Yana Toom: Euroopa Liit aitab Ida-Virumaa elanikel ilma hirmuta tulevikku vaadata

Euroopa Parlament on vastu võtnud määruse, kus sisuks muudatused õiglase ülemineku fondi asutamisdokumendile. “Õiglane üleminek rohelisele majandusele – see on peamiselt seotud töökohtade loomisega. Ning see on ka ainuke tee, kuidas Euroopa aitab Ida-Virumaa elanikel ilma hirmuta tulevikku vaadata,” on eurosaadik Yana Toom (Keskerakond/Renew Europe) veendunud.

Yana Toom töötas eelnimetatud muudatusettepanekutega kui Euroopa Parlamendi tööhõive ja sotsiaalkomisjoni variraportöör. “Pikka aega käis Euroopa Parlamendis kähmlus, et millele tohib ja millele mitte kulutada selle suure fondi rahasid. Minu jaoks on vastus ilmne. Prioriteediks on töökohtade loomine, investeeringud ettevõtlusesse ja taristusse. Enamik kolleege olid minuga nõus. Ja Euroopa Parlament otsustas, et fond on ennekõike sotsiaalne vahend, mille eesmärgiks on võidelda töötusega sellistes piirkondades nagu meil on Ida-Virumaa,” ütles Toom.

Euroopa Parlamendi poolt vastuvõetud muudatusettepanekud kohustavad riike keskenduma just keskustest kaugete regioonide demograafilistele probleemidele, et arendada piirkonda ja fondi rahade toel panustada töötajate ümberõppesse ning toetada väikse- ja keskmise suurusega ettevõtteid. Samuti otsustati suurendada fondi mahtu 11,2 miljardilt 25,3 miljardile eurole.

“Eelneva jaotuskava kohaselt oli meil võimalus saada 125 miljonit eurot, millele oleks lisandunud veel 200 miljonit eurot struktuurifondidest,” kommenteeris Yana Toom, “ning arvestades summasid ühe elaniku kohta, olime nimekirjas esimeste seas. Nüüd on raha veelgi rohkem ja fondi maht suureneb. Euroopa Parlament soovib, et fondi ressursid kasvaksid seitsme aastaga 58 miljardi euroni. Selle raha saamiseks peab aga meie valitsus koostama Ida-Virumaale üksikasjaliku arengukava. Aega on meil selleks 1 aasta, seda siis alates määruse jõustumisest, kui muudatused kiidab heaks Euroopa Nõukogu ehk heakskiit saadakse kõikidelt Euroopa riikide ministritelt.”

Euroopa Liidu õiglase ülemineku fond loodi spetsiaalselt selleks, et vältida keskkonnasõbralikule majandusele üleminekust tingitud sotsiaalseid katastroofe neis piirkondades, kus elu-olu on olnud siiani sõltuvuses kivisöest, põlevkivist või turbast.

21 kommentaari
  1. Esimese 4 aastat ago
    Reply

    raksuga lugesin, et Euroopa liit aitab Ida-Virumaal ilma hirmuta tulevikus Venemaa rüppe karata. Alati kui kremli mõjuisikut Jaanat näen, siis käib sihuke mõte läbi.

  2. Mine õige... 4 aastat ago
    Reply

    Euroopa liidu normide tõttu ida virumaal kaevandusi ja tööstust just suleti. Aga keskerakondlaselt mõistust loota on liig.

  3. vana 4 aastat ago
    Reply

    Yana on üks meie parimaid ja töökamaid saadikuid Europarlamendis ja selle eest inimesed teda austavad ja valivad.

  4. vanamemm 4 aastat ago
    Reply

    Mis koledat hirmu need vene kodanikud seal Ida-Virumaal siis tunnevad? Vot on arusaamata. Enamus seal on Venemaa kodanikud ja kodutee valla. Putin lausa kutsub ja maksab toetusigi, miks kodanik ei taha oma superriigis elada, vot see on küll mõistetamatu. Eestlane oli Ansipi “õitsengu” ajal sunnitud võõrsilt minema perele leiba tooma, venelane lähebki ju siis koju, kui siin enam tööd ei ole. Neile meie okupeerimise kummardajatele veel EL, i rahasid kuhjata on küll kurjast. Olgu ikka rõõmus teie meel, Venemaa on alles veel!

