EKRE ootab vabandamist Indrek Tarandilt

Indrek Tarand aetakse EKRE meeelavalduselt ära. Kuvatõmmis videost.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) nimekirjas riigikokku kandideeriv Indrek Tarand esitas Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) juhtliikmetele nõude tema ees vabandada, EKRE laseb Tarandi nõudega tegeleda advokaadil ning ootab Tarandilt vabandamist.

“Tarandi nõudega tegeleb edasi meie advokaat. Kui Tarand tahab oma europarlamendi hüvitise eest advokaate üleval pidada, siis lasku käia,” ütles ERKE aseesimees Martin Helme erakonna pressiesindaja vahendusel. “Me ootame jätkuvalt, et Tarand paluks meilt vabandust 26. novembri meeleavaldusel korraldatud vägivaldse provokatsiooni eest.”

Helme nimetas Tarandi käitumist 26. novembri meeleavaldusel “ühe kustuva poliitiku appikarjeks tähelepanu saamiseks”.

“Oleme valmis tooma kohtusse kümneid inimesi, kes on valmis tunnistama, kuidas Tarand on aastate jooksul erinevatel üritustel skandaalitsenud ja end laua alla joonud. Ka 26. novembri meeleavaldusel tundsid Tarandit ümbritsenud inimesed alkoholi lõhna. Ta võib väita, et oli kaine, aga me tegime kohe pärast meeleavaldust politseil teabenõude, millest selgus, et protokolli, mis kinnitaks indikaatorvahendi kasutamist Tarandi joobe mõõtmiseks, pole tehtud,” sõnas Helme.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) nimekirjas riigikokku kandideeriv Euroopa Parlamendi saadik Indrek Tarand esitas Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) juhtliikmetele nõude nende poolt esitatud valeväited tagasi võtta ja tema ees vabandada.

“Olen otsustanud pakkuda EKRE liikmetele – Martin Helmele, Urmas Espenbergile, Jaak Madissonile ja Henn Põlluaasale – võimalust asjade tsiviliseeritud ja korrektseks klaarimiseks. Võimalust ebaõigete faktide ja ebaterve laimu levitamise eest vabandust paluda. Tehes seda kõigi reeglite kohaselt samadest kõnetoolidest ja samades meediaväljaannetes, kus nad omi valesid avaldasid. Kui minu seatud tähtajaks on viisipärased vabandused esitatud, võtan need vastu ja loen loo lõpetatuks,” lisas Tarand.

“Minu esindaja, advokaat Maria Mägi Rohtmets on saatnud asjassepuutuvatele isikutele täpsete nõuetega kirjalikud ettepanekud koos tähtajaga ning me jääme ootama sündmuste normaalset kulgemist soovitud tähtajaks,” sõnas Tarand.

BNS

9 kommentaari
  1. Mitte 5 aastat ago
    Reply

    sammugi tagasi kremli provokaatori jota Tarandi rünnakute ees! Kuid ka kohtule ei saa loota, sest meil on kohus ostetav-müüdav ning teeb tellimustööd just kliki huvides. Pedemeelsed on aga just võimul.

    • heh 5 aastat ago

      miks te siin trollite ekreiidid? See siin ei peaks nagu teie mängumaa olema, aga ikka ronite siia oma sappi pritsima. Ekre ja ka tema trollid kolistavad pidevalt ämbreid, see ju ammu selge ja küll see ülbus ka paika pannakse. Teie erakonna aseesimees ei oska FB-s ka muud teha kui ainult teisi kritiseerida. Enne valimisi rääkida ainult teistest…..see näitab nõrkust ja kaks sellist erakonda on RE ja EKRE. Mis viga on? Kas kardate et kahepeale ei tule 51 kokku ja siis terendab 4 aastat röökimist opositsioonis. Vanad reformierakondlased räägivad üha häälekamalt sellest kuidas nüüd peaks just KE ja RE koalitsioon tulema, et see oleks kõige õigem jne. Ha-ha-haa, muidiugi tahetakse kosja tulla kui teatakse et valimisi ei võideta. Kui näiteks valimised võidaks reformarid, siis enam ei räägitaks üldse RE ja KE valitsusest. Nii naerma ajab kuidas ikka tahetakse võimule vahendeid valimata. Minu jaoks on ainus probleem see, et RE ja EKRE ei saaks võimule tulla, siis oleks küll katastroof käes ja peaks hakkama uut elupaika otsima. Kõik muu ei ole nii ohtlik.

  2. provokaator... 5 aastat ago
    Reply

    …nõuab vabandamist. Lakkugu panni.

  3. maali maalt 5 aastat ago
    Reply

    Probleem on siiski Tarandi alkoholi lembuses.

  4. Eve 5 aastat ago
    Reply

    Kaklust ei saa õigustada. mina pole Tarandi pooldaja aga ei teinud ta midagi sellist, et oleks pidanud kannatama ihunuhtlust. Ekrelased ja nende pooldajad võiksid olla tagasihoidlikumad. Nojah kisaga kuuleb rahvas rohkem ja et vaiksemalt olles peab tegema tööd rahva heaks ja tööd teeb ilma teisi solvamata vaid Keskerakond. Sotsid käituvad ka viisakalt.

    • Pdestajate 5 aastat ago

      ropud teod ja sõnavõtud seisavad alles ees. Assinovski tulistab siis, kui on õige aeg ja kõik teda telekast piiluvad. Каллас on lihtsalt jopski, et tühja lärmab ja oma bandele kahju teeb.

  5. Evele 5 aastat ago
    Reply

    …Naer saalis—-kummardan Sinu “tarkuse” ees. Sul na palju nimesid ka, kas endal sassi ei lähe, millise alt parajasjagu kommenteerisid?

  6. Eve 5 aastat ago
    Reply

    Kas minule kirjutaja ja arvustaja õrkas joomauimast üles või on muidu segane.

  7. Eve 5 aastat ago
    Reply

    Olin vist nii vihane, et ei märganud viga, peab olema ärkas.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.