Tallinna linnavolikogu ees toimub meeleavaldus tasuta ühistranspordi kaitseks

Eesti Keskerakond korraldab neljapäeval, 4. aprillil kell 15 Tallinna Linnavolikogu ees (Vana-Viru 12) meeleavalduse tasuta ühistranspordi kaitseks, sest Tallinnas võimukõnelusi juhtiva Reformierakonna esindajad on teatanud, et soovivad võimule saades kaotada ka pealinnas tasuta ühistranspordi.

Keskerakonna esimees Mihhail Kõlvart märkis, et riik on kaotanud tasuta ühistranspordi maakonnaliinidel, nüüd püüab Reformierakond Isamaa toetusel tühistada prii sõidu õiguse ka Tallinna linnas. “On lühinägelik kaotada rohkem kui kaks aastat kestnud majanduslanguse ja kasvava tööpuuduse tingimustes ennast õigustanud universaalse toetuse meede. Tasuta bussisõidu asemele pakutakse aga automaksu, mis vähendab veelgi perede toimetulekut,” lausus Mihhail Kõlvart.

Eesti suurima erakonna juhi sõnul ei saa antud küsimuses usaldada sotse, kes seisid sõnades tasuta ühistranspordi kaotamise vastu ka Vabariigi Valitsuses, kuid pidid sellest hoolimata Reformierakonna nõudmisel oma ministri käe läbi selle ellu viima. “Tasuta ühistransport on Tallinnas kehtinud alates 2013. aastast ja ausalt öeldes on raske ette kujutada, et linnaelanikud peaksid hakkama pileti eest raha maksma. Keskerakonna julge algatus on pälvinud laialdast tähelepanu ka laias maailmas – seda on teiste seas tunnustanud New Yorgi linnapea ja eelmise aasta lõpus läks tasuta ühistranspordile üle Montpellier’i regioon Prantsusmaal,” rääkis Mihhail Kõlvart.

Mihhail Kõlvart lisas, et Reformierakond tahab hakata koos sotside, Isamaa ja Eesti 200-ga Tallinnas rakendama samasugust kasinuspoliitikat nagu riigis ning see tähendab, et lisaks tasuta ühistranspordile satuvad ohtu pensionilisa maksmine, tasuta lasteaiakoht alates teisest lapsest ning kavandatud investeeringud.

“Keskerakond seisab tasuta ühistranspordi eest ning kutsub ka linnakodanikke sellele toetust avaldama. Meeleavaldusega Tallinna linnavolikogu ees on oodatud ühinema kõik, kes soovivad, et tasuta ühistransport Tallinnas jätkuks!” rääkis Mihhail Kõlvart.

4 kommentaari
 1. Jaak 3 kuud ago
  Reply

  sotsid teevad nagu ütleb peremees valitsuses. Neid ei huvita ka meie rahva heaolu ja vajutades nuppu nõusoleku märgok märgiks kõigele mida ütlevad reformierakondlased tõidavad oma rahakotti. Nad on olnud valitsuses alati vaid kohatäiteks. Aga üks nende seadus läks armulikult läbi nimelt häbiväärne ühesooliste abielu lubamine. Isamaalasi ei saa ka usaldada ja kuidas sai Eesti 200 võimule on arusaamatu. Jäävad vaid 2 erakonda mis hoolivad meie rahva heaolust Keskerakond ja EKRE.

 2. Eluvaatleja 3 kuud ago
  Reply

  Kardan, et kaitsmist väärivaid asju on linnas selle 17 aastaga kogunenud juba nii palju, et ei jõuaks siinkohal kõiki isegi loendada. Alates juba mainitud tasuta ühistranspordist kuni sotsiaalkorteriteni jne. Vaevalt kellelgi kõike üldse korraga meelde tulebki millele Isamaa ja Reform juba aastaid hammast on ihunud ja mida nüüd peagi ilmse mõnuga likvideerima asuvad, kusjuures on vaid aja küsimus millise kallale nad varem ja millise kallale hiljem asuda jõuavad, nii et valmistuge juba aastaid kestvateks meeleavaldusteks kui politsei neid kõiki veel üldse avalikku rahu ja heakorda silmas pidades korraldada lubabki, kui mõelda vaid, kust seda politseidki suunatakse ja juhitakse.

 3. Ohoo 3 kuud ago
  Reply

  Valitsusel tööd kui paju sest ega totrate maksutõusude väljamõtlemine pole kerge.Nüüd minnakse ka Tallinnat rüüstama mis sest et vaesus kasvab. Aga Ukraina saab raha tapatalguteks ehkki see abi on nagu tilk merre ja maailmas midagi ei muuda.Aga selle eest sõjaprintsess saab mujal kiita aga oma kodumaal milleks on Eestimaa teda rahvas ei poolda ja õgusega sest vaesumine aina kasvab.Tallinnas on alati olnud tubli ja hooliv valitsus aga enam ei ole.

  • Vokzal, tšemodan, Moskva... 3 kuud ago

   Tibladele mõjub ainult toores jõud.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.