  5. Soo 4 aastat ago
    Reply

    Tore kui aitab. Aga miks ta siis ei audanud kui Ansipi valitsemise ajal vaesus aina kasva. Miks ta ei sekkunud kui toimus stalinistlikku aega meenutav kuritegu E.Savisaare suhtes. Nüüd on meie riigis tööl ukrainlased kes saavad palju rokem palka kui meie töölised. Miks peame me aitama teisi riike kui vajame ise abi. Vahepeal tegeleti Brüsselis põgenike jaotamisega ja Venemaa-vastaste sanktsioonidega. Mina igatsen taga vaba Eestit ja meie raha eek-i. Tuleks lõpetada sekkumine teiste riikide siseasjadesse, Iga riik peab ise otsustama mis talle hea on.

  6. Nojah 4 aastat ago
    Reply

    Miks eestlased ei taha elada Eestimaal ja mõned alatumad arvustavad meil elavaid vene keelt kõnelevaid inimesi. Paljud on siin sündinud ja kasvanud ja peavad Eestimaad oma kodumaaks ja armastavad Eestit. Nendeast halba rääkijad on alatud ja alaväärtuslikud inimesed eestlaste seast.

  7. nojah,ile 4 aastat ago
    Reply

    Keegi pole mõnitanud. Paljud Ida-Virumaal inimestest ongi ju Venemaa kodanikud, pole soovinud Eesti kodakondsust, seega on see riik neile üdini võõras. Siin sündinud, kasvanud kuid riigikeelt ei oska, ega tahetagi osata— see on üdini ülbe suhtumine nii riiki kui kodanikesse. Jah maad nad armastavad, nagu armastab agressor teistelt jõuga äravõetud maad, kuid maa on maa ja maad on Venemaal mitukümmend korda rohkem kui meil, eestlastel. Pole midagi kurja selles, kui inimest, kes armastab Vene riiki, on selle kodakondne, austab selle riigi pead jne. lihtsalt heatahtlikult soovitatatakse tagasi pöörduda oma juurde juurde, kui senist elu ei ole võimalik enam jätkata. Miks peab toetama EL, i rahade eest inimesi, kes sedasama EL, i vihkavad ja meelsasti ühinevad Vene FR. ähvardustega.

    • Almar Glustsenko 4 aastat ago

      Valan eht t6de6iguslikult veidi 6li tulle juurde. P6hiline on maakusimus ju? Kuigi enamus linnastunutest ei oska selle maaga midagi m6istlikku peale hakata.
      Ida-Ugrila on meilegi (eesti maarahvana) ju veel p6lisem maa kui Virumaa ja Liivimaa. Seega, miks me ei lahe oma sealsele algmaale lahedamalt elatuma. Setod saavad seda sisult p6listatud viisadega teha. Muud Eesti ugrid, miks me ei lahe kasv6i Lenoblasti tasuta luhiviisaga? Kasv6i ei v6ta Venemaa kodakondsust, nagu seda v6tsid Abhaasia v6i Osseetia p6lised? V6i Krimmi kodunenud ukrainlased ja tatarlased ehk ka m6ned seal veelgi p6lisemad skuudid? Kas setodel ja skuutidel on vaja luua enda riiki juriidiliselt, kui nad saavad aru, et see annab nende kodu seni endasse kirjutanud impeeriumist teisel pool asetsevale impeeriumile v6imaluse tahta see tilluke lapp maad omakorda kergelt ara vallutada ja eelmine impeerium, millest ollakse just( jalle?) lahti saadud, hakkab sedav6rd veel kibedamalt sind taga kiusama? Eriti, kui vastavaks naiteks on poliitpendeldav ja end MRP Rail Balticuga heameelega l6hki rebiv pisi-Eesti.

      Nokk kinni saba lahti. V6i teed nagu, et nokk on kinni (et COVID-suukorv on peas?) et jarjekordne NATO v6i Varssavi Pakti ja/v6i nende m6lema MRP sind saapa alla ei pigistaks ja ka su saba lahti jataks.

