadsime selle prioriteediks ja me ei vaidle enam selle üle. Nõnda tuleks ka seada prioriteediks õpetajate palgad,“ sõnas Laats.

„Õpetajatel on kõigiti õigus eeldada, et valimistel mitmete erakondade poolt antud lubadused neil palka tõsta viiakse ka ellu. On kõneldud, et rahandus on järsku väga halvaks muutunud. Peaminister Kaja Kallase sõnul oleme suures jamas. Ometi vaid aasta ja üks kuu tagasi, mullu oktoobris, kui Keit Pentus-Rosimannus lahkus rahandusministri ametist, oli tema sõnul riigi rahandus heas korras. Tekib küsimus, millal meile riigi rahandusseisu kohta tõtt räägiti, millal tõde väänati, kas siis, või nüüd? Sest mõlemad seisukohad ei saa õiged olla,“ rääkis Manuela Pihlap.

2 kommentaari
  1. Jaak 2 nädalat ago
    Reply

    Meie raha läheb mujale ja oma inimestele ei jätku. Valitsus tõstis oma palku aga õpetajate jaoks ei jätku. Tuleb jätta teiste riikide aitamine ja hoopis meie ise vajame abi.

  2. robert 1 tund ago
    Reply

    On kaks valdkonda kus on mindud liiale betooni valamisega ja unustatud inimesed Nii haridusvaldkond kui tervishoid on killustatud nii et enam ei teata kes mida juhtima peab Uusi koolihooneid ehitatud hulgi samuti perearstikeskusi Kõik nad tõõtavad alakoormusega Erafirma oleks sellise majandamisega ammu bankrotis Meil on tervishoid viidud bürokraatia kõrgtasemele ja õpetajast tehtud kooliteenija rikaste laste mõnituste objektina Praeguse süsteemi jätkumisel ei saa iialgi raha jätkuma tegijatele Küll aga tervele armeele bürokraatidele

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.