Keskerakond teatas Ühtsele Venemaale koostööprotokolli kehtetusest

Keskerakonna peasekretär Andre Hanimägi saatis esmaspäeval Ühtsele Venemaale e-kirja, milles teatas, et 2004. aastal Keskerakonna ja Ühtse Venemaa vahel sõlmitud koostööprotokoll ei kehti.

“Seoses meie 2004. aasta koostööprotokolliga, millele on alla kirjutanud Ain Seppik, Mailis Reps, Valeri Bogomolov ja Valeri Gussev, teatab ja kinnitab Eesti Keskerakond üle, et dokument ei kehti,” seisab post@edinros.ru aadressile saadetud inglise keelses kirjas.

Kaaskirjas märgib Hanimägi, et “seoses Vene Föderatsiooni rünnakuga Ukraina vastu kinnitas Eesti Keskerakonna volikogu 5. märtsil 2022 üle, et Ühtse Venemaa ja Keskerakonna vahel 2004. aastal sõlmitud dokument ei kehti”.

“Mõistame hukka selle sõja, milles hukkuvad süütud inimesed, mis sunnib ukrainlasi oma riigist lahkuma ja põhjustab selle iseseisva Euroopa riigi hävingu. Kutsume Venemaad tungivalt üles agressiooni peatama, austama valitud juhtkonda ja suveräänse Ukraina territooriumi ning loodame rahule,” seisab Ühtse Venemaa juhtkonnale saadetud kirjas.

Keskerakonna volikogu kinnitas laupäeval üksmeelselt üle, et 2004. aastal sõlmitud koostööprotokoll erakonnaga Ühtne Venemaa on raugenud ning see ei kehti enam. Otsuse poolt oli 103 volinikku, erapooletuid ja vastuhääletajaid ei olnud.

8 kommentaari
  1. Noo 2 aastat ago
    Reply

    Keskerakondlased peaksid Venemaa rahule jätna. Võljaspoolt tulev ässiamine ja Bideni soov Venemaad nõrgestada andsid hoogu juurde Ukraina ekstremistidele tapatalgute korraldamiseks Ukraina elavate venelaste vastu. Bidenil oli vist vähe sellest Süüria pommitamisest. Samuti ähvardas Ukraina Venemaale saata aatonipommi. Enne Bideni tulekut toimusid ka venelastele tehtavad tapatalgud aga vähemal määral ja ptin kannatas selle välja.

  2. Eve 2 aastat ago
    Reply

    See mis toimus Ukrainas verise ja ebaseadusliku võimuvahetuse ajal Kiievis oli koletu kuritegu. Mõned ukrainlased on ka põgenenud Venemaale ja üks rääkis et tema sugulane kes pidi rahu kaitsma lükati koos teistega seina äärde ja peksti keppidega neid et si segaks valimisi.Janukovitsi ajal oli Ukrainas rahulik aga tal õnnestus põgeneda muidu oleks ta õra tapetud. Võimule sai inimene kellel on ka kuritegusid hingel ja lõpuks endine näitleja kes on täielikult Bideni ja mõnede Euroopa riikide mõju all kes ässitavad teda tegema tapatalguid venelaste vastu.

  3. Nojah 2 aastat ago
    Reply

    Janukvitsi valitsemise ajal oli Ukrainas rahulik, tähendab et praeguses sõjas on süüdi Zelinski ja muidugi ka ässtajad väljaspoolt. Keskerakondlased ärge vähemalt teie olge vaenuõhutajad. Kui süüdistatakse Putinit siis miks tehakse halba Venemaal elavakĺe rahvale. Nemad pole ju milleski süüdi. EL-u tegelaste poolt väljamõeldud sanktsioonid puudutavad just rahvast. Väga alatu on et rublasid ei saa vahetada eurodeks. Venemaal elavad lapsed ei saa toetada Eestis elavaid vanemaid. Ma nagu juba kuulen meie ajukääbikute vastust et las vanemad lähevad ka Venemaale. Aga neil on siin kodu. Venemaal töötavad eestlased ei saa oma kodumaale pöörduda kuna nad hakkavad saama pensioni rublades aga vahetada ei saa jne. See pole taoatalgu aga inimeste ahistamine küll ja väga alatu.

  4. Eveh 2 aastat ago
    Reply

    Ma tahtsun veel öelda seda et et tahetu võimuvahetust teha ka Valgevenes saates sinna väljaspoolt rahurikkuja. Õnneks see ei läinud läbi ja Valgevene on rahulik ja tore riik. Mingi õhin on peal et Venemaad riidu ajada teiste riikidega ja Ukraona punul see õnnestuski. Äärmiselt alatult käituvad mitmete riikide juhid eriti vaenulikud on Suurbritannia ja Poola aga on ka teisi.

  5. Endine keskerakondlane 2 aastat ago
    Reply

    Üle suure aja ja pika survestamise tulemusel tegi Keskerakond õige teo. Tulemusena langevad ära kindlasti mõned putinistid, kuid korralike ja rahulike tsiviliseeritud tarkade inimeste osakaal võib Keskerakonna elektoraadi osas isegi kasvada.
    Keskerakonna hääletoru “Kesknädal” peaks blokeerima pikaaegsete Eesti riigi ilmsete vaenlaste trollivabriku saastkommentaatorid!

  6. to endine 2 aastat ago
    Reply

    jah, ja siis oleks vaba ajkirjandus, demokraatia ja sõnavabadus ja vbadus., mille eest seista.

  7. nime ei ütle 2 aastat ago
    Reply

    loen siin komme ja ma ei imesta enam sugugi, et keskerakonna toetus langeb.

  8. Tõe eest! 2 aastat ago
    Reply

    Esä esä,käkki tetti aga mitte ei ütle

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.