      Nagu Rootsi v6i Soome seni edukalt teinud on, vahemalt eilseni (21.09.2020), kuni Eestis kogunenud NATO lennubande suudimatult Soome 6huruumi ei rikkunud? V6i pead sina seda juba loomulikuks, et soomepoisid v6iksid neid avasuli tervitada ja Venemaalt jargmist Ingerimaa obadust ootama jaada (sest Patsi tellitult puhkab ju rahulikult juba 83 aastat Helsinki Hietaniemi kalmistulgi vapside juht, Artur Sirk)?

      Kas selleparast, et meile on EUSA pan-impeeriumis elatud viimase 28 aastaga peaaegu Pavlovi koera tasemel suudetud sisse harjutada alateadlik refleks (ja hiljuti Riigikogu 92 saadiku poolt see ka teadlikult kinnistada), et me justkui ei saaks seda teha (Ida-Ugrilasse tagasi koduneda) enesekaitseinstinktist johtuvalt, kuna Putini seltskond soodaks meid selle eest kohe Koola karudele v6i Amuuri tiigritele, sest ma oleme nuud Valgevenes (ja otsapidi Veneski?) riigikukutajad?

  8. Lugegem ajalugu! 4 aastat ago
    Reply

    Jalta konverents ehk Krimmi konverents toimus NSV Liidus Krimmis Livaadia palees 4. kuni 11. veebruar 1945, kus Nõukogude Liit, Ameerika Ühendriigid ja Suurbritannia jaotasid ära Teise maailmasõja järgse Euroopa ja Aasia. Nagu Teherani konverentsilgi, jätsid Churchill ja Roosevelt Eesti, Läti ja Leedu Nõukogude mõjusfääri.Vastutasuks lubas USA president Roosevelt alustada peale Saksamaa purustamist sõda Jaapaniga. Mõlemad osapooled pidasid sõna. Eesti ja Baltikum olid ja on tänaseni lihtsalt vahetusrahaks suurtele tegijatele. Seega ei ole ehk korrektne rääkida mingist okupatsioonist.Lisaks olid balti riigid aastasadu olnud Vene tsaaririigi kubermangudeks. Vaevalt Roosevelt isegi teadis, et Eesti oli paarkümmend aastat olnud iseseisev riik. Ja suurte tegijate äri juures ei omanud see mingit tähtsust.

    • Viga: lubaja oli siiski Stalin 4 aastat ago

      ” lubas USA president Roosevelt alustada.”..lubaja oli siiski Stalin, kes lubadust täites ründas 9. augustil Jaapanit.
      9. augustil heitis USA Nagasakile ka aatompommi ja Jaapan kapituleerus.Kapituleerus mitte aatompommi pärast vaid pidas lootusetuks võidelda kahel rindel.

  9. eestlane 4 aastat ago
    Reply

    Venemaa pole meile kunagi midagi halba teinud, vastupidi ehitas Virumaale ja mujale Eestisse korralikud elumajad, et rahvas võiks inimväärselt elada, andis hariduse ja tasuta meditsiini, mis oli oma teadusliku lähenemise poolest esirinnas maailmas. Inimesed said rahulikult ja jõukalt elada, ostsid suvilaid ja autosid, et progresiivselt puhata. Kahjuks Ameerika ja Euroopa kapitalistid purustasid selle elu-olu

    • Almar Glustsenko 4 aastat ago

      “Eestlane”, mitte “eestlane”, sellega on paljugi oeldud.

      kahjuks on siinsetele me maarahva peremeesugridele, juba praeguselt Venemaalt me esiisasid pagendades, viimase 1500 aastaga, algul slaavide, mongolite, nende palgatud varjaagide ehk viikingite)ja hiljem 800 aastaga Eestis ja Liivimaal juutide, sakslaste, taanlaste, poolakate, rootslaste, venelaste ja k6iksugu m6tlemisv6imetuks “heaolulenud” laane massi orjapidajate poolt pahe taotud, et heaolu on oma loodusest kaugenemine ja selle roovtarbimine.

