Ratas tegi Kallasele ministri puudumise pärast märkuse

Jüri Ratas

Riigikogu esimees Jüri Ratas tegi märkuse peaminister Kaja Kallasele, kuna augustis puudus riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjoni istungilt rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus.

Ratas tuletas kirjas Kallasele meelde, et riigikogu kodu- ja töökorra seadus annab komisjonile õiguse nõuda valitsuse liikme komisjoni istungil osalemist tema võimkonda kuuluvate küsimuste kohta teabe saamiseks.

„See tähendab valitsusliikme kohustust ilmuda komisjoni istungile,” märkis riigikogu esimees Jüri Ratas. „Eelnevat arvesse võttes pean äärmiselt oluliseks seda, et kui komisjon on kutsunud ministri komisjoni arutelule, siis minister arutelul ka osaleks, nii nagu seadus seda ette näeb,” lisas Ratas.

Arvestades, et suur osa valitsuskabineti koosseisust on muutunud, palus riigikogu esimees Kallasel juhtida valitsuse liikmete tähelepanu seadusest tulenevale kohustusele.

Riigikogu juhatuse poole pöördus riigieelarve kontrolli erikomisjoni esimees Tõnis Mölder, kes mainis, et rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus ei osalenud komisjoni 15. augustil toimunud avalikul istungil. Ta ei tulnud istungile kohale ega osalenud arutelus ka videosilla vahendusel. Istungil arutati plaanitavaid maksumuudatusi.

BNS

2 kommentaari
  1. hr.Jüri Ratas 2 aastat ago
    Reply

    See märkus oli asjakohane, sest ülekannetes on varemgi olnud tähelepanna, et pole vastajat Riigikogus või pole päringu esitajat kohal, vastaja on. See oli hea, olenemata sellest millist erakonda see oleks puudutanud. Aeg ongi tähelepanu juhtida, vahel tundub ka -et esinemised toimuvad tühjale saalile, kuid hüvitisi kasutatakse.

    ……………………….
    Teiseks- Palun, hr.Jüri Ratas , tee ettepanek meediale , et rahvas jätaks ostmata pudelites vee(kui selles piirkonnas pole just halb vee kvaliteet) ning riigiasutused samuti , olgu need siis 5 või 20 l nõud või kes koju ostab neid 1,5 l .
    Enamus joogivett , müügilolevast – ei ole markeeritud ja pumbatakse maavara maksuta tohutu energiakuluga(ka vedu jms.).
    Praegu on ilmselt ainuke joogivesi – mineraalvesi, toodetuna-villituna Värska ja tema poolt litsentsi omavad villijad.
    Töökohtadel kasutatav pudelivesi – tee või kohvi jaoks, lastakse ikka läbi kuuma kraanist ja vahet pole , kas keedad kannuga vee.
    Pealegi, seisnud plastikpudeli vesi on nö.surnud vesi ja isegi valel temp. ruumis hoides, üle tarbimisaja seistes, tervisele ohtlik.
    See oleks tohutu energia kokkuhoid nendele tootjatele – et vähem neid vaja toetada ja lisaks inimeste komme tuleb muuta – toon 20 l vett koju ja keedan seda……
    Sisu, sisaldus ja mida – on varemgi meedias tunnistatud, et ei ole analüüse peale kõlblikkuse joogiveena, aga milliseid elemente sisaldab….?

    Parimate soovidega

  2. Tõnis Viilol. Kuidas on tegelikult?Keskerakond mängib ausust ja rahva eest seisjaid 2 aastat ago
    Reply

    Meie riigi otse ohtu kujutab Ratas koos oma parteiga. Ainult kiidavad üksteist kuid nende vargad pidevalt ilmuvad välja. Kogu see kamp aga asub kaitsma. Rahvas näeb seda ja nii kaob usk õiglusriiki.
    Kogu aeg sõimatakse vastaseid. Süüdistatakse. Keegi ei ole vastutust võtnud vaktsineerimiste eest. Nüüd ka uus Keskerakond press peal Vanuritele eelisjärjekorras. Muidugi, siis pensioniteks raha vaja vähem. Keergi aga ei kirjuta, kui paljud selle jamaga invaliidistusid, surid jne. Keskerakond , tehke ettepanek, et üle 65 aastaste lastakse maha. Kokkuhoid väga suur.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.