Keskerakond nõuab valitsuselt aru segaduse kohta LNG-laeva ümber

Jaanus Karilaid

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Jaanus Karilaid sõnas, et teist korda on Reformierakonna juhitud valitsus loovutanud Eesti energiasõltumatuse ja -julgeoleku ning seda arusaamatutel põhjustel. Erakond soovib valitsusjuht Kaja Kallaselt kiiresti selgust.

“Koalitsiooniliikmed näitavad teineteise peale näpuga ning tõdevad, et valitsus ei ole niivõrd olulist küsimust isegi mitte käsitlenud. Ometi on ettevõtjad investeerinud 45 miljonit riigi lubaduste taustal ja teadmisega, et laev tuleb Eestisse. On ilmselge, et riigile tulevad kümnetesse miljonitesse ulatuvad nõuded ja maksumaksja selle tsirkuse ka kinni maksab,” leidis Karilaid.

Ta sõnas, et Keskerakond ootab valitsusliikmetelt vastuseid, kes ja kuidas sellise otsuse tegi ning millistele argumentidele tuginedes saab öelda, et tänases julgeolekuolukorras on parem, kui laev on Soomes. “Me tahame väga neid pikki arutelusid ja analüüse näha, millest minister Sikkut räägib. Uudiste valguses, mis näitavad merepõhja paigaldatud torude haavatavust, on põhjendus suuremast julgeolekust pehmelt öeldes arusaamatu,” ütles keskerakondlane.

Ta lisas, et vastutus otsuse eest langeb peaminister Kaja Kallasele, kes on olnud algusest peale kursis ettevõtjate ja riikidevaheliste kokkulepete ning vastavate eesmärkidega. “Valitsusjuhi töökorraldus on muidugi hirmutav. Kui valitsuses on Eestile niivõrd olulises küsimuses selline segadus, ei tekita see eelseisva ees kindlustunnet,” märkis Karilaid, kelle sõnul kujundab erakond oma järgmised poliitilised käigud pärast peaministrilt ja valitsusliikmetelt vastuste saamist. “Niivõrd olulises küsimuses ei saa välistada ühtegi poliitilist sammu.”

3 kommentaari
 1. Kus te varem olite? 2 aastat ago
  Reply

  See afäär oli rehvlaste idee algusest peale!

  • uskmatu-toomas 2 aastat ago

   Usaldus meie oma Eesti Vabariigi vastu”mitmekordistus”? Huvitav mida veel on neil välisvisiitidel Eesti jäoks “eriti kasulikku” kokkulepitud ? NATO doktriinist saime kevadel aimu aga …. ?

  • EL ... 2 aastat ago

   kõrge ametnik Borrelli teatas hiljuti, et
   “NATO on varemgi lepinguid rikkunud ….”
   s.t. et selles ei ole mitte midagi imelikku
   .
   Nii palju siis p5’st!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.