      Kui juba ENE’s, maailma energeetika ulevaates on paikeseenergia kohta kirjas suurus “vaga palju”, siis ehk oled uurinud kui kiire aja jooksul pooldub Sillame uraanijaatmete jarves ollus nii ohutuks, et Sapakate, Mossede, vahemal maaral Zhigullide ja 6ite pisut Volgade heaolu kipakas Narva-J6esuu kooperatiivi suvilas v6i paneelikas v6iks 6igustada looduskoormust 2000 -8000 inimest km2 kohta, kui nende asukate endine keskmine asustustihedus Venemaal on 8,5 ja Kaug-Idas sootuks 0,8 (mitte, et s6geheaoluga ajupestud europiide v6iks lasta uhtlaselt sinna Juutide AO-sse juurde, kuni sealgi on looduskatastroof, nagu ka Euroopa Pagulaskeskuse poolt Euroopa igas riigis keskmise asustustiheduse 200 elanikuni km2 kohta viimist on Eesti Valitsus praegu hoogsalt ellu viimas)?

  10. oh jumal küll milline kas tõesti naiivsus või kuritahtlik eestlane, oma rahva vaenaja... 4 aastat ago
    Reply

    ….Venemaa pole kunagi meile halba teinud!!!! Ta ei olegi muud teinud kui ainult kurja alates Ivan-Julmast ja lõpetades ametisoleva kroonimata punakuningaga. Kas inimene elab keldris, et maailmas toimuv pole talle kunagi kohale jõudnud? Käis täiemastaapne rahvuste hävitamine, et teha ruumi “Jumala poolt väljavalitutele-venelastele” ja seda kõike teiste rahvaste arvelt (miks ei lastud eestlasi tagasi Narva peale pommitamist, miks süüakse siiani kavakindlalt eestlasi välja, oma riigis saab tööle ainult vene keele oskusega, sest hall vaenulik umbkeelne mass ei mõtlegi minema minna, aga samas lõugavad täiest kõrist “POCCIA”), ikka mõõga ja tulega, nälja ja surmaga, laipade virnad palistavad seda Venemaa “mitte midagi halba tegemist”. Kellele neid elamuid peale sõda siis ehitati, milleks oli vaja neid haiglaid ja koole, ikka selleks, et ära mahutada vabadusest vabastajad ja et neil ka tööd oleks siis tariti tooraine siia ja veeti valmistoodang põhjatu Venemaa ahnesse kurku, miks seda tehti, et hävitada väikerahvad ja sellega kindlustada selle punase katku levikut.

    • Almar Glustsenko 4 aastat ago

      “Oh Jumal kull”….

      Mind huvitaks, kas sa oskad oelda, kellele nuud Valitsus ja poliitoligarihia neid korrusmaju Tallinnasse ja Tartusse ning igale linnalahedasele p6llulapile ja endisele linna sotsiaalmaale ehitab?

      Kremli batka poolt Eestisse edasi kupatatavatele tadzhiki orjadele, Kuna 92 Riigikogu saadiku otsusega on Valgevene kaudu Vene vagesid jarjekindlalt Eestisse meelitatud?

      Saamidele, kes p6hjalas jaa kiirelt sulades hakkavad paljunema, nagu janesed ja keda me kaasloodusrahavana (kahtlemata me lahisugulasrahavana) siia laienema kutsume?

      V6i siiski rahvusetuks muudetud maailmarahvale, nendele Bangladeshi Keenia jms 6nnetutele, kellele Reet Ausa sugused “toomesilased” katteta dollarites ja eurodes kipuvad esmalt “hadavajalikku heaolu” kindlustada, seejarel purjetavad nende maa ressursse enda omadena vaarindama igasugu tiitpruulid ja kaljulaiud ning nende reisikaaslased, tarmosoomered peavad seejarel Roosiaaia teenelistele meeskleitlastele k6nesid ja kirjutavad igal kuul lehes, et me oleme kohustatud orjadena kodustama neid, jarjekordselt oma kodumailt valja heidetud 6nnetuid 7 600 000 jagu, et siis nende ees p6lvitada ja lasta enda pronksi paadinud suurkujud lainetesse heita?

