Keskerakonna toetus EMOR-i uuringus kasvas

Postimehe ja BNS-i tellitud Kantar Emori uuringust selgus, et Keskerakonna toetus on maikuuga võrreldes tõusnud kahe protsendipunkti võrra: 21-lt 23-le. Valijate usaldus on kasvanud ka Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Isamaa suhtes.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kersti Sarapuu tänas kõiki toetajaid ning lisas, et nii EMOR-i kui ka Turu-uuringute toetusuuringutes on Keskerakond näidanud stabiilsust ning tugevat ja tõusvat toetust. „Meil on toetuse tõusu üle väga hea meel, kuid suur töö ootab kahtlemata nii suvel, sügisel, talvel kui ka kevadel veel ees,“ rõhutas ta. Ta lisas, et Keskerakonna eesmärk on võita valimised 3. märtsil 2019, et jätkuks inimnäolisem, sidusam ja kõiki Eestimaa inimesi arvestav poliitika.

Suvi annab fraktsiooni esimehe sõnul hea võimaluse Eestimaa inimestega senisest veelgi rohkem kohtuda ning rääkida lähemalt valitsuses ja Riigikogus tehtud otsuste tagamaadest ja neid selgitada inimestega otse suheldes. Jätkuvalt oodatakse ka kõigi mõtteid Eesti arenguks, mida tuleb näiteks sarjas „101 rahvakohtumist“ toimuvate ürituste raames üle kogu maa.

Inimeste usalduse on Keskerakond võitnud Sarapuu arvates esiteks tehtuga. Poolteise aasta jooksul, mil Keskerakond on olnud võimul, on fraktsiooni esimehe kinnitusel tegeldud mitme Eestimaa inimeste jaoks väga olulise küsimuse lahendamisega. „Madalat ja keskmist palka teenivaid inimesi maksustatakse vähem, et raha jääks töötajale rohkem kätte. Tervishoiu lisarahastamine ja väiksemad ravijärjekorrad on viimaks prioriteet. Põllumehed saavad põllumajandustoetustega konkureerida võrdsemalt Euroopa kolleegidega ja omavalitsused saavad senisest enam investeerida oma taristusse ja inimestesse,“ tõi Sarapuu välja. Samuti on edasi liikunud pensionireform, mis teeb esimese samba senisest õiglasemaks ning arvestab ühiskonda panustamist tööstaaži pikkuse, mitte vaid palga suuruse järgi.

Teiseks räägib Keskerakond Sarapuu sõnul teemadest, mis on paljude Eesti inimeste jaoks südamelähedased. Poliitikas tavapärase retoorika ja kahjuks ka üksteise kritiseerimise kõrval on Keskerakonnal positiivne programm valimisteks. „Oleme välja käimas sihte järgmiseks neljaks aastaks, olgu need neljarealiste põhimaanteede väljaehitamine või väga vajalik pensionitõus, et tuua eakad suhtelisest vaesusest välja,“ rõhutas ta.

Sarapuu sõnas, et inimesed märkavad tulevikuvisiooni ning saavad seda hinnata ja enda tõekspidamistega võrrelda. „Hariduse tulevik, transport, riigireform või õiglasemad põllumajandustoetused on vaid mõned näited, millega meie peaminister ja ministrid on aktiivselt tegelemas ning võimalikke lahendusi välja pakkumas,“ ütles ta.

Kindlasti peegeldab valitsuse juhterakonna reitingu kasv Sarapuu hinnangul ka kogu koalitsiooni tööd ja tehtut üldisemalt. “Vastu on võetud jätkusuutlik ning mitmeid murekohti, näiteks päästjate ja politseinike palka arvestav riigieelarvestrateegia. Ka kõigi koalitsioonipartnerite toetuse tõus näitab, et oleme teinud päris mitmeid õigeid otsuseid.“

Kesknädal

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.