Taavi Aas: malev on koht mälestusi luua

Raekoja platsil malevasuve avanud Tallinna linnapea Taavi Aas tõdes, et taas on malevasse soovijaid rohkem, kui jagub kohti, mistõttu võiks õnnelikud noored lisaks tööle keskenduda uute tutvuste, mälestuste loomisele.

Aas tõdes oma tervituskõnes, et rohkem kui 15 aastat tagasi langetatud otsus taasluua Tallinna linnas õpilasmalev on andnud tuhandetele noortele suurepärase võimaluse suvel tööd teha, aga mitte ainult. “Soovin, et sellest suvest kujuneks teile üks igavesti kestev mälestus. Mälestus, millest räägite oma tänastele ja homsetele sõpradele. Mälestus, millest jutustate õhinaga oma tulevasele pruudile või peikale. Mälestus, mille järele kunagi teie oma lapsedki õhkavad,” rääkis Aas.

Sel suvel saab üle Eesti õpilasmaleva kaudu töökogemuse umbes 4500 koolinoort. Tallinnas malevakorraldust koordineeriv Sihtasutus Õpilasmalev organiseerib ligi 1000 malevakohta. Neist umbes pooled on Tallinna linnas ja teine osa väljaspool. Teist aastast järjest osaleb Sihtasutus Õpilasmalev projektis “Noorte Töösuvi”, mille raames tekivad malevarühmad omavalitsustesse, kus pole malevat varem tehtud.

Sihtasutus Õpilasmalev koostöös MTÜ-ga Riigikaitse Rügement (Kaitseministeeriumi toel) viib ka sel aastal läbi riigikaitse õpilasmaleva programmi. Selle käigus saavad osad Tallinna ja ka teiste piirkondade malevarühmad teadmisi Eesti riigikaitsest ning proovida ka metsaelu välilaagris.

Malevasuve lõpetab 14.-16. augustil toimuv üleriigiline kokkutulek Ruunaveres.

Raepress/Kesknädal

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.