  11. ma vaatan südamega sinu sisse 4 aastat ago
    Reply

    Nii head eestluse eest seisjat, kui meie Janotska, pole kusagilt võtta!
    Tema hingestatud ütlused ja suurteod riigiheaks tuleks ää märkida ordenitega!

  12. jaajaa 4 aastat ago
    Reply

    Venemaal suhtutakse kõigisse rahvustesse hästi. Venemaa intelligents ei räägi halba teiste riikide inimestest.Aga ega meiegi intelligents seda ei tee. Viisakus ikka kõigepealt. Eestimaalased on kõik võrdsed ja inimesi ei või hinnata rahvuse järgi vaid nende tegude järgi..

  13. Jaak 4 aastat ago
    Reply

    Yana Toom on ainuke meie saadik Brüsselis kes tegutseb eestimaalaste huvides. Teised on kadunud nagu vits vette. Pole midagi kuulda millega tegelevad. No mida head saab teha näiteks Ansip kelle valitsemise ajal meil vaesus aina kasvas ja anti välja üks vale otsus teise järgi.Nõuka ajal oli ta küll tugev kommunismiehitaja aga nüüd on vaid teada et ta lubas teha kõik mis võimalik et valitsus laiali ajaa aga veel ühte reformistlikku valitsust meie riik välja ei kannataks. Väga tahaks teada millega tegeleb Kelam temast pole ma midagi kuulnud. Mina leian et riigi heaolu oleneb ikka valitsusest. Siiani olime üks vaesemaid riike Euroopas.

  14. Almar Glustsenko 4 aastat ago
    Reply

    Juutidel kaib rahvusparilus rangelt emaliini pidi., Ida-Virusse kunagi NL-ist etapitud toolised, kes on nuud juut Yana poolt”Eestlastatud”, ei saa kull hirmuta tulevikku vaadata, sest selle trammi poolt ule s6it tahendab neile l6plikult nende igasuguste veneluse identiteedi havitamist. Raakimata eestlastest, kes peaksid selle alla jaama.

  15. Maali Maalt 4 aastat ago
    Reply

    Lugesin J.Toomi intervjuud Venemaa ühele tv-le. Seal küsiti sanktsioonide kohta Valgevene ja teiseks Navalnõi pärast Venemaale. Navalnõi kohta ta ütles, et ta ei tea, kas ta mürgitati Kremli poolt või mitte ja seega ta selle punkti poolt ei hääleta. Valgevene kohta ta ütles, et Batka talle ei meeldi ja sellepärast ta pooldab neid sanktsioone. Huvitav, et ,,president,, SVETA ka luges EL kantslist paberi pealt, kus ta pooldab sanktsioone oma kodumaa vastu ja näitas seal mõningaid fotoshoppe peksmistest, teadmata kus kohast ja millal need on võetud. See proua on ikka päris loll, kui ta tahtes sanktsioone oma maale, tõmbab ta oma riigi ääretult kehva olukorda, nälja pajukile. Siiani oli Valgevenes päris suur eksport Euroopasse masinate näol, nüüd see kõik tühistatakse. Muide, USA tahab muuta Valgevene samasuguseks sanitaarkoridoriks nagu meie oleme juba. Nii, et täitub Bžežinski unistus uuest maailma korrast, kus ta ütles, et need viimased Venemaa piiririigid ise hävitavad ennast ja siis USA aitab hävitada Venemaa.

  16. Almar Glustsenko 4 aastat ago
    Reply

    Kui sisu lugeda, kus on lihtsalt ule-Euroopaliselt loetletud jarjekordses fondis jarsku hupet sadadelt miljonitelt kumnetele miljarditele (50-kordselt), ilma mingi jututa, et kuis RSR on selle raha jagamise struktuuri eelnevalt paika pannud, kui Yanal see avaldada lubati. Paika pannud Ida-Viru parismaalaste vaikeettev6tluse arendamiseks ja 1980-tel sissetoodud NL impeeriumiorjade elu stabiliseerimiseks (et neid ei aetaks siit poliitmajanduslikult Soome ja Saksamaale ja kuhuiganes laande edas) ja et ei oleks RSR-Oravla duol, nende poolt huljatud Kreenholmi-Dvigateli Edgariprokuroride-kensaanide-martsanderite-kaljulaidide LGBT-statavas jaakmadistatud metsavendade covidistamise tuhjaks jaanud poliitstalkerlasse v6imalik tuua horde neegreid, et algul Ida-Virus ja Lasnamael, aga m6ne aasta parast sedakaudu juba kogu Eesti- ja Liivimaal parismaised h6imud mulattideks ara segada.

