Sotsiaalkomisjon käsitleb avalikul istungil muudatusi vaktsiinitarnetes

Riigikogu sotsiaalkomisjon jätkab tänase istungi avalikus osas koos ekspertidega eelmisel nädalal arutlusel olnud COVID-19 vastase immuniseerimiskava täitmisega seonduvate küsimuste arutamist. Istung tõlgitakse ka viipekeelde.

Sotsiaalkomisjoni esimehe Tõnis Mölderi sõnul tõi eelmine nädal uudise, et ravimitootjad plaanivad vaktsiinitarneid ajutiselt kahandada. „Soovime teada saada, kuivõrd see mõjutab Eesti esialgset vaktsineerimiskava ja milliste võimalike probleemide ennetamisega meil seetõttu tegeleda tuleks. Samuti kuulame tänasel jätkuarutelul eri ära huvigrupid, kelle ettekanneteni me eelmisel nädalal ajanappusel paraku ei jõudnud,“ rääkis Mölder.

Sotsiaalkomisjoni aseesimees Helmen Kütt lisas, et ravimitootjate teated tarnete vähendamisest tulevad kõige ebasobivamal ajal ning riigil tuleb teha kõik mis võimalik, et vältida võimalikke fataalseid tagajärgi. „Isegi kui meile lubatakse hiljem suuremaid koguseid, võib paljude inimeste jaoks see liiga hilja olla. Eriti suur vajadus vaktsineerimiseks on eakatekodudes töötavatel ja elavatel inimestel, sest selge on see, et eakatel on haiguse kulg raskem ja nende sattumine ka haiglaravile tõenäolisem,“ ütles Kütt.

Istungile on kutsutud Sotsiaalministeeriumi, Terviseameti, Eesti Perearstide Seltsi, Eesti Õdede Liidu, Eesti Haiglate Liidu, Ravimiameti, Eesti Arstide Liidu, Eesti Haigekassa, Eesti Puuetega Inimeste Koja, Eesti Sotsiaalasutuste Juhtide Nõukoja, Eesti Linnade ja Valdade Liidu, Eesti Apteekrite Liidu, Eesti Hambaarstide Liidu ja Eesti Patsientide Liidu esindajad.

Sotsiaalkomisjoni istung avalik osa algab kell 14 ja seda saab jälgida veebist.

3 kommentaari
  1. Aga 3 aastat ago
    Reply

    sm Kiigu sõnutsi olevat kõik korras. Selle viisaastakuga saavad kõik ellujäänud 2 sutsu ära ja edasine on juba uue valitsuse asi.

  2. Almar Glustsenko 3 aastat ago
    Reply

    “K6ige r66mustavam” on, et omaarust meid senistest veel kiiremini ja veel suuremalt EUSA-juutlale muuma hakkava Eesti “Uue (Maailmakorra) Valitsusel” (NWO) on plaanis v6tta sisult eeliskiibistatavate nimekirja nuud ka omastehooldajad ja avalikkusele teatatakse, et hooldatavad omaksed on ju riskiruhm.

    Trikk on selles, et nii saab hulga patrioote nendearust rosimannuste kontrolli alla zombiestada, kuna p6hiliselt on patrioodid need, kes pole veel muunud oma esivanemaid orava elavate surnute aedadesse.

    Ja muidugi on AK-homojuutlal hea kaiata uudiseid, justkui Leedus on keegi “oma jope” ulbelt Covid-vaktsiini saamise jarjekorda vahele truginud, jattes nii mulje, nagu rikkad ja ilused on nii infostamata ja analuusiv6imetud, et laseksid endid ka pariselt kiibistada.

    AGA ARGE ENDISELT V6TKE ENDALE SIINKIRJUTATUT NIISAMA PAHE, VAID UURIGE-PUURIGE.

    KA 19.06.2019 MEILE DAVOSIS COVID-LEPINGU ALLKIRJASTANUD URO JA DAVOSI PEREMEHEST TIPPMASSOONIDE SH GUTERRESE (sh Kaljulaidi poolt meie rahaga hasti kinnimakstud Julgeolekun6ukogu) AVALDATUT.

    ARGE SEEJUURES TUNDKE HUVI, ET KUI JUBA 19.06.2019 TEGI URO (TULNUKASTAMIS)-JUHT, GUTERRES COVID-POLIITIKA ALUSTAMISE LEPINGU, MIKS SIIS MEID, 8 500 000 000 SURMA MAARATUT, EI TEAVITATUD SELLE OHTUDEST ETTE, KUI NEED OLID JUBA SIIS NII LAIA POLIITSILMARINGIGA TEGELASTELE TEADA.

    ET KAS NENDE PEAULESSANNE EI OLEGI ULEILMA SEESUGUSE PANDEEMIA EEST ETTE HOIATADA, LIIATIGI, KUI SEE OLEKS OLNUD JUBA SIIS SAABUNUD V6I ULEULDSE NUUDSEKS MEDITSIIINILISES M6TTES SAABUNUD, MITTE NUUDSES MAAILMA MAJANDUSE NUTUVABAMUURI TIPPUDELE PANDEEMILISE POLIITUMBERMANGIMISE M6TTES.

    ARGE LUGEGE:

    Robert Kennedy jr – en.wikipedia.org – ja 8.12.2020 6htulehest,

    Juri Lina: vabamuurlased…, 9.10.2020 6htulehest

    Lugege vaid seda, mida Valitsuste vaktsineerimisaktivistid edastavad, sest nende poolt on v6im ja vagi ja kogu puha 3-nurk ainsus (6-nurk ainut6esus).

  3. Almar Glustsenko 3 aastat ago
    Reply

    Arge viibige uha rohkem aega aias ja looduses, jattes isegi mobla koju, sest siis ei saa teid bluetoothiga teie k6igis uutes elektroonikaseadmetes totaalselt jalgida ja te v6ite millegiparast ise 70-aastaselt r66msa ja mittehallide juustega Juri Lina kekskkontrollimata m6ju alla sattuda.


    Arge tundke huvi, miks Eesti (Vene) Perade Liit kais juba alates vahemalt 21.09.2019 meeleheitlikult Toompeal 5G vastu piketeerimas, miks Molder ja Everaus ei v6tnud 2020 l6pus korduvalt Riigikogu menetlusse 5G taieliku keelamise seadust, kui nad pole veendunud, et see ei tekita covid-I sumptomiteks arvatavaid tervisevaegusi.

    Arge muretsege endale koju 3 meetri kaugusele seinale internetist valgusega kuvavaid projektoreid, mis muudavad seadmest valjuvat, biomaterjali lagundavat sagedust, seda osaliselt neelates, selmet otsese kiirguse niisuguse lainepikkusega keha ja silmanagemist lagundada, mis satub seadmetega resonantsi.

    Arge kasutage kasv6i vaid ekraanifiltreid, et 5G-ga meie sustemaatilised biolagundajad ja meie asemel ises6itvate busside robotite ja muude, me planeedist eluk6lbulikemate planeetide vallutamise 6hutajad, ei osakaks seada oma kahjustavat sagedust ohtlikult paika, kui nad ei oska maarata, missuguseks muudav me ekraanifiltes sealt valjuva sageduse.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.