Haridus- ja Teadusministeerium kutsub esitama kandidaate noortevaldkonna tegijate tunnustamiseks

Haridus- ja Teadusministeerium kutsub üles esitama kandidaate iga-aastaseks tähtsündmuseks kujunenud noortevaldkonna tunnustuskonkursile, mille eesmärk on tõsta esile noorsootöösse panustanud ja valdkonda edendanud inimesi ja organisatsioone ning mõjukamaid algatusi nii kohalikul, üleriigilisel kui rahvusvahelisel tasandil.

Noorteosakonna juhataja Reelika Ojakivi sõnul aitab tunnustuskonkurss väärtustada ühiskonnas noorsootöötajate, noorsootööasutuste ning organisatsioonide rolli noorte arengu toetajana. „Noorsootöö annab teadmisi ja oskusi, toetab loovust, algatusvõimet ja ettevõtlikkust ning aitab seejuures vähendada sotsiaalse tõrjutuse riski,“ ütles Ojakivi. „Iga noortevaldkonna osapool annab ühiskonnale olulise ja tänuväärse panuse, võimaldades noortele osalust mitmekesistes ja arendavates tegevustes.“

Tunnustuskonkursile saavad kandidaate esitada kõik juriidilised ja füüsilised isikud kaheteistkümnes kategoorias: aasta noorsootöötaja, aasta huvikool, aasta noortekeskus, aasta noorteühing või -organisatsioon, aasta osaluskogu ja õpilasesindus, aasta noortemalev, aasta noortelaager, aasta kohalik omavalitsus, aasta noorsootööühing, aasta toetaja noorsootöös, aasta tegu noorsootöös ning pikaajaline panus noortevaldkonda.

Kandidaatide esitamise vormid on kättesaadavad Eesti Noorsootöö Keskuse Konkursiveebis, kuhu saab kandidaate esitada registreerudes ja logides sisse ID-kaardi või Mobiil-ID-ga. Kandidaatide esitamise tähtaeg on 1. november 2018.

Lõpliku ettepaneku kandidaatide riiklikuks tunnustamiseks teeb haridus- ja teadusministrile Eesti Noorsootöö Keskuse poolt moodustatud tunnustuskomisjon, kuhu kuuluvad nii noortevaldkonna esindajad kui noored.

Laureaadid kuulutatakse välja 2019. aasta alguses pidulikul tunnustussündmusel. Noortevaldkonna tublimaid tegijaid tunnustab ja tänab haridus- ja teadusminister Mailis Reps.

Kesknädal.ee

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.