    https://uueduudised.ee/arvamus/jaak-madison-euroopa-komisjonist-nad-on-kas-norgema-moistusega-voi-lihtsalt-kapipunased/

    https://uueduudised.ee/arvamus/repliik/jaak-madison-terves-uhiskonnas-ei-saaks-olla-presidenti-kes-premeerib-vaimseid-vagivallatsejaid/

    Ei tea, kas Yana on julgenud oma Brussel-Roosiristiruutlitanav-Narva liinil uhavatest euroimpeersionistlikest trammidest uldse paari viimase aasta jooksul nina ka reaalsele Eesti tanavale pista (et naiteks otsida potentsiaalseid noori ja kusida mis vaikeettev6tet nad tema toodavate miljonite eest luua sooviksid), et kusida vene noorte kaest ka seda, miks nad on omaalgatuslikult kinnitanud mulle viimases hadas, et valiksid igal juhul EKRE’t, kui ma Eestist seni ESM’I poliitvarastatud 14 000 000 000 euro varastamise hoiatust linnas avalikult levitanud olen? (avalikeesti.ee, nr 3, lk 6, prof.Olev Trass, mitte vaimustuda EUSA katteta rahade ootuse reklaamist seal).
    https://uueduudised.ee/uudis/eesti/erakondade-reitingud-ekre-toetus-liigub-tousutrendis/

    See Yana impeersionistlik mantra, et ta assitab Lasna ja Narva venkusid eestlust p6lgama on tapselt Rochildi Macroni Auleegioni ordu ruutel, tuumaoligarh, Sandor Liive, Venemaa elektriuhenduse asemel, tuumajaama jutu jatkuks, mida samasugustatud AK meile aeg-ajalt kuulutab (on siis ka mingi m6istuslik alus ehitada Sosnov6i Borist 100 kilomeetri kaugusele Eesti tuumajaam, nagu ka Valgevene ja Leedu omad k6rvuti, ilma seda mahitava Rochildi v6i Sorose v6i Hodorkovski kurja plaanita, et keegi ahvardab oma diversantidel vaenlase kulje all need tshernob6llida, v6i teeb seda jalle ilma ahvardamata).

    https://uueduudised.ee/arvamus/repliik/mida-paganat-teevad-eesti-kaitsevaelased-maslevas-malis/

    Liive orduvend, Juri Luik, on saatnud jarjekordse eriuksuse selleks Malisse tuereege oma kodumaal Prantsuse (Au)v66rleegionina valvatavast tuumakaevandusest eemal hoidma.Kas elusalt v6i surnult. Sest Prantsusmaa saab 70% oma tuumakutusest sealt ja on maailma juhtiv (deklareeritult veel rahumeelse?) aatomienergia jaamade tootja, mis on ka uks olulisemaid Prantsuse ekspordiartiklitest.
    (Rahvuslik Teataja, maletatavasti 2011 esilehel)

    Aga Prantsusmaal on vaga palju regulaarseid pensisaajaid, lisaks kollavestidega aastaid kestnud kodus6ja kulude katmise vajadus seni, kuni Ratas v6i Toom pole omavahelises siseheitluses teinud naiteks neile Narvast PPP-poliitilist huppelauda P6hjamere naftashelfidele maandumiseks.
    (Rahvuslik Teataja, maletatavasti 2018 esilehel)

    V6i kuulutab Yana siin tagantjarele mingitest miljonitest, mida ta on toonud ja Eesti parismaalastele (COVID-kriisi ajal p6hjendatult ESM’ist tagasi) jagamise asemel jaganud v6ibolla juba aastaid RSR-i Valitsuse ajal Eesti kodakondsuse saanud ukraina ja velgevene rahvusest orjadele, keda pole j6utud veel Ilovaiskisse OSCD ESPLAna edasi saata ja seal maha matta?
    https://uueduudised.ee/uudis/maailm/euroopa-taastusfondi-kulmad-allhoovused-piiratud-abi-saav-itaalia-astus-brusseli-seatud-loksu-saksamaa-sai-soovitu/

