Ratas: lähiajal pole Eesti-Vene piirileppe ratifitseerimine tõnäoline

Kuvatõmmis.

Peaminister Jüri Ratas ütles teisipäeval ETV saates “Esimene stuudio”, et ei pea Eesti-Vene piirileppe ratifitseerimist lähiaastatel väga tõenäoliseks.

Samas rõhutas ta dialoogi säilimise olulisust Venemaaga.

Venemaa riigiduuma väliskomitee esimees Leonid Slutski ütles detsembri keskel, et nähtavas tulevikus, on sel Eesti-Vene piirileppel šanss saada ratifitseeritud.

“Ma ei võta seda väga tõsiselt, sest aastad on näidanud, et tegelikult ei ole olnud Venemaa riigiduumal seda huvi. Pigem on sellest loobutud,” kommenteeris Ratas.

Piirilepet Eesti ja Venemaa vahel peab Ratas aga vajalikuks. “Konkreetsus, selgus on parem, seda on vaja. Aga ma ei usu, et lähiaastatel see saaks olema väga tõenäoline,” sõnas Ratas.

Praeguses Eesti valitsuses Ratase sõnul piirileppe ratifitseerimise küsimuses ühtset seisukohta ei ole. Ratas rõhutas, et piirileppest rääkides ei tohi unustada ka Tartu rahulepingu põhimõtteid.

4 kommentaari
  1. Sõnastan 4 aastat ago
    Reply

    Jurka reeturlikud sõnad ümber:
    lähiajal pole 4,7% Eesti ala reetmine Venemaale võimalik, sest need kuradi ÄÄRMUSLASED seisavad Eesti ja rikidevahelise õiguse eest ega lase rahvast reeta.
    Kurb aga tõsi. Jurka annaks kohe ära Narvataguse, Petserimaa, ligi 200 ruutkilti veeala ning rikuks ka põhiseadust, kui see vaid oleks tema kui kremli kaastöölise ja mõjuisiku teha.

  2. Ele 4 aastat ago
    Reply

    Kui ebameeldiv ja vastik on selle sõnastan kommentaar. Jüri Ratas on tubli peaminister ja igasuguste joodikute sünavõtud on kohatud.

  3. Ioe 4 aastat ago
    Reply

    Venemaaga on vaja head suhted sisse seada ja siis toimib kõik. Kahjuks on Keskerakond kahe teise erakonna vahel ja peab nendega arvestama. Isamaa on peamiselt pühendunud sõjaküsimustele ehkki meid ei kavatse keegi rünnata ja isegi kui kavatseks ei kaitseks meid ükski teine riik- Praegu on USA loonud ohtliku situatsiooni Iraags ja Iraanis. Ega see pole esimene kord.Meie pugemine USA ees on naeruväärne. Meist ei olene mitte midagi, seega pole mõtet toppida oma nina teiste riikide siseasjadesse. meil on kodumaal palju tegemist ja meil on grupp kes ründab valesüüdistustega teisi et võimule saada. Sõda ei tule kui USA jätab Aasia riikide ründamise ja kui Lepivad kokku Venemaa, Hiina ja USA. Väikeriikides ei olene midagi.

  4. uskmatu-toomas 4 aastat ago
    Reply

    Kogu see piirilepingu jant tudub nagu joodiku jauramine.Esitame venemaale nõude kahjude hüvitamiseks,nõuame tagasi Petserimaa jne.
    Kurat ise ka usute seda jama ja kui usute siis on viimane aeg hulluarsti poole pöörduda !

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.