    Kas naiteks Yana on esitanud Lasnaidee noortele oma Eestisse toodud poliitrahade maksekorralduse koopiad selle kohta, kuipalju on lainud oletatavalt Surzhikovale lapsevankrite ostuks (mida on v6imalik rentida Aaviksoo TalTechi neegriimikutele), kuni 9, septembrini 2020 Vabaduse valjaku kunstigaleriis Eesti lippu k6rbes paradzhaaks ruvetanud venelannadest “kunsknikele”, Roosiaias 20.08.2020 eestlasi meie puhal m6nitavale vene LGBT-“luuletajale”, Sveta Grigorjevale, kleidis Mikk Parnitsale ja seelikus Aripaeva ajalehe “peatoimaetajale”, v6i neid ilmselt sinna kaaskutsund Heido Vitsurile,

    Edgari prokurori Narva Kreenholmi varemeil Vabale Lavale, v6i selle kaksikule Telliskivi LGBT-las, v6i uuele selle kolmikule Kopli P6hjala kummikuvabrikus (reet-aus’as Bangladeshi p6liselanike Eestsisse massmeelitamise uues pesas) kuhu tuhandetele Aasia pagulastele riik juba jaavate “kulaliste” kortereid 2021. aastaks ehitab, ilma isegi Kopli venkudeltki selleks mingit luba kusimata. Millest Yana ja Juriloomulikult “midagi ei tea”, raakimata TTV varemetel paevitavast korea pangaroovlist?
    https://uueduudised.ee/uudis/eesti/vihkajast-president-kogub-enda-umber-vihkajaid-sveta-grigorjeva-luule-toestab/

    https://uueduudised.ee/uudis/eesti/henn-polluaas-ekre-on-vabadust-noudva-valgevene-rahvaga-ja-jutud-lukasenko-toetamisest-on-raige-vale/?unapproved=19608&moderation-hash=22d7822413c597083f14d57e279b9468#comment-19608
    https://uueduudised.ee/uudis/eesti/puksid-nurka-seelik-selga-ka-aripaeva-peatoimetaja-laks-roosiaeda-abikaasa-sobrannana/

    https://uueduudised.ee/arvamus/ats-miller-me-peame-oppima-pariselt-riiki-pidama-mitte-jaurama-selle-ule-kas-sobib-oelda-neeger/

    (SIIN MU TOODUD VIITED EI OLE SELLE MEEDIA SOLKIMISEKS TEISEGA, NEED ON ELAVAMA ERAKONDADEULESE SISULISE ARUTELU LOODETAVAKS ELLUKUTSUMISEKS.

    PALUN LUGEGE KA VIIDATU SISU ALL OLEVAID KOMMENTAARE, SAATE PAREMA ULEVAATE, ET MIDA SELLE PUSILUGEJAD SELLE SISUST TEGELIKULT ARVAVAD)

  17. Almar Glustsenko 4 aastat ago
    Reply

    Sa oled vaga terane, Maali Maalt.

    Aga peale seda, kui p6ud on Odini ara ikaldanud, kas sul p6llupaal ka m6ni vastav uus idu idaneb, kes Bzhezhinski oma riikliku Tu-154 man Kat6nni vanu konte tuvastama juhatab.

    ……………………….

    PS Vabandan kohe siinjuures k6igi Poola t6eliste patriootide ees, et arge saage valesti aru, ma austan te langenuid, milleiganes eest ja kelleiganes kaelabi nad on langenud ning saan aru, et teie ei puutu ei Brzhehinski araandmistesse ega pan-USA-Euraasia impeeriumite genotsiididesse, kuid mul lihtsalt on vaja Maalile naitlikustada, et Baltikumi Piibeleht viskab oma surnud koera jarjekindlalt Poola Wesipruulile ja too tagasi (v6i oli see vastupidi), kuid neil pole lootustki seda ule (Valge)Vene muuri